Charge around the globe: potovanje okoli sveta je uspešno končano

29. marca 2024

Odkar sta septembra lani zapustila Nico v Franciji, sta Lexie in novi povsem električni Ford Explorer prečkala šest celin, obiskala 27 držav in prevozila več kot 30.000 kilometrov. Zadnji prehod skozi Francijo je kratek, vendar je vedno ura na cesti dvakrat daljša, še posebej zato, ker je ciljna črta tako blizu.

26. marca 2024, ko se je ravno dobro začela pomlad, sta se Lexie in Explorer odpravila proti ciljni destinaciji – Nici. Ko so se začeli približevati cilju, so se konvoju pridružila tudi ostala ikonična vozila znamke Ford, poleg tega pa se je Lexie v vozilu pridružil tudi Jim Farley, Fordov izvršni direktor, da bi spregovorila o njeni pustolovščini, preden končno prečka ciljno črto.

Ta trenutek je bil za vse zelo čustven. Lexie se je kmalu znašla na odru, kjer je prejela certifikat RecordSeter, ki potrjuje, da je Lexie prva oseba, ki je obkrožila svet z električnim vozilom. Dogodek so spremljali tudi mediji iz vse Evrope, ki želijo pridobiti kanček pozornosti in izjavo nove rekorderke.

Lexie lahko zdaj uživa v fanfarah in se veseli dneva, ko ne bo več živela iz kovčka. Morda pa se bo kaj kmalu odločila za novo potovanje.

Charge around the globe: potovanje okoli sveta je uspešno končano

“Na tej epski pustolovščini sem spoznala neverjetne ljudi z različnih koncev sveta in za volanom doživela 27 čudovitih držav. Kljub temu, pa je to potovanje prineslo edinstven nabor izzivov,” je povedala Lexie. “V čast mi je bilo, da mi je Ford zaupal, da bom obkrožila svet z električnim Explorerjem, ki je bil zadnjih šest mesecev kot moj dom. Imela sem cilj, da premaknem meje tega, kar je mogoče narediti v električnem vozilu, in ponosna sem, da lahko rečem, da mi je uspelo!”

Videoposnetek prihoda na ciljno črto in sprejema Lexie ter Explorerja si lahko ogledate TUKAJ

Popotovanje Lexie in Explorerja si lahko ogledate tudi za nazaj in sicer na kanalih: Ford News Europe X, Instagram in   YouTube in tudi pri Lexie na Instagram in YouTube. Vsebine lahko iščete tudi z uporabo ključnika #ChargeAroundTheGlobe