Top 3 asistenčni sistemi, ki jih prinaša Ford Kuga

27. julija 2023

Ford Kuga prinaša mnogo inteligentnih sistemov, ki vam bodo olajšali vožnjo, na drugi strani pa povečali varnost vseh udeležencev v prometu. Danes vam predstavljamo 3 priljubljene in izjemno koristne asistenčne sisteme, ki so na voljo kot oprema za doplačilo.

1. AKTIVNA POMOČ PRI PARKIRANJU

Se tudi vi soočate z izzivi, ko je potrebno bočno parkirati? Vas je groza parkiranja v mestu? Za vas imamo pravo rešitev: aktivna pomoč pri parkiranju prevzame upravljanje volana in stopalk ter prestavljanje, vi pa s pritiskanjem na tipko aktivne pomoči nadzirate premikanje vozila med celotnim manevrom.

*Na voljo samo s samodejnim menjalnikom.

 2. SISTEM »BLIS«

Sistem BLIS zaznava vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal. Vključuje tudi asistenco in prepoznavanje prečnega prometa. Z diskretno opozorilno lučko na vzvratnih ogledalih vas sistem opozori, v kolikor je med vožnjo v mrtvem kotu drugo vozilo. To vam pride zelo prav, ko menjavate vozni pas ali pri prehitevanju. Sistem vas podobno opozarja tudi v primeru zaznanega premikajočega se vozila, ko vzvratno zapeljete iz parkirnega mesta. V primeru, da se ne odzovete pravočasno, lahko sistem celo samodejno zavira. Sistem BLIS zaznava tudi kolesarje in motoriste.

3. PRILAGODLJIV TEMPOMAT S FUNKCIJO STOP & GO

Ste ujeti v jutranji prometni konici? S prilagodljivim tempomatom s funkcijo Stop&Go sistem vzdržuje ustrezno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, ter lahko ustavi vozilo in ponovno spelje, ko to dopuščajo razmere v prometu. Tako lahko v miru spijete tudi jutranjo kavo na poti in pridete na delovno mesto sproščeni.

Oglejte si videoposnetek o asistenčnih sistemih vozila Ford Kuga:

Predstavili smo vam tri nam najljubše asistenčne sisteme, ki jih ponuja Ford Kuga. Da je Ford Kuga res odlična izbira, se prepričajte na testni vožnji.