08 Nov.
Avto Triglav, Maribor
2018

Fordovi dnevi – Avto Triglav

08 Nov.

Fordovi dnevi – Avto Triglav

Štajersko prestolnico je še zadnjič letos obiskala karavana najatraktivnejših Fordovih vozil in Mariborčani, ki so nas že komaj čakali, so poleg novega Focusa spoznali tudi novi Fordov salon Avto Triglav.

Sredino jutro smo motorje prižgali na Ptujski cesti 132 v Mariboru in za sabo pustili nov prodajno-servisni center, a ne za dolgo, saj so nas kasneje čakale že prve testne vožnje.

Novi Focus, Mustang, Fiesta ST, Focus RS in Ford Ranger so svoje moči najprej pokazali na stari cesti od Maribora do Ptuja, kjer so jih mimoidoči pospremili z navdušenimi obrazi. Nekaj teh nas je počakalo tudi pri nakupovalnem središču, kjer so se pridružili ostalim ljubiteljem Fordovih vozil.

Po kratkem srečanju z našimi neukrotljivimi športniki je sledila pot nazaj do Maribora po daljši poti, kjer smo nasmehe na obraz narisali vse to Šentilja. Popoldan smo namenili testnim vožnjam, med vsemi vozili, ki so bila na voljo, pa se je najbolj želel predstaviti novi Ford Focus. In svoje voznike je milo rečeno navdušil.

»Prijetno so me presenetili asistenčni sistemi, avto lahko praktično sam vozi, odličen je tudi novi avtomatski menjalnik. Bi pa z veseljem preizkusil tudi močnejšega bencinskega v kombinaciji s tem menjalnikom. Obenem bi tudi pohvalil Forda, da so se potrudili in pripeljali vozila v vse kotičke naše dežele.«

»Novi Focus me je popolnoma navdušil. Glede na to, da sam vozim prvo generacijo, oče pa tretjo, sva oba nad novim vidno navdušena in impresionirana. Predvsem mi je všeč prednji del, ki deluje agresivno. Sicer komaj čakam karavana, saj rabim veliko prostora, ampak če se pelje tako dobro kot ta, me ne skrbi.«

Testne vožnje in druženje smo nadaljevali tudi naslednji dan, ko so nas v novem salonu Avto Triglav, poleg jeklenih konjičkov, pogostili s pečenim kostanjem, palačinkami, Martinovim presenečenjem in mladim vinom. Jesenska pogostitev in zvok Fordovih vozil je na vrata privabil zajetno množico ljudi, med njimi tudi zmagovalca nagradne igre, ki bo z novim Focusom preživel konec tedna.

»Dogodki, kot so Fordovi dnevi, se mi zdijo super, ker se zberemo ljubitelji avtomobilov, preizkusimo nova vozila in seveda take poslastice, kot je Mustang in Focus RS. Zraven pa še pogostitev. Avto Triglav je lepo poskrbel za nas.« – obiskovalec Fordovih dni