Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

22. marca 2018

Sprehodite se z nami po novostih z avtosalona

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je Ford v Evropi predstavil novega Mustanga Bullitt, novega športnega terenca Edge, ki je Fordov najnaprednejši SUV doslej in novega KA+ Active in prvi KA+ ‘crossover’ s potezami športnega terenca.

Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

V počastitev 50-letnice legendarnega filma produkcijske hiše Warner Bros., v katerem je blestel Steve McQueen, so s podporo tretje generacije članov družine McQueen, Chasa in Madison McQueen, predstavili posebno različico novega Mustanga BULLITT.

Novi športni terenec Edge

Fordov doslej tehnološko najnaprednejši SUV nudi obsežno paleto tehnologij za pomoč vozniku, ki temeljijo na informacijah kamer in tipal ter zagotavljajo udobnejše in manj stresne vožnje, vozniku pa pomagajo preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice. Novi Edge je kot prvi v Evropi na voljo z novo zmogljivo in varčno bi-turbo različico Fordovega 2,0 litrskega dizelskega motorja EcoBlue z 238 KM*, ki ga za nadvse uglajeno vožnjo dopolnjuje novi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

Brezžično polnjenje omogoča polnjenje združljivih naprav brez nadležnih kablov, Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 pa vozniku omogoča upravljanje povezanih pametnih telefonov, zvočnega in navigacijskega sistema ter klimatske naprave z izgovorjenimi ukazi in prek 8-palčnega barvnega zaslona na dotik. Za še višjo raven uživanja v glasbi lahko izberete novi vrhunski zvočni sistem B&O PLAY, med funkcijami za udobje in priročnost pa so tudi nova povsem nastavljiva 3D-digitalna instrumentna plošča, panoramska steklena streha polne dolžine, ogrevanje in hlajenje sprednjih sedežev, ogrevanje zadnjih sedežev in ogrevanje volana.

“Novi Ford Edge uporabnikom zagotavlja lahkotno vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, saj uporablja naše najnaprednejše tehnologije za pomoč vozniku doslej, nadvse udobno potovanje pa omogočata tudi novi prefinjeni in varčni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue in osemstopenjski samodejni menjalnik, zato je to naša najprivlačnejša ponudba za vse večje število evropskih voznikov, ki se odločajo, da bo njihov naslednji avto SUV,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik Forda Evropa, zadolžen za trženje, prodajo in storitve.

‘Crossover’ KA+ Active

Nova različica modela KA+, ki nudi presenetljivo veliko glede na ceno, je zdaj na voljo tudi kot ‘crossover’ KA+ Active. Uporabnike bo navdušil z večjim udobjem in priročnostjo, številnejšimi tehnologijami za pomoč vozniku v primerjavi s predhodnikom ter izboljšanim oblikovanjem notranjosti in zunanjosti. Kompaktnemu petvratnemu modelu novi Ka+ dodaja še robato oblikovano karoserijo, za 23 mm višje podvozje s posebno nastavitvijo, edinstveno oblikovanje sprednje maske, ekskluzivno notranjost in obsežnejšo serijsko opremo višje ravni. Med druge ekskluzivne značilnosti modela KA+ Active sodijo tudi posebna 15-palčna platišča iz zlitine in bronasto rjava kovinska barva Canyon Ridge.

Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

Med funkcijami za udobje in priročnost novega modela KA+ so med drugim Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, brisalci z zaznavanjem dežja in žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko se zmrači. Prostorna in praktična modela KA+ in KA+ Active nudita dovolj prostora za pet odraslih potnikov z veliko prtljage, kupci pa lahko prvič izbirajo med bencinskim in dizelskim motorjem.

Povsem prenovljena paleta kombijev za prevoz oseb Tourneo

V Ženevi smo pri Fordu razstavili tudi povsem prenovljeno, dinamično in elegantno paleto kombijev za prevoz oseb. Prostorni novi Tourneo Courier, Tourneo Connect in Tourneo Custom kupcem v Evropi zagotavljajo novo raven sloga, dovršene tehnologije v notranjosti in napredne pogonske sklope.

V samem vrhu palete je Tourneo Custom z osmimi/devetimi sedeži, prepoznaven pa je po drzni novi obliki sprednjega dela. Navduši tudi s povsem novo vrhunsko notranjostjo in edinstveno možnostjo v tem segmentu: šestimi individualnimi sedeži, ki jih je možno postaviti v konferenčno razporeditev. Največjega Tournea za prevoz oseb je že možno naročiti pri Fordovih trgovcih.

Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

Tourneo Connect v različicah s petimi in sedmimi sedeži uvaja varčne nove pogonske sklope, med katerimi sta tudi povsem novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue*, ki ga lahko po želji dopolni še osemstopenjski samodejni menjalnik, in Fordov 1,0-litrski bencinski EcoBoost* z izklopom valja; šestopenjski ročni menjalnik je del serijske opreme. Eleganten videz sprednjega dela dopolnijo še izboljšani materiali v notranjosti vozila.

Kompaktni petsedežni Tourneo Courier je na voljo s posodobljeno paleto pogonskih sklopov s serijskim šeststopenjskim menjalnikom, tehnologijo SYNC 3 in osveženo obliko sprednjega dela. Nova modela Tourneo Courier in Tourneo Connect bosta na voljo od sredine leta 2018.

Novi kompleti LEGO® Speed Champions

V ženevi smo razstavili tudi novosti v seriji LEGO® Speed Champions – dirkalnik M-Sport Ford Fiesta WRC, ki je v svetovnem prvenstvu v reliju v sezoni WRC 2017 osvojil zmago med vozniki in med proizvajalci, ter model 1968 Ford Mustang Fastback.

Komplet M-Sport Ford Fieste WRC iz 203 sestavnih delov prinaša različna platišča, dva izmenljiva pokrova motornega prostora (na enem so žarometi za nočne dirke), avtentične grafične oznake dirkalnika in figurico voznika s čelado in v dirkaškem kombinezonu.

Fordove novosti z avtosalona v Ženevi

Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora so se lahko fotografirali z modelom dirkalnika Ford GT iz LEGO® kock v naravni velikosti pred stopničkami za zmagovalce. Sedem izkušenih mojstrov je potrebovalo 304 ure, da je iz 67.252 kock sestavilo 1,84 cm velikega voznika.