Doseg električnega avtomobila zadošča za vsakdanje opravke

19. decembra 2023

Večina ljudi niti enkrat letno ne potrebuje 700 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Doseg električnega avtomobila je še vedno marsikomu, ki se odloča za nakup, trn v peti. Novinar portala Tehnozvezdje, Matjaž Ropret, je stvar vzel pod drobnogled in povedal: “»Električni avto bom kupil, ko bo ponujal 700 km realnega dosega, in se bo napolnil v petih minutah!« Zagotovo so vozniki, ki bi jim to prišlo zelo prav, toda podobne izjave precej bolj pogosto slišim od takih, ki se niti enkrat na leto ne peljejo več kot tisoč km daleč v enem kosu.”

Med razbijanjem mitov povezanih z dosegom električnih vozil, mu je družbo delal postavni Mustang Mach-E, ki je na voljo z baterijo s standardnim ali podaljšanim dosegom. Glede potovanj širom Slovenije je še dodal: “Skratka, na izletih po Sloveniji nismo imeli nikakršnih težav zaradi dosega in tudi nič večje izgube časa, kot če bi se morali kdaj ustaviti na bencinski črpalki. Obenem ne drži, da polnilnic ni. Manj jih je, kot bi si želeli, to zagotovo, tudi niso vse tako urejene, kot bi se spodobilo, in občasno katera ne deluje, vendar so in se jih da izkoristiti.”

Izvedite več o dogodivščinah in izzivih s popotovanja z električnim Mustangom Mach-E TUKAJ.

Prepričajte se o vozni dinamiki in ostalih kvalitetah vozila Mustang Mach-E. Zapeljite ga na test ali pa si izberite svojega iz zaloge in se z njim razvajajte še letos.