FordMagazine
2023

Ford LGV magazine

Vas zanima, kaj vse novega pri Fordu predstavljamo v svetu lahkih gospodarskih vozil? Prelistajte novi Ford LGV Magazine.

Ford LGV magazine

Elektrifikacija voznega parka ima v Evropi in tudi Sloveniji izrazito pozitiven trend. Proizvajalci in distributerji smo sprejeli svoj del odgovornosti pri varovanju našega planeta za prihodnje rodove. V prvem koraku gre za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov s hibridizacijo pogonov in drugimi rešitvami, končni cilj pa je popolna elektrifikacija prodajne palete tako osebnih vozil kot tudi zelo pomembnega segmenta lahkih gospodarskih vozil. Ta proces je del transformacije znamke Ford na stari celini.

Zato Ford pripravlja kar štiri nove modele iz družine Transit, ki so ali bodo na voljo s povsem baterijsko električnim pogonom. Taka pogonska rešitev ni le okolju prijaznejša, pač pa ponuja tudi številne druge prednosti – od tišje in mirnejše vožnje, odzivnih in z navorom obdarjenih elektromotorjev, do naprednih rešitev oskrbe različnih naprav z energijo iz avtomobila in še bi lahko naštevali.

Vendar pa to, kar ste ali pa boste lahko videli na Sejmu gospodarska vozila in logistika v Celju, ni le prikaz naše zaveze k čistejšemu in bolj zelenemu planetu, pač pa tudi zavezanost znamke Ford k snovanju bolj učinkovitih, enostavnih, zmogljivih in seveda stroškovno učinkovitejših novih modelov. V tem trenutku seveda tudi še s sodobnimi, varčnimi in vzdržljivimi motorji na notranje izgorevanje.

Zato je tokrat novi Ford magazin, posvečen predvsem našemu uspešnemu programu lahkih gospodarskih vozil. Ford je številka ena na tem področju v Evropi. In glede na prej omenjeno, bo tam ostal še lep čas.

Vabimo vas na našo skupno pot!