Tourneo Custom kmalu na voljo tudi na električni pogon

02. septembra 2023

Poleg E-Transit Courierja in E-Transit Customa bo v letu 2024 na slovenske ceste zapeljal tudi najbolje prodajani potniški kombi, tokrat v električni izvedbi - E-Tourneo Custom.

Novi E-Tourneo Custom prinaša mnogo inovacij, med drugim novo platformo, ki vključuje tehnologijo baterijskih celic visoke gostote. Slednje sestavljajo baterijski sklop z uporabno kapaciteto 74 kWh in električni motor z močjo 160 kWh.  Voznik lahko vozilo upravlja zgolj z eno stopalko, kar znatno prispeva k še učinkovitejši porabi energije. Njegova največja vlečna zmogljivost znaša 2000 kilogramov. E-Tourneo Custom ima vgrajen trifazni polnilnik z izmeničnim tokom z močjo 11 kW, ki lahko baterijo popolnoma napolni v 8 urah. S hitrim polnjenjem z enosmernim tokom pa se baterija lahko napolni od 15 do 80 odstotkov v približno 41 minutah. 

Poleg povsem električne izvedbe bo na voljo tudi priključni hibrid ter različica z dizelskim motorjem. Slednja je na voljo z novim visoko učinkovitim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona.

Tourneo Custom kmalu na voljo tudi na električni pogon

Preberite več o vozilu E-Tourneo Custom v zadnji izdaji spletne revije LGV Magazine na strani 14.

Bodite med prvimi, ki boste obveščeni o prihodu novega E-Tourneo Customa. Na obveščanje se prijavite tukaj.