Charge around the globe: na potovanju proti vzhodu čez ZDA

14. marca 2024

Potovanje se nadaljuje po Ameriki. Od Los Angelesa do Chicaga.

Po Evropi, Afriki, Avstraliji, Aziji in Južni Ameriki se je Lexie končno vrnila na domača tla Združenih držav Amerike. Od poznavanja Los Angelesa, kjer je Lexie delala kot šoferka na letališču, ko je bila še najstnica, se je z Explorerjem odpravila proti Las Vegasu in na poti opazovala čudovito pokrajino.

Charge around the globe: na potovanju proti vzhodu čez ZDA

Udobje domačnosti in navdušenje nad raziskovanjem njene domovine bo naredilo potovanje po Ameriki nepozabno. Kljub temu pa obstajajo tudi izzivi ledeno mrzlih razmer in ogromnih vzponov v gore, ki so pred Lexie in Explorerjem. Na poti se je pojavil tudi nepričakovan izziv. Nespremenjeni predprodukcijski Explorer ne more pravilno polniti enosmernega toka v celotnem ameriškem omrežju, kar pomeni, da se bo polnjenje, ki bi moralo trajati približno 30 minut, na koncu trajajo podaljšalo v več ur pri polnjenju z izmeničnim tokom.

Zamude, ki jih povzroča daljše polnjenje, so upočasnile njeno potovanje in ji povzročile dodatne skrbi, še zlasti na poti ob reki Colorado in v gorovju Rocky Mountains, kjer hladno vreme in ledene razmere na cesti zahtevajo skrbno navigacijo. Na srečo je doseg Explorerja dovolj dober, na poti pa je na voljo tudi sveža kava. Ob vsem tem se Lexie vrne občutek optimizma za nadaljevanje poti.

Srečanje s sestrama Roberts

Iz Colorado Springsa se je Lexie odpravila proti Ogallali, kjer ima priložnost spoznati sestri Roberts, Savannah in Aleeyah, ki sta znani po svojih dosežkih v rodeu. Lexie je z zamenjavo avtomobilskega sedeža s sedlom spoznala izjemno predanost, vlogo družine in vrednote spoštovanja, odgovornosti in skupnosti, ki so jedro ljubezni sester Roberts do športa. Kmalu je postalo jasno, da je za njiju to več kot šport – je življenjski slog.

Charge around the globe: na potovanju proti vzhodu čez ZDA

Ker je težava s polnjenjem odpravljena po zaslugi Fordovih strokovnjakov, je polnjenje z enosmernim tokom zdaj mogoče in potovanje se je spet pospešilo, ko sta se z Explorerjem odpravila na bolj položno cesto in skoraj vsak dan prečkala državne meje. Mimo živinorejskih kmetij je Lexie prispela v Iowa City, ki ji je ponudil okus mestnega življenja in samo še povečal navdušenje nad naslednjo postajo – Chicagom.

Kljub odraščanju na podeželju je Lexie vedno navdušena nad živahnostjo in raznolikostjo mest. Chicago je eno od mest, ki ga ni obiskala še nikoli. Vendar pa obstajajo mešani občutki, saj Chicago pomeni tudi, da je konec ameriške tekme blizu, in kmalu se bo vrnila v Evropo na zadnji del svojega epskega potovanja po svetu.

Spremljajte Lexijino potovanje okoli sveta na kanalih kot so  XInstagram in YouTube.