Ford Kuga navdušuje s pestro izbiro pogonskih sklopov

20. julija 2023

Vas vozila na električni pogon še niso prepričala? Je v vas še vedno preveč dvomov? Nič hudega. Predstavljamo vam Ford Kugo, ki je na voljo z različnimi, a ne povsem električnimi motorji. Vaš prehod na povsem električna vozila bo tako zelo enostaven.

1. PRIKLJUČNI HIBRID

V kombinaciji z 2,5 litrskim bencinskim motorjem vam Ford Kuga ponuja do 80 kilometrov potovanj izključno na elektriko (odvisno od načina vožnje). Ker gre za priključnega hibrida, lahko z enostavnim pritiskom na gumb izberete možnost vožnje samo na električni pogon. To je odličen, mehak prehod na povsem električni pogon, ki bo v prihodnosti predstavljal poglavitni pogonski sklop v mobilnosti.

Pri Ford Kugi lahko izbirate med različnimi načini vožnje na elektriko:

  • Način EV Auto – EV Auto preklaplja med različnimi načini delovanja hibridnega pogona električnega motorja glede na pogoje pri vožnji in razpoložljivo napolnjenost baterije.
  • Način EV Now – EV zdaj uporablja samo električni pogon. Ko se baterija skoraj izprazni, vozilo preklopi nazaj na hibridni način delovanja.
  • Način EV Later – EV pozneje omogoča, da električno energijo v bateriji prihranite za pozneje, tako da večinoma vozite v hibridnem načinu delovanja, dokler ne preklopite.
  • Način za polnjenje baterije omogoča polnjenje baterije z uporabo bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom.

Kako deluje tehnologija za geografsko omejevanje vožnje v območjih z nizkimi emisijami?  Navigacijski sistem vam bo prikazal nadzorovana območja, na primer območje z nizkimi dovoljenimi izpusti, da boste vedeli, kdaj morate preklopiti v način EV Now – EV zdaj.

Ford Kuga PHEV (priključni hibrid) je idealna izbira za vas, če živite v hiši oz. blizu polnilne postaje za električna vozila. Svojo Ford Kugo lahko preprosto napolnite preko gospodinjske vtičnice, domače polnilne postaje ali s pomočjo javne polnilnice.

2. POLNI HIBRID

Ford Kuga FHEV (Polni hibrid) združuje 2,5 litrski bencinski in električni motor. Slednja delujeta usklajeno in tako zagotavljata večjo zmogljivost in nižjo porabo goriva. Kuga s tovrstnim pogonskim sklopom lahko na krajših razdaljah vozi samo na električni pogon, brez izpustov in izpušnih cevi.

Ker gre za klasičen hibrid, dodatno polnjenje preko kabla ni možno. Električna baterija se polni sama z uporabo kinetične energije. Med zaviranjem in upočasnjevanjem električni motor pretvarja gonilno silo v energijo s katero se potem napolni baterija.

Če ste se odločili za prehod na bolj zeleno mobilnost in želite biti v trendu, je klasičen hibrid Ford Kuga FHEV odlična izbira za vas.

3. KLASIČNI BENCINSKI ALI DIZELSKI MOTOR

Za vse ljubitelje avtomobilov s pogonskim sklopom na notranje zgorevanje ostajata na voljo bencinski in dizelski motor. Navdušil vas bo 1,5-litrski bencinski motor, ki se ponaša s kar 150 konjskimi močmi (110 kW). Na drugi strani pa je na voljo tudi 2-litrski dizelski motor s 120 konjskimi močmi (88 kW).

Prepričajte se, da ste izbrali pravi pogonski sklop.