Eksluzivna serija LEGO®Speed Champions

15. februarja 2018

Dirkalnik M-Sport Ford Fiesta WRC je postal del eksluzivne serije LEGO®Speed Champions.

Ford, družba LEGO® Group in specialisti za reli M-Sport so danes predstavili nov model v seriji LEGO®Speed Champions: zmagovalni dirkalnik M-Sport Ford Fiesta WRC, ki bo vznemirjenje etap prvenstva v reliju prenesel na tla otroških in dnevnih sob po vsej Evropi.

Oblikovalci družbe LEGO so poustvarili osupljivi videz dirkalnika M-SportFord Fiesta WRC z vsemi podrobnostmi, kot so poudarjeni obodi blatnikov ter dramatičen sprednji in zadnji spojler.

Novi komplet vključuje različna platišča, dva izmenljiva pokrova motornega prostora (na enem so žarometi za nočne dirke), avtentične grafične oznake dirkalnika in figurico voznika s čelado in v dirkaškem kombinezonu, ki ga je možno skozi odstranljivo vetrobransko steklo namestiti v notranjost vozila.

Iz 203 delov sestavljen model Ford Fieste M-Sport WRC LEGOSpeed Champions je visok in širok 6 centimetrov, v dolžino pa meri 13 centimetrov.

“Z dvema osvojenima naslovoma zmagovalca v svetovnem prvenstvu v reliju in petimi zmagami na dirkah v letu 2017 si M-Sport Ford Fiesta WRC zagotovo zasluži mesto v seriji LEGOSpeed Champions”, pravi Mark Rushbrook, Fordov globalni direktor za področje motošporta. “Serija LEGOSpeed Championsje zabaven način za proslavitev uspeha Fordovih avtomobilov na dirkah. Upamo, da bo navdihnila naslednje generacije avtomobilskih oblikovalcev in inženirjev ter voznikov relija.”

Dirkalnik M-Sport Ford Fiesta WRC je lani osvojil zmago v svetovnem prvenstvu v reliju FIA tako med vozniki kot med proizvajalci. Za volanom je sedel Sébastien Ogier, za napotke pa je skrbel sovoznik Julien Ingrassia, oba pa bosta tudi letos del ekipe M-Sport Ford World Rally Team, v kateri sta tudi talentirani novi voznik Elfyn Evans in sovoznik Daniel Barritt.

Dirkalnik za reli M-Sport Ford Fiesta WRC poganja Fordov 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost, temelji pa na povsem novi Fiesti, ki so jo lani začeli prodajati v Evropi. Sezono prvenstva WRC 2018 je začela v zmagovitem slogu, saj sta Ogier in Ingrassia prejšnji mesec zmagala na reliju v Monte Carlu.

Ford in LEGO sta v serijo LEGO®Speed Champions uvrstila tudi nov model 1968 Ford Mustang Fastback. Komplet s 184 sestavnimi deli ima zeleno karoserijo in zlata platišča, prinaša pa tudi tablo za prikaz časov, nalepke z dirkaškimi grafičnimi elementi, odstranljivo vetrobransko steklo in figurico voznika v klasični obleki za dirke.

Tudi legendarna dirkalnika Ford GT40 in novi Ford GT, zmagovalca dirke 24 ur Le Mansa leta 1966 in 2016, sta del zbirke LEGO Speed Champions.

Nova modela serije LEGO Speed ChampionsM-Sport Ford Fiesta WRC in 1968 Mustang Fastbackbo možno od 1. marca 2018 naročiti v spletni trgovini na naslovu LEGO.com/shop.