Charge Around The Globe – Lexie in Ford Explorer po Evropi

20. oktobra 2023

Malo več kot mesec dni je že, odkar je Lexie Alford (@LexieLimitless) z električnim Ford Explorerjem začela svoje popotovanje iz Nice v Franciji.

Kot prva oseba bo poskušala obkrožiti svet z električnim vozilom. Za njo je že več kot deset evropskih držav, več kot 5.000 kilometrov izključno električne vožnje in dve vožnji s trajektom in Lexie je končala prvo etapo tega neverjetnega potovanja. V angleščini so projekt poimenovali Charge Around The Globe in se pri tem poigrali z dvojnim pomenom besede ‘charge’, ki jo lahko prevedemo kot ‘napotiti se’ in kot ‘polniti’.

Charge Around The Globe – Lexie in Ford Explorer po Evropi

Evropa zagotovo ni razočarala, saj je Lexie v Milanu v Italiji odkrila čudovit gelato, v Sloveniji opazovala osupljive sončne zahode in na Hrvaškem raziskovala Zagreb. Vendar pa ni bilo vse tako glamurozno. V Srbiji je naletela na nepričakovane situacije, kot je na primer polnjenje Explorerja s polnilnico na 9,7-kilovoltnem drogu. Preizkusila je tudi drugačno cono udobja, ko jo je družbeni medij izzval, naj poišče domačina, s katerim bi se pomerila v plesu … kar ji je skoraj uspelo.

Charge Around The Globe – Lexie in Ford Explorer po Evropi

Po prečkanju Grčije do Aten je Lexie čakalo potovanje čez Egejsko morje do Turčije s trajektom, kjer jo je najprej doletelo slabo vreme. Strme ceste in močan dež, ki mu je sledila gosta nočna megla, so pomenili, da bo potovanje do cilja tisti večer na preizkušnji. Enako zahtevna pa je bila tudi šesturna zamuda na meji naslednji dan, ko je Lexie z ekipo prečkala Gruzijo.

Charge Around The Globe – Lexie in Ford Explorer po Evropi

Vse to je le pokušina tega, kar se še bo zgodilo, saj je Lexie zdaj v Južni Afriki, kjer nadaljuje svoje potovanje po celini, ki bo njo in Ford Explorer postavila pred nove preizkušnje. Spremljate jo lahko Charge Around The Globe na Instagramu, TikToku, X in YouTubu Ford News Europe ter na Lexiejinem Instagramu in YouTubu. Lahko pa preprosto sledite ključniku #ChargeAroundTheGlobe.