Charge around the globe: potovanje po ZDA. Drugi del.

25. marca 2024

Lexie in Explorer zaključujeta predzadnji del potovanja.

Ena od najboljših stvari pri potovanju po svetu je preizkušanje različne hrane. Ker je Chicago znan po deep dish pici, Lexie ni izgubljala časa – odločila se je, da jo poskusi. Je bila tako dobra kot pica, ki jo je imela na začetku tega svetovnega potovanja v Neaplju v Italiji? Vsekakor je bila boljša od tarantele, ki jo je pojedla v Kambodži.

Charge around the globe: potovanje po ZDA. Drugi del.

Dolga pot do Detroita

Potovanje po Chicagu bo hitro minilo,  Lexie pa je sklenila, da se vrne v Windy City v prihodnosti, da bi to mesto raziskala še podrobneje. Explorerja zdaj čaka 480 km dolga pot do rojstnega mesta znamke Ford, Detroita. Detroit je znan po svoji močni avtomobilski zgodovini – od tod tudi vzdevek Motor City. Detroit Body Garage v vzhodnem Detroitu je garažni in avtomobilski razstavni prostor, ki je zdaj spremenjen v telovadnico. Ustanoviteljica Terra tam pozdravi Lexie in ji ponudi priložnost za vadbo.

Terra, nekdanja triatlonka, ki je svoj avto zamenjala za kombi da bi ponudila pop-up telovadnice, ko je bila stara štirideset let, preden je ustanovila stalno telovadnico v nekdanji garaži. Takšne prostore je izbrala namerno, saj lokacija simbolično odraža avtomobilsko zgodovino Detroita. Cilj preobrazbe prostora je tudi poudariti dojemanje Detroita in ustvariti skupnost. Lexie je tako izvedela, da to ni samo prostor, ki skupnosti ponuja prijetno vadbo. Dejavnosti, kot so skupinske delavnice za otroke in malčke, pomagajo pri ambiciji Terre, da med prebivalci spodbuja vse močnejši duh skupnosti.

Charge around the globe: potovanje po ZDA. Drugi del.

Ko sta zapustila Detroit, sta se odpravila skozi Pittsburgh naprej v New York. Ikonično obzorje New Yorka v daljavi, skupaj z državnim parkom Liberty, simbolizira konec njenega potovanja po Združenih državah in za Lexie novo spoštovanje do raznolikosti pokrajin, vremena in mest v njeni domovini. Naslednji korak je zadnji del tega epskega izziva v severni Evropi – cilj v Nici 26. marca pa je končna destinacija. Toda preden odide, je še vedno čas, da poskusi rezino newyorške pice … in po besedah Lexie je to druga najboljša pica njenega potovanja okoli sveta do zdaj.

Spremljajte Lexijino potovanje okoli sveta na kanalih kot so  XInstagram in YouTube.