11 Okt.
Summit Avto, Ljubljana
2018

Fordovi dnevi – Summit avto

11 Okt.

Fordovi dnevi – Summit avto

Na sončno sredo in četrtek so ljubljanski in okoliški avtomobilski radovedneži izkoristili za druženje pri avtosalonu Summit avto, kjer ni manjkalo dobre hrane, pijače, doživetij in seveda zvezde, zaradi katere so prišli, novega Forda Focusa.

Z nami so se, poleg novinca med Fordovimi vozili, družili tudi nov Ford Mustang, Fiesta ST, Focus RS in Ford Ranger. V sredo dopoldan sta se naši karavani vozil pridružila tudi ekipa Hitradia Antene, Uroš Bitenc in Alen Podlesnik, ki sta si za vožnjo izbrala kar neomajnega Rangerja, s katerim sta na cesti izstopala med športnimi lepotci.

»Projekt Fordovi dnevi se nam zdi odličen način promocije znamke Ford in vseh prodajnih mest vozil Ford v Sloveniji. S tem projektom smo imeli možnost pokazati svoje novosti in strankam predstaviti najnovejši Ford Focus. Glede na število obiskovalcev lahko tudi rečemo, da je bil projekt do sedaj zelo uspešen.« – Katarina Meglič, direktorica novih in rabljenih vozil pri Summit avto.

Medtem, ko je bilo kolono najatraktivnejših Fordovih vozil mogoče videti v širši okolici, od BTC-ja, centra mesta, ob večjih fakultetah in krožiščih, so v salonu Summit avto že potekale testne vožnje z novim Focusom. Poleg trenutno najbolj zaželenega vozila v svojem segmentu je največji Fordov trgovec poskrbel tudi za testne vožnje neukrotljivih konjev … Prav ste prebrali, vsak obiskovalec je lahko zapeljal Mustanga ali pa športnega Focusa RS in Fiesto ST. To so bili trenutki, ki so voznike pustili brez besed.

Zato pa so bili tisti, ki so preizkusili novega Focusa, po vožnji toliko bolj zgovorni, predvsem je bilo govora o izjemni vozni izkušnji in zmogljivih tehnologijah.

»Enkraten avto, asistenčni sistemi so super, vozilo opozarja na pešca in na vozilo, ki je nenadoma zaustavilo pred nami in te posledično avto sam popolnoma ustavi. Vozil sem dizla in bil zelo zadovoljen s tem motorjem. Moram reči, da je pravi »šparovček«, zelo elegantna vožnja, brez tresljajev, »cukanja« motorja, tako da bi si ga prav želel.« – obiskovalec Fordovih dni

»Bil je zelo super. Zdi se mi odziven, prostoren pa tudi dobro izolira zvok, tako da je kabina čisto tiha. Moram poudariti, da notri izstopa volan, ki je malo športen, tako da maš občutek, kot da si v še bolj »hudem« avtu, kot si sicer« – obiskovalec Fordovih dni

Čeprav so bile oba dni v ospredju testne vožnje in novi Focus, so se obiskovalci prenovljenega salona Summit avto družili tudi ob okusni pogostitvi v sodelovanju s Cockto in gostiščem Jezeršek ter njihovim slavnim šmornom in okusnimi svežimi hot dogi.

»Posamezniki, ki so se popeljali v Fordovi karavani ter preizkusili naša nova vozila, so bili po koncu vožnje navdušeni nad zmogljivostjo in naprednostjo novih modelov. Glede na to, da nam je bilo tudi vreme več kot naklonjeno, kar je pozitivno energijo še stopnjevalo, so bili obiskovalci navdušeni tudi nad pogostitvijo, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Cockto in Jezerškovim Tam-Njamom.« Katarina Meglič, Direktorica novih in rabljenih vozil Summit avto.

Ker se k dobri hrani in pijači prileže tudi prijetno druženje, smo gostili priznano vizažistko Martino Vrhovnik, ki je s svojo energijo, klepetom ter kozmetičnimi nasveti in ličenjem poskrbela, da so se dame počutile tako, kot bi se morale vsak dan – lepe navzven in žareče navznoter.

»Fordovi dnevi se mi zdijo super, ker je zelo pestro, dogaja se, še tak lep sončen dan imamo. Pri Summitu so poskrbeli za vse, za tiste, ki so žejni, za tiste, ki so lačni in absolutno lepo je videti avtomobilske lepotce, ki so zunaj in jih opazovati pri vožnji. Imamo se fino in se v taki družbi resnično dobro počutimo.« – Martina Vrhovnik

S svojim Rangerjem sta na Fordove dneve prihrumela tudi Filip in Blaž iz dua F&B Acrobatics ter preizkusila – za njiju – majhnega novega Focusa, ki ga je Filip poimenoval kar »mala raketica«. In kot pravita, nista onadva vozila Focusa, pač pa je Focus vozil njiju.

Blaž: »Meni se zdi da je odličen mestni avto, še posebej zdaj, ko smo malo stali v kolonah, je avtomatik, zato ne rabiš nič komplicirat, samo zavoro spuščaš. Pa dejansko tudi na zunaj izgleda zelo lušten.«

Filip: »Ja, glede na to, da sva navajena večjega Rangerja, je ta taka mala raketica in res tale ST-Line je res luštno opremljen in ima vse, česar si človek zaželi, od projekcijskega zaslona (HUD), gretja sedežev, gretja volana, celoten paket SYNC, ki povezuje tako Androide, kot Iphone in dejansko imaš vse v »majhni škatlici za vžigalice«. Res je športno kompakten mestni avto, lušten in še sedeži s prijetno bočno oporo lepo držijo voznika.«

Med testno vožnjo sta preizkusila tehnologijo Start-Stop, ozvočenje B&O, ki jima je bilo še posebej všeč, zanimiv pa se jima je zdel tudi princip vrtljivega avtomatskega menjalnika.

Fordove dneve pri Summit avto smo zaključili s toplimi spomini, novimi avtomobilskimi ljubeznimi in navdušenci, nekaterim pa po žilah še kar poganja adrenalin.

Filip: »Fordovi dnevi se mi zdijo vrhunska ideja in izvedba, glede na to, da se karavana vozil in testne vožnje premikajo po celi Sloveniji in jih je dejansko mogoče ujeti po mnogih koncih, tako da lahko oboževalci stopijo z njimi v stik. In ne samo, da jih lahko občudujejo od zunaj, ampak se lahko v njih tudi vsedejo in naredijo kakšen krog ter dobijo res pravi občutek Fordove poznane vozne izkušnje pri različnih modelih.«

Fordove dneve nadaljujemo 17. in 18. oktobra v Ljubljani pri Avtohiši Bizilj. Preverite, kdaj prihrumimo k vašemu lokalnemu trgovcu >