29 Sep.
ASPC Drobnič
2018

Fordovi dnevi – ASPC Drobnič

29 Sep.

Fordovi dnevi – ASPC Drobnič

Kot smo obljubili, bo Fordova karavana obiskala vso Slovenijo in čas je že bil, da najatraktivnejša vozila iz naše flote spoznate tudi na Notranjskem. Novi Ford Focus, Fiesta ST, Mustang in Ranger so pot začeli pri ASPC Drobnič v Cerknici.

Hladne jutranje temperature so ogreli Fordovi vroči športniki, ki so obvozili uličice Cerknice, Blok in Nove vasi. Daljša pot po Notranjski jih je popeljala do Logatca in čez čudovito zavite ceste vse do Postojne. Na njih so vozniki karavane znova preizkusili športne vozne programe Fordovih vozil, tudi novega Focusa, ki se je na ovinkih še posebej dobro obnesel.

Z ljubitelji Fordovih vozil smo se družili pred nakupovalnim centrom v Postojni, kdor pa naših motorjev ni slišal v živo, je lahko vabilu na testne vožnje prihodnji dan prisluhnil tudi na Radiu 94.

Popotovanje karavane se je nadaljevalo do letališča v Postojni, kjer je ambient navdahnil nekaj čudovitih fotografij, sledila pa je še zadnja naša postaja – središče mesta Pivke.

Dinamična Fordova vozila so bila na preizkušnji tudi v soboto, ko so jih zapeljali obiskovalci Fordovih dni pri ASPC Drobnič. Poleg športne Fieste ST, ki je sicer redko na voljo za preizkus, je bil za testne vožnje na voljo tudi čisto novi Ford Focus, ki je, še preden so ga vozniki lahko preizkusili, navduševal s športnim izgledom. Po nekaj prepeljanih krogih s(m)o se strinjali, da ponuja tudi neverjetno udobno vožnjo in presenetljive tehnološke sladkorčke.

Za piko na i prijetnemu sobotnemu druženju je poskrbela melodična glasba Frenka Nove in lokalne jedi, na čelu s slastnim šmornom.

Fordove dneve nadaljujemo 4. in 5. oktobra v Novem mestu pri AC Vovk. Preverite, kdaj prihrumimo k vašemu lokalnemu trgovcu >