Ford Mustang Mach-E osvojil dvojno priznanje z najvišjo varnostno in ekološko oceno

28. oktobra 2021

Povsem električni Ford Mustang Mach-E je prejel odlično oceno s petimi zvezdicami za zaščito potnikov in okolja.

Ford Mustang Mach-E je svojemu naraščajočemu seznamu nagrad in priznanj dodal odlično dvojno oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP in Green NCAP.

Ford Mustang Mach-E osvojil dvojno priznanje z najvišjo varnostno in ekološko oceno

Neodvisna ustanova za preverjanje varnosti vozil in organizacija, ki spodbuja razvoj čistih, energetsko učinkovitih in za okolje neškodljivih avtomobilov, sta Fordovemu novemu, povsem električnemu športnemu terencu podelili najvišji oceni s petimi zvezdicami.

Ford Mustang Mach-E osvojil dvojno priznanje z najvišjo varnostno in ekološko oceno

Mustang mach-E dosegel odlične rezultate

Mustang Mach-E je na strogih preskusnih trčenjih dosegel odličen rezultat. 92 odstotkov za zaščito odraslih in 86 odstotkov za zaščito otrok v vozilu.

K najvišji varnostni oceni so prispevale tudi serijske napredne tehnologije za pomoč vozniku. Vključno z inteligentnim aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go in usmerjanjem v sredino voznega pasu. Sistemom za pomoč pri preprečevanju trka s samodejnim zaviranjem v sili in sistemom za ohranjanje voznega pasu z asistenco za nadzor mrtvih kotov. Pri preskusu tehnologij za ohranjanje voznega pasu je električni SUV osvojil vse točke.

Ford Mustang Mach-E osvojil dvojno priznanje z najvišjo varnostno in ekološko oceno

Green NCAP – najvišja ocena

Mustang Mach-E z baterijskim električnim pogonskim sklopom brez izpustov iz izpušnih cevi, ki omogoča izključno električni doseg do 610 km po WLTP, je med preskusom Green NCAP prejel najvišjo oceno tudi pri preverjanju s testi glede čistega zraka in toplogrednih plinov.

94-odstotni rezultat za energetsko učinkovitost je vključeval popolno oceno delovanja v hladnih in toplih laboratorijskih preskusnih razmerah.


“Mustanga Mach-E smo od samega začetka razvili kot povsem električno vozilo, zato smo lahko pristop k varnosti in okolju prijaznega vozila vključili v vsak delček popolnoma nove zasnove,” je povedal Stuart Southgate, direktor varnostnega inženiringa pri Fordu Evropa. “Rezultat je odličen in stranke so lahko prepričane, da vozijo vozilo, ki bo zaščitilo tako njih kot okolje.”

Novi priznanji Euro NCAP in Green NCAP se pridružujeta seznamu več kot 20 nagrad, ki jih je Mustang Mach-E osvojil po vsem svetu, od oblikovalskega odličja iF DESIGN AWARD za integracijo vrhunskih zvočnikov zvočnega sistema B&O do naziva Proizvajalca najbolj povezanega avtomobila, ki ga je Fordu za tehnologijo SYNC naslednje generacije na podelitvi avtomobilskih nagrad namenil MOTUL.

Mustang Mach-E je eden od šestih Fordovih modelov, ki so na voljo z elektrificiranim pogonskim sklopom in so prejeli najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami organizacije Euro NCAP. Med njimi so Ford Puma, Kuga (vključno z različicama Kuga Plug-In Hybrid in Kuga Hybrid), Explorer Plug-In Hybrid, Focus in Fiesta.