Novi Ford Edge le z dizli

31. maja 2018

Nov dizelski štirivaljnik

Edge je s spomladansko prenovo dobil nov dizelski štirivaljnik, ki ob pomoči dvojnega turbopuhala zmore 175 kilovatov (238 ‘konjev’), hkrati pa že pri nizkih vrtljajih proizvede dovolj navora, da dovoljuje tudi zelo varčno vožnjo.

Seveda to ne bo edini motor, s katerim bo Edge opremljen, na voljo bosta namreč še dva nekoliko šibkejša dizla s 190 in 150 ‘konji’, prenos moči se bo na kolesa lahko za doplačilo prenašal prek novega osemstopenjskega avtomatskega menjalnika.

Novosti, ki jih prinaša novi Edge, pa niso povezane le z motorjem in menjalnikom, veliko sprememb in nadgradenj je doživela tudi notranjost vozila. Vozniku bo tako na voljo izboljšan informacijsko-razvedrilni sistem Sync, ki bo v povezavi z blazinico pod sredinsko konzolo omogočal hkratno povezavo in brezžično polnjenje pametnih telefonov z operacijskim sistemom OSx ali Android. Naprava bo povezana s sistemom desetih zvočnikov znamke B&O PLAY. Armaturna plošča je po novem v celoti digitalna, voznik si bo lahko sam izbral njeno barvo in podatke, ki jih bo v danem trenutku prikazovala.