Družini sta za svoje pestro življenje našli mesto v povsem novem Fordu Tourneu Connect

13. oktobra 2021

Družini sta za svoje pestro življenje našli mesto v povsem novem Fordu Tourneu Connect – ta pa je našel mesto v njunem življenju.

Ste kdaj pomislili, koliko različnih stvari za delo ali zabavo morate vsak dan prevažati s seboj v avtomobilu?

Da bi našli odgovor, je Ford za pomoč zaprosil dve družini.

Beatrix vodi svoje mobilno podjetje za pilates, s partnerjem Garyjem in njunima otrokoma, starima 13 in 10 let, se pogosto odpravijo na izlete v rodno Nemčijo. Če prištejemo še opremo za kajtanje in prostor za psa Islaya in Banksyja, se nabere kar veliko.

Družini sta za svoje pestro življenje našli mesto v povsem novem Fordu Tourneu Connect

Kwame in Anuli sta didžeja in potrebujeta prostor za ozvočenje in drugo opremo, poleg tega pa svoja dva nad športom navdušena otroka vozita na tekme, potovanja z bratranci, tetami, strici in starimi starši ter družinske pohodniške in kopalne počitnice na podeželju.

Družini sta za svoje pestro življenje našli mesto v povsem novem Fordu Tourneu Connect

Ford je obema družinama priskrbel povsem novega Tournea Connect, nato pa ju je prosil, naj svojo opremo položita ob avtomobil in tako pokažeta, koliko stvari lahko spravita v njegovo prostorno notranjost.

Rezultat? Prostorna notranjost

Te osupljive od zgoraj posnete slike vozila in ob njem razporejenih predmetov.

Družini sta za svoje pestro življenje našli mesto v povsem novem Fordu Tourneu Connect

“Večina nas je v avto že kdaj stlačila otroke ali hišne ljubljenčke. A v povsem novi Tourneo Connect omogoča udoben prevoz resnično marsičesa. Od opreme za kajtanje do popolnega ozvočenja. Naše slike kažejo, da lahko v avto spravite še več in tako še bolje izkoristite življenje,” je povedal Andy Hodge, vodja znamke Tourneo Connect pri Fordu Evropa.


V prilagodljivi kabini Tournea Connect lahko na treh prostornih vrstah sedežev sedi do sedem oseb. To je zelo dobrodošlo pri družinskih izletih ali prevozih v šolo in službo v zadnjem trenutku. Drugo in tretjo vrsto sedežev je mogoče zložiti, preklopiti in odstraniti, da je na voljo še več prostora. Celo sprednji sovoznikov sedež je mogoče zložiti. Nanj je mogoče namestiti do tri metre dolge jadralne deske in lestve, da se ni treba ukvarjati s strešnim nosilcem in trakovi.

Novi Tourneo Connect je ‘pameten’

Fordov pametni novi avto vam lahko pomaga tudi pri obvladovanju natrpanih parkirišč, prometnih zastojev v mestu in avanturističnih potovanj. Tourneo Connect lahko namesto vas poišče primerno parkirno mesto. Prevzame usmerjanje vanj in iz njega. Za manj stresa in utrujenosti v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem ali na avtocestah vam lahko pomaga s pospeševanjem. Usmerjanjem v sredino voznega pasu in zaviranjem. Na voljo pa je tudi s štirikolesnim pogonom za boljši oprijem na mokri travi, snegu in pesku.

Tehnologija sistema Tourneo Connect se izkaže tudi v primeru, če ste začetnik pri manevriranju s tovorno ali počitniško prikolico.  Pametna nova funkcija vam omogoča, da vozilo in prikolico namesto z volanom vodite z gumbom za nastavljanje zunanjega vzvratnega ogledala. Smernice na zaslonu kamere za vzvratno vožnjo pa vam pomagajo, da se izognete oviram in poškodbam. Ko je Tourneo Connect enkrat parkiran, ga ne boste izgubili. Med barvami lahko izberete živahno brezmejno modro (Boundless Blue) in kovinsko javorjevo rdečo (Maple Red). Ti dvi se posebej jasno izstopata v poplavi srebrne in sive pločevine na evropskih cestah.

Trgovci bodo začeli sprejemati naročila za povsem novega Forda Tournea Connect v začetku leta 2022. Dobava kupcem pa se bo začela pravočasno za poletne počitnice.