27 Sep.
Avtomobili P.R.
2018

Fordovi dnevi – Avtomobili P.R.

27 Sep.

Fordovi dnevi – Avtomobili P.R.

Končno so tudi Štajerci dočakali dan, ko so Fordova vozila iz druščine Performance zavzela njihovo prestolnico.

V sredo je karavana, ki jo je vodil novi Focus, sledili pa so mu Mustang, Fiesta ST in Ford Ranger, svoje motorje najprej ogrela v središču Maribora, do Lenta, nato pa pot nadaljevala proti Hočam, kjer so jo že ustavili prvi ljubitelji Fordovih športnikov. Naslednja postojanka, kjer so bila najatraktivnejša vozila karavane na voljo za fotografiranje, je bila Slovenska Bistrica, kjer se nam je pridružil tudi poskočni Dejan Krajnc. Verjetno ga je tja privabila glasba njegovih Poskočnih muzikantov, ki je glasno odmevala s tovornega prostora našega Rangerja.

Na poti do avtohiše Avtomobili P.R. v Mariboru so zahrumeli še v središču najstarejšega slovenskega mesta, na Ptuju. Čas je bil, da si motorji novega Focusa, Mustanga in Fieste ST spočijejo, saj jih je v četrtek čakala dolga vrsta ljubiteljev Forda, ki so jih zapeljali na testno vožnjo.

Za prebivalce Maribora in okolice se je četrtkovo dopoldne začelo pestro, saj so jih pred poslovalnico Avtomobili P.R. že pričakala testna vozila, na čelu z najnovejšim Focusom, ki si je želel pokazati, zakaj smo ga tako težko pričakovali. Preizkušanje voznega udobja, dinamičnega menjalnika in najnovejših tehnologij je bilo osrednje dogajanje dneva. Za hitrejši ritem srca so poskrbele tudi taksi vožnje z novo Fiesto ST in Mustangom.

Dogajanje pa so popestrili tudi pogostitev, druženje in nastopajoči. Oder je otvorila violinistka Hermina Matjašič, v popoldanskih urah pa nas je v svet narodnozabavne glasbe popeljal Dejan Krajnc in Poskočni Muzikanti.

Fordove dneve nadaljujemo 4. in 5. oktobra v Novem mestu pri AC Vovk. Preverite, kdaj prihrumimo k vašemu lokalnemu trgovcu >