Ford PRO predstavlja: novi Transit Connect PHEV

21. februarja 2024

Ford Pro je razkril povsem novi kompaktni dostavnik Transit Connect, ki dopolnjuje novo generacijo izjemno produktivnih elektrificiranih gospodarskih vozil Transit v Evropi.

Med naprednimi in učinkovitimi pogonskimi sklopi je tudi prvi priključni hibridni Transit Connect, ki podjetjem ponuja izdaten ciljni električni doseg 110 km ter možnost hitrega polnjenja z izmeničnim in enosmernim tokom.

Uporabniki lahko izkoristijo tudi večjo zmogljivost za prevoze s prostornino tovora do 3,7 m3 ter revolucionarni novi koncept sedežev v modelih Kombi. Dodatne vrhunske funkcije vključujejo novo možnost inteligentnega štirikolesnega pogona, povezan digitalni kokpit in najobsežnejši nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku modela Transit Connect doslej.

Ne glede na to, ali gre za majhno podjetje ali vozni park za uporabo v mestih, lahko upravljavci Transita Connect pospešijo svojo produktivnost s podporo Ford Pro, ki vključuje programsko opremo, servisiranje in prilagodljive finančne načrte ter namensko rešitev za telematiko voznega parka. (na voljo na izbranih trgih)


“V zadnjih dveh letih smo elektrificirali družino Transit, da bi vsem vrstam strank pomagali pospešiti njihovo produktivnost in elektrificirati njihovo poslovanje. Naš popolnoma novi Transit Connect je zadnji korak v tej misiji,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi. “Nova izvedba PHEV, možnost štirikolesnega pogona, visokotehnološka notranjost in podpora družbe Ford Pro dopolnjujejo elegantno in kompaktno karoserijo Transita Connect za resno in obenem privlačno trdo delo.”

Kot tretja generacija priljubljenega kompaktnega dostavnika Ford Pro Transit Connect je novi model del najmočnejše ponudbe kompaktnih dostavnikov doslej, skupaj s popolnoma novim Transitom Courier in prihajajočim električnim E-Transitom Courier.

Ford PRO predstavlja: novi Transit Connect PHEV

Elektrificirana ponudba Transitov družbe Ford Pro v Evropi

Transit Connect PHEV  je zadnji član elektrificirane družine Transit družbe Ford Pro v Evropi in sledi uvedbi vodilnega modela v segmentu E-Transit, električnega E-Transita Custom – prve električne različice najbolje prodajanega enotonskega dostavnika v Evropi – in E-Transita Courier.

Popolnoma novo paleto pogonskih sklopov za Transit Connect vodi prvi pogonski sklop PHEV v zgodovini modela. Sistem 1,5-l bencinski motor EcoBoost združuje z visokonapetostno baterijo in električnim motorjem ter tako prek 6-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko zagotavlja skupno moč 110 kW (150 KM) in 350 Nm navora. Največja nosilnost znaša 770 kg, največja dovoljena masa prikolice pa 1400 kg.

Transit Connect PHEV ima ciljni električni doseg do 110 km, v načinu EV pa lahko še vedno razvije do 330 Nm navora za prevoze tovora v mestnih okoljih.

Uporabniki lahko po potrebi napolnijo baterijo s hitrim polnilnikom z enosmernim tokom z močjo 50 kW ali pa jo med delovnimi izmenami v celoti napolnijo z vgrajenim polnilnikom za izmenični tok z močjo 11 kW.

Porabo energije pomagajo optimizirati trije načini vožnje:

  • EV Now – za vožnjo samo z elektromotorjem;
  • EV Auto – zagotavlja uravnoteženo delovanje elektromotorja in bencinskega motorja, da najbolje ustreza voznim razmeram;
  • EV Later – omogoča, da voznik električno energijo prihrani za poznejšo uporabo, na primer na avtocesti, preden vozilo zapelje v mesto.

Ford PRO predstavlja: novi Transit Connect PHEV

Zmogljivost prevoza tovora

Transit Connect je zasnovan tako, da izpolnjuje širok spekter zahtev kupcev kompaktnih dostavnih vozil. na voljo bo s kratko ali dolgo medosno razdaljo v karoserijski izvedbi furgon z dvema sedežema ali kot petsedežni Kombi furgon.

Nova zasnova tovornega prostora furgona zagotavlja večjo prostornino tovornega prostora, ki glede na izbrano medosno razdaljo znaša 3,1 m3 ali 3,7 m3. Največja nosilnost je 850 kg, konkurenčna vlečna zmogljivost 1500 kg pa strankam omogoča vleko najrazličnejše opreme za podporo njihovemu poslovanju.


Transit Connect Kombi furgon uvaja revolucionarno novo prilagodljivo zasnovo sedežev, ki z dvojno uporabo omogoča hitro in preprosto spremembo vozila iz udobnega petsedežnika v zmogljiv delovni dostavnik. Zadnja sedežna klop se v nekaj sekundah zlahka zloži naprej in navzgor, s čimer se prostornina tovornega prostora poveča na 2,5 m3 (L1) ali 3,1 m3 (L2), pri čemer je v modelih L2 prostor za dve evropaleti. V zloženem položaju zadnji sedeži tvorijo zaščitno pregrado polne višine in potnikom na sprednjih sedežih zagotavljajo prefinjeno vozno izkušnjo.

Produktivnost, ki jo zagotavlja Ford Pro

Podpora Ford Pro lahko upravljavcem voznih parkov s Transiti Connect pomaga pospešiti produktivnost z maksimiranjem časa delovanja in zmanjšanjem stroškov lastništva. Novi model ima posebno rešitev za stranke z voznimi parki, ki vključuje priključno napravo za povezljivost s programskimi rešitvami Ford Pro Telematics (na voljo na izbranih trgih).

Ford Pro Service zagotavlja tudi podporo za vzdrževanje, zasnovano prav za potrebe poslovnih uporabnikov, vključno z možnostjo mobilnega servisiranja, ki lahko opravi 70 odstotkov vzdrževanja in popravil v času in na lokaciji, ki najbolj ustrezata stranki. Ugotovitve velikega britanskega voznega parka kažejo, da je mobilno servisiranje prispevalo k zmanjšanju časa izpada s treh dni na samo dve uri za enakovredno delo. (na voljo na izbranih trgih)

Ford Pro ima v svoji akreditirani mreži predelovalcev Ford Pro Convertor več kot 200 partnerjev po vsej Evropi. Ti partnerji lahko s tehnično podporo in odobritvijo oddelka za posebna vozila Ford Pro dobavijo priljubljene predelave kompaktnih dostavnikov, vključno s hlajenjem in sistemi regalov, zanje pa velja poprodajna oskrba, enakovredna tovarniškemu vozilu Ford Pro. (na voljo na izbranih trgih)

Ford PRO predstavlja: novi Transit Connect PHEV

Ponudba novih učinkovitih pogonskih sklopov

Kot alternativo novemu pogonu PHEV lahko kupci izberejo tudi 2,0-l turbodizelski motor EcoBlue, ki je na voljo v dveh močeh. Novi sistem štirikolesnega pogona lahko dopolnjuje motor s 91 kW (122 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Kupci lahko ta motor izberejo tudi s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko za hitro in uglajeno prestavljanje brez izgube navora. Različica s 75 kW (102 KM) je opremljena s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in je na voljo samo s pogonom na sprednji kolesi. Ford Pro pričakuje zelo konkurenčno porabo goriva – samo 4,8 l/100 km, kar bo kupcem pomagalo zmanjšati stroške goriva.


Razpoložljivost inteligentnega štirikolesnega pogona v povsem novem Transitu Connect bo privlačna še zlasti za stranke v nordijskih in alpskih regijah, saj zagotavlja boljši oprijem in večjo samozavest v zahtevnih vremenskih razmerah.

Napredna tehnologija za vrhunsko izkušnjo

25,4 cm (10”) digitalna instrumentna plošča je del serijske opreme vseh različic in prinaša nastavljiv glavni zaslon, ki ga obkrožajo sekundarni podatki o vozilu.

V kombinaciji z 25,4 cm (10”) barvnim sredinskim zaslonom na dotik z razpoložljivo funkcijo povezane navigacije (Connected Navigation) ustvarja eleganten in produktiven digitalni kokpit.

Vozniki, ki za navigacijo ali stik s strankami uporabljajo službeni telefon, imajo na voljo zrcaljenje brezžičnih vmesnikov Apple Carplay in Android Auto z brezžičnim polnjenjem naprav pri različicah Limited in Active. Tudi polnjenje večje opreme, kot so prenosni računalniki ali orodje na poti, je preprosto, saj priključki USB-C v kabini ponujajo do 45 vatov moči.

V kombinaciji z ogrevanim volanom lahko kupci po želji izberejo tudi ogrevane sprednje sedeže s certifikatom vodilne skupine za zdravje hrbtenice Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), kampanje za bolj zdrav hrbet. Ti so za optimalno udobje opremljeni s štirismerno električno nastavljivo ledveno oporo in nastavljanjem podaljšane opore za noge.

Serijski napredni sistemi za pomoč vozniku v Transitu Connect vključujejo pomoč za preprečevanje trčenja s samodejnim zaviranjem v sili in opozorilom na nevarnost naleta, pomoč krmiljenja pri izogibanju in pomoč v križiščih za preprečevanje trkov z drugimi udeleženci v prometu ali zmanjšanje posledic morebitnega trčenja.

Kamera za vzvratno vožnjo in sistem informacij o vozilih v mrtvem kotu z opozarjanjem na prečni promet sta za še večjo samozavest voznika pri manevriranju serijsko vključena v višje stopnje opreme, opozorilo pri izstopanju pa lahko, tako kot pri povsem novem Transitu Custom, pomaga preprečiti ‘bližnja srečanja z vrati’ – nezgode z drugimi neopaženimi udeleženci v prometu.

Ford PRO predstavlja: novi Transit Connect PHEV

Dodatne tehnologije za doplačilo

Za doplačilo so na voljo dodatne tehnologije, vključno s pomočjo pri vzvratni vožnji s prikolico Pro Trailer Backup Assist, ki voznikom pomaga pri manevriranju s prikolico, da ne pride do ‘preklopa’ med vozilom in prikolico (pravega ali celo ostrejšega kota med vlečnim vozilom in prikolico, ang. jack-knifing). Sistem uporablja senzorje in kamero za vzvratno vožnjo ter vozniku pomaga intuitivno voditi prikolico s krmilnim gumbom in digitalnim zaslonom namesto z volanom.

Ponudba različic zagotavlja prepričljive možnosti za vozne parke, obrtnike in osebno rabo:

  • Trend – na voljo pri furgonih in kombijih, namenjena v prvi vrsti voznim parkom in kupcem, ki skušajo čim bolj zmanjšati stroške;
  • Limited – prestižnejši dostavnik s 43,2 cm (17”) platišči iz zlitine in delovno površino na hrbtišču sovoznikovega sedeža;
  • Active – zaželen in trpežen dostavnik z oblikovanjem po navdihu športnih terencev, lučmi LED in strešnimi nosilci. (na voljo na izbranih trgih)