E-Tourneo Custom je naslednja generacija najzmogljivejše različice modela Tourneo

29. julija 2024

E-Tourneo Custom je naslednja generacija najzmogljivejše različice modela Tourneo. Popolnoma nova platforma povečuje zmogljivost, prefinjenost in prostornost za zasebno uporabo in poslovne stranke.

Ford Pro postavlja nove standarde v segmentu vozil za različne dejavnosti s povsem novim modelom E-Tourneo Custom. Ta združuje izjemno učinkovit baterijsko-električni pogonski sklop in novo platformo, zasnovano za največjo vsestranskost in udobje.

E-Tourneo Custom je naslednja generacija najzmogljivejše različice modela Tourneo
E-Tourneo Custom je opremljen z baterijo z uporabno kapaciteto 64 kWh in elektromotorjem z močjo 160 kW, ki zagotavljata izjemno zmogljivost, prefinjenost in doseg do 325 km.

E-Tourneo Custom je namenjen tako zasebnim kot poslovnim strankam. Ponuja prostorno namestitev za do osem potnikov.

Novi model prinaša celoten nabor vrhunskih funkcij

Vključno z izjemno prilagodljivimi zadnjimi sedeži na vodilih ter stranskimi vrati s prostoročnim pomikom. Zvočnim sistemom B&O, panoramsko streho in inovativnim volanom z možnostjo nagiba.

Raven udobja še povečujeta vrhunska prefinjenost in dinamika vozila, ki ju zagotavlja nova generacija zasnove vozila. Optimizirana arhitektura podvozja z neodvisnim zadnjim vzmetenjem omogoča tih električni pogon ter novo raven voznega udobja in stabilnosti.


“Ne glede na to, ali gre za aktivno družinsko potovanje ob koncu tedna ali za prevoz vodilnih na letališče v slogu, udobju in prefinjenosti, so povsem električni pogonski sklop, napredna povezljivost, vrhunsko oblikovanje in nove razkošne funkcije E-Tournea Custom prepričljiva izbira,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro v Evropi. “Model Tourneo je bil vedno sopomenka za prostornost in vsestranskost, zdaj pa to privlačnost razširjamo na novo generacijo zahtevnih kupcev električnih vozil, ki iščejo zmogljivost in udobje.”

V okviru najobsežnejše ponudbe različic Tournea Custom doslej lahko kupci izberejo tudi povsem novo različico s priključnim hibridnim pogonom (PHEV) za uporabo tam, kjer je potrebna dodatna prilagodljivost. Poleg tega so lahko modeli z dizelskim motorjem EcoBlue opremljeni z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom z visokim izkoristkom in – prvič – inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona.

Vrhunska zmogljivost električnega vozila

E-Tourneo Custom je opremljen z baterijo z uporabno kapaciteto 64 kWh in elektromotorjem z močjo 160 kW, ki zagotavljata izjemno zmogljivost, prefinjenost in doseg do 325 km. Povsem električni pogon vozila za različne dejavnosti ponuja tudi možnost vožnje z eno stopalko za še večjo energetsko učinkovitost ter bolj sproščeno in udobno vozno izkušnjo.

Vgrajeni trifazni polnilnik z izmeničnim tokom z močjo 11 kW lahko baterijo popolnoma napolni v manj kot osmih urah. Pri priklopu na hitro polnilnico z enosmernim tokom z močjo 125 kW pa se baterija napolni od 10 do 80 odstotkov v približno 39 minutah. Profil polnjenja E‑Tournea Custom omogoča hitrejše dovajanje energije na začetku, kar je zelo uporabno za hitro dopolnjevanje. Pri laboratorijskem testiranju je hitra polnilnica z enosmernim tokom moči 125 kW v samo 10 minutah povečala doseg za 82 km.

E-Tourneo Custom ponuja največjo vlečno zmogljivost 2000 kg in možnost prevoza velike količine prtljage. Tako bodo lastniki, ki so ljubitelji dogodivščin, z lahkoto vozili prijatelje, družino in športno opremo. Poslovni uporabniki pa bodo lahko poskrbeli za učinkovit prevoz strank in njihove prtljage.

Tehnologija Pro Power Onboard uporabnikom omogoča, da v celoti izkoristijo potencial vozil E‑Tourneo Custom in Tourneo Custom PHEV. Lahko prek vtičnic v kabini zagotavlja moč do 2,3 kW – idealno za napajanje digitalnih naprav, orodja ali športne opreme in opreme za kampiranje na območjih brez električnega omrežja.

E-Tourneo Custom je naslednja generacija najzmogljivejše različice modela Tourneo
Novi sedeži so lažji od sedežev v predhodniku, v drugi vrsti pa so opremljeni z vgrajenimi varnostnimi pasovi, da je mogoče kabino hitreje in lažje preurediti.

Zasnovan za prostornost in udobje – s prilagodljivo namestitvijo in razkošnimi funkcijami

 Povsem novi Tourneo Custom je razvit tako, da potnikom ponuja bistveno višjo raven udobja in priročnosti. Nova elegantna notranjost zagotavlja vrhunsko raven izdelave in kakovosti materialov, v odlično opremljeni kabini pa so na voljo vrhunske funkcije in tehnologije.

Optimizirana platforma vozila zagotavlja veliko prostora v kabini, ne glede na to, ali gre za povsem električni, priključni hibridni (PHEV) ali dizelski pogonski sklop. Standardni modeli in modeli z dolgo medosno razdaljo ponujajo po tri vrste sedežev. E-Tourneo Custom je na voljo z do osmimi sedeži, Tourneo Custom PHEV in modeli z dizelskim pogonom EcoBlue pa z največ devetimi sedeži.

Izboljšana specifikacija notranjosti modela E-Tourneo Custom se začne s prilagodljivim novim sistemom sedežev z vodili v drugi in tretji vrsti. Ti omogočajo največjo prilagodljivost kabine za zagotavljanje optimalnega prostora za potnike in njihovo opremo. Sedeži na vodilih omogočajo strankam, da neodvisno premikajo sedeže naprej ali nazaj po vodilih z zarezami za fiksiranje položaja, ki so vgrajena v tla zadnjega dela kabine, po želji pa lahko sedeže povsem odstranijo.

Novi sedeži so lažji od sedežev v predhodniku

V drugi vrsti so opremljeni z vgrajenimi varnostnimi pasovi, da je mogoče kabino hitreje in lažje preurediti. Točke ISOFIX so na voljo na vseh treh sedežih v drugi vrsti.

Razkošna oprema kabine vključuje dodatne nove funkcije, s katerimi lahko kupci prilagodijo svoje vozilo. Vključno z veliko stekleno panoramsko streho, ki povečuje občutek prostornosti in svetlosti za potnike. Infrardeča obdelava pa pomaga ohranjati kabino hladno med vožnjo pod močnimi sončnimi žarki.

Električno pomična drsna stranska vrata imajo tudi funkcijo prostoročnega upravljanja. Tako, da jih je mogoče odpreti z zamahom z nogo ob sprednjem kolesu, ko voznik na primer nosi težke predmete.

E-Tourneo Custom za največje udobje in uživanje na poti ponuja tudi tripodročno elektronsko uravnavanje temperature. Zmogljiv zvočni sistem B&O s 15 zvočniki in globokotoncem v zadnjem delu. Prefinjeno ambientalno osvetlitev, brezžično polnilno blazinico za mobilne naprave in ogrevane zunanje sedeže v drugi vrsti.

Kupci lahko izbirajo v bogati ponudbi zaželenih izvedb, vključno s pustolovsko različico Active, privlačno Sport in vrhunsko različico Titanium X, ki ponuja najobsežnejši seznam serijske opreme med vsemi modeli Tournea doslej. Od elegantnih 48,3 cm (19”) platišč iz lahke zlitine in matričnih žarometov z osvetlitvijo LED. Do razkošnega materiala Sensico za oblazinjenje sedežev. Vsako različico je mogoče izbrati s poljubnim razpoložljivim pogonskim sklopom in tako ustreči najrazličnejšim željam uporabnikov.

Razširjen nabor funkcij E-Tournea Custom dopolnjujeta znatno izboljšana zmogljivost in učinkovitost

Popolnoma nova arhitektura vozila zagotavlja nižjo višino tal in novo integrirano stransko stopnico za lažje vstopanje in natovarjanje. K temu pa je treba dodati še v razredu največje odprtine za drsna stranska vrata in zadnja dvižna vrata.

Optimalno prilagojena platforma je pri številnih različicah omogočila tudi manjšo skupno višino, ki znaša manj kot dva metra. To olajša dostop do garaž in večnadstropnih parkirišč. Poleg tega pa z izboljšano aerodinamiko prispeva k optimalni učinkovitosti in prefinjenosti.

Tako vozniki kot sopotniki bodo lahko uživali v dinamičnih izboljšavah

Ki jih prinaša popolnoma prenovljeno podvozje s povsem novim sistemom neodvisnega zadnjega vzmetenja, ki je serijsko v celotni ponudbi in zagotavlja večje udobje, vodljivost in prefinjenost vožnje.

E-Tourneo Custom je naslednja generacija najzmogljivejše različice modela Tourneo
Instrumentna plošča ima ergonomski 33 cm (13”) zaslon na dotik s Fordovim informativno-razvedrilnim sistemom SYNC 4 in povezano navigacijo.

Inovativno oblikovanje – znotraj in zunaj

E-Tourneo Custom na cesti poskrbi za jasno sporočilo z izrazito in izklesano obliko, ki je privlačna tako za zasebne stranke kot za vrhunska podjetja. Edinstvena obdelava maske poudarja električno tehnologijo in zmogljivost vozila, dopolnjujejo pa jo prepoznavne luči LED z značilno grafiko po vsej širini.

Instrumentna plošča ima ergonomski 33 cm (13”) zaslon na dotik

s Fordovim informativno-razvedrilnim sistemom SYNC 4 in povezano navigacijo. Ta lahko za še bolj uglajeno potovanje prikaže lokacije polnilnic ter informacije o vremenu, prometu, parkiriščih in nevarnostih v bližnji okolici. V kombinaciji z novo digitalno instrumentno ploščo ustvarja intuitiven, na voznika osredotočen kokpit s serijsko združljivostjo z brezžičnima sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Nagibni volan

Tourneo številnim aktivnim uporabnikom služi tudi kot mobilna dnevna soba ali pisarna na poti. Zato je E‑Tourneo Custom tako kot E‑Transit Custom opremljen z inovativnim nagibnim volanom. Funkcija, ki je edinstvena v tem segmentu, je zelo uporabna. Volan je mogoče uporabiti kot ergonomsko držalo za prenosne in tablične računalnike ali pa ga postaviti vodoravno, da se spremeni v priročno mizico. Spodaj raven volanski obroč in izbirna ročica ob volanu pri vozilih s samodejnim menjalnikom sprostita več prostora za še večje udobje in preprosto premikanje.

Fordovi inženirji so povečali prostor v sprednjem delu kabine in povečali število odlagalnih mest. Varnostno blazino za sovoznika so prestavili iz armaturne plošče v stropno oblogo. To uporabnikom omogoča shranjevanje prenosnih računalnikov ali map formata A4 v pokritem predalu na armaturni plošči. Prenosne elektronske naprave so zdaj s standardnimi držali AMPS varno nameščene bližje vozniku.