Novi Ford Tourneo Connect osvojil pet zvezdic za varnost

09. marca 2022

Neodvisna varnostna organizacija Euro NCAP je Fordovemu novemu modelu Tourneo Connect podelila pet zvezdic za varnost.

Novi večnamenski enoprostorec Ford Tourneo Connect je postal najnovejši Fordov model, ki je prejel najvišjo varnostno oceno organizacije Euro NCAP s petimi zvezdicami.

Novi Ford Tourneo Connect osvojil pet zvezdic za varnost

Najvišja varnostna ocena

Najvišja varnostna ocena je bila objavljena ob začetku proizvodnje Tournea Connect. Ta prinaša prilagodljivo in prostorno kabino z do sedmimi sedeži. Možnost dveh vsestranskih dolžin in elegantno ponudbo različic, med katerimi so tudi Active, Titanium in Sport.


Novi Ford Tourneo Connect je prejel oceno s 84 odstotki za zaščito odraslih. 82 odstotki za zaščito otrok, vključno z maksimalnim številom točk pri preskusih trka v stransko oviro. Neodvisna organizacija za varnost vozil je pohvalila tudi funkcije Tournea Connect za pomoč vozniku. Vključno z nadzorom zbranosti voznika, sistemom za ohranjanje voznega pasu in tehnologijo avtonomnega zaviranja za zaščito pred trkom.

Novi Ford Tourneo Connect osvojil pet zvezdic za varnost

“Kupci družinskih avtomobilov instinktivno cenijo varnost in verjamemo, da se noben uporabnik ne bi smel spraševati o tem, ali jih njihov Ford varuje,” je povedal Stuart Southgate, direktor varnostnega inženiringa pri Fordu Evropa. “Prefinjene varnostne funkcije in funkcije za pomoč vozniku našega novega Tournea Connect so zasnovane tako, da vozniku pomagajo preprečiti ali ublažiti nesreče in ga ob morebitnem trčenju zaščitijo, tako da so družine na svojih potovanjih lahko brez skrbi.”


Aktiven življenjski slog

Novi Tourneo Connect je zasnovan za aktiven življenjski slog. Majhna podjetja in stranke z dvonamensko uporabo, saj je opremljen z drugo in tretjo sedežno vrsto. Te je mogoče zložiti, prekucniti ali odstraniti, ter sovoznikovim sedežem, ki se plosko zloži, da nastane prostoren prtljažni prostor za varen prevoz delovne ali športne opreme, dolge do 3 m.

Novi Ford Tourneo Connect osvojil pet zvezdic za varnost

Med naprednimi novimi digitalnimi tehnologijami za kokpit sta na voljo 25,4 cm (10-palčni) osrednji zaslon za preprost pregled in dostop do upravljalnih elementov navigacijskega in zvočnega sistema. Klimatske naprave in povezljivosti ter 26 cm (10,25-palčna) digitalna instrumentna plošča, ki nadomešča tradicionalne merilnike.

Kupcem Tournea Connect sta prvič na voljo samodejni menjalnik z bencinskim in dizelskim motorjem. prav tako sistem štirikolesnega pogona, ki povečuje samozavest in je na voljo z 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue.

 Tourneo Connect se pridružuje povsem električnemu Mustangu Mach-E, priključno hibridnemu Explorerju, Kugi, Pumi, Focusu, Fiesti in Mondeu, ki jim je organizacija Euro NCAP podelila najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami.