Charge around the globe: na 75% poti do cilja

23. februarja 2024

Popotovanje po Južni Ameriki se nadaljuje. Naslednja postojanka: Argentina

Po spektakularnih sušnih pokrajinah Čila in težavah s polnjenjem, s katerimi se je tam soočala Lexie, smo pričakovali, da bo potovanje po Argentini bolj sproščujoče. Fascinantna pokrajina se nadaljuje čez mejo z osupljivo lokacijo za preverjanje z rumeno jakno RecordSetter, preden se Explorer usmeri proti San Miguelu de Tucumanu in naprej do mesta Loreto. Kmalu pa je bilo jasno, da težav na poti še ni konec.

Charge around the globe: na 75% poti do cilja

Pomanjkanje polnilne infrastrukture tam pomeni nadaljnje zanašanje na domače polnjenje, ki je seveda veliko počasnejše. Lexie je sprejela strateško odločitev, da ostane na podeželju še dodaten dan, da bi zagotovila največjo napolnjenost baterije za naslednjih 377 kilometrov do Cordobe. To je priložnost za oddih na tej epski pustolovščini okoli sveta, ki se je izkazala za celino s številnimi izzivi, glede polnilne infrastrukture..

Charge around the globe: na 75% poti do cilja

Dva dni pozneje je spet na poti in njeno potovanje skozi Cordobo in do Buenos Airesa poudarja dvojnost njenega dosedanjega potovanja. Argentina je zelena, vendar so ceste, po katerih se vozi, pogosto monotone, pokrajina pa se le malo spreminja, zato sta samota in ponavljanje, ki ju doživlja, v popolnem nasprotju s številnimi živahnimi srečanji, ki jih je doživela do zdaj.

Charge around the globe: na 75% poti do cilja

Obisk tovarne Ford Pacheo

Na obrobju Buenos Airesa je sta se Lexie in Explorer ustavila v tovarni Ford Pacheo, ki že od leta 1960 proizvaja ikonične Fordove modele. Monotonost potovanja se je kmalu spreobrnila v središče dogajanja, saj so zaposleni tovarne in lokalni mediji poskušali izvedeti čim več o do sedaj prevoženi poti.

Charge around the globe: na 75% poti do cilja

Ko sta prispela v glavno mesto Argentine je Lexie odleglo – izzivi vožnje in polnjenja v Južni Ameriki so bili premagani. Poleg tega se je zamislila, da je prepotovala že 75% poti do cilja. Naslednja postojanka je Lexijina domovina, Združene države Amerike, kjer bomo njeno popotovanje lahko spremljali iz povsem nove perspektive. Pa še polnjenje Explorerja bi moralo biti precej bolj enostavno.

Spremljajte Lexijino potovanje okoli sveta na kanalih kot so  XInstagram in YouTube.