Ford Transit leta 2024 postane pametnejši in močnejši

23. julija 2023

Ford Pro povečuje produktivnost z novimi digitalnimi funkcijami in izboljšano tehnologijo, v Fordu Transitu bodo na voljo leta 2024.

Ford Pro smo ustvarili zato, da se lahko osredotočite na svoj posel. Mi pa poskrbimo za vse ostalo, kar vam omogoča, da povečate čas delovanja in pospešite produktivnost.

To pomeni, da vedno iščemo načine za izboljšanje naših storitev. Najnovejša je večja prenova naših vozil Transit in električnih vozil E-Transit.

Ford Pro v Evropi je danes predstavil pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil. Te  bodo leta 2024 na voljo za model Ford Transit – najbolje prodajano tovorno dostavno vozilo na svetu. Namenjene so podjetjem, da bi lahko naredila več in optimizirala svoje poslovanje

Izboljšana tehnologija

Ford Transit leta 2024 postane pametnejši in močnejši

Da bi strankam vseh poklicev pomagal doseči prednosti produktivnosti povezanih gospodarskih vozil, Ford Pro še naprej širi digitalne zmogljivosti svoje ponudbe gospodarskih vozil Transit in E-Transit. Nove funkcije za modelno leto 2024 v Evropi vključujejo:

  • sistem za komunikacije in informacije SYNC 4, je podprt z 30,5 cm (12”) osrednjim zaslonom na dotik. 20,3 cm (8”) digitalna instrumentna plošča za intuitivno kabino je osredotočena na voznika. Funkcija Connected Navigation za prometne informacije v realnem času pa voznikom pomaga načrtovati poti in se držati urnika;
  • Fordov najnovejši modem 5G. Ta Transitovim pametnim tehnologijam zagotavlja superhitro povezljivost in brezžične posodobitve Ford Power-Up. Gre za izboljšanje produktivnosti vozila brez obiska servisa;
  • novo tehnologijo za pomoč pri dostavah Delivery Assist. Na voljo je pri furgonih E-Transit in Transit z dolgo medosno razdaljo in samodejnim menjalnikom. Ta avtomatizira ponavljajoča se varnostna opravila za voznike, ki pogosto opravijo do 150 dostav na dan. Zdaj lahko prihranijo do 20 sekund pri vsaki dostavi. kako deluje? Prestavljanje v parkirni položaj ustavi motor. Vklopi opozorilne utripalke in alarmni sistem ter zaklene vsa vrata, ki jih voznik ne uporablja za izstop iz kabine ali dostop do pošiljk. S pritiskom na zavorni pedal voznik ponovno zažene motor in izklopi varnostne utripalke;
  • sistem za integracijo nadgradenj Upfit Integration. Razvit je v družbi Ford Pro. Voznikom omogoča upravljanje naknadno vgrajene opreme prek digitalnih gumbov na serijskem zaslonu na dotik v kabini ter povezavo s programskimi paketi Ford Pro za nadzor na daljavo. Uporablja se za spremljanje temperature v hlajenih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali hrano in pijačo, kjer je neprekinjeno hlajenje bistvenega pomena;

Zasnova za večjo uporabnost, učinkovitost in zmogljivost

Ford Transit leta 2024 postane pametnejši in močnejši

Številen nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki zagotavljajo večjo varnost voznika in tovora, bo leta 2024 del serijske opreme Transita (specifikacije za naš trg še ni na voljo). Vključno s sistemom za pomoč pri preprečevanju naleta s samodejnim zaviranjem v sili, sistemom za opozarjanje na zapuščanje in pomočjo pri ohranjanju voznega pasu ter inteligentnim sistemom za pomoč pri hitrosti. Paketi za pomoč vozniku vključujejo sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na prečni promet. Inteligentni aktivni tempomat s funkcijo usmerjanja v sredino voznega pasu in funkcijo Stop & Go ter samodejno pomoč pri parkiranju s 360-stopinjsko kamero. Navedeni sistemi voznikom zagotavljajo dodatno varnost. Upravljavcem pa lahko pomagajo zmanjšati čas, ko vozila niso na voljo, popravila in stroške zavarovanja.

Modelno leto 2024 uvaja novo možnost osemstopenjskega samodejnega menjalnika za Transite s pogonom na sprednji kolesi. To izboljša zmogljivost, učinkovitost in možnost vleke tovora. Novi menjalnik povečuje zmogljivosti pri prevozu z dovoljeno skupno maso vozila do 4250 kg in dovoljeno skupno maso vozila in prikolice 6000 kg – kar pomeni povečanje za 700 oziroma 1750 kg.

Nova pesta koles in zavorni sistemi odvisno od konfiguracije vozila zmanjšajo težo do 27 kg. Zasnova omogoča tudi lažjo menjavo zavor. To čas servisiranja pri menjavi vseh štirih zavornih kolutov skrajša za do dve uri. Nova 40,6 cm (16”) platišča so del serijske opreme vseh različic vozil modelnega leta 2024.

Za modele s sprednjim pogonom je zdaj na voljo nov paket za povečano osno obremenitev. Ta povečuje največjo dovoljeno obremenitev sprednje osi s 1850 kg na 2000 kg, kar omogoča še večji potencial za predelave ter prihrani čas in napor upravljavcev z zmanjšanjem zahtev po porazdelitvi tovora. Ford Pro načrtuje, da bo to še posebej koristilo pri uporabi za prevoz konj ali dostavnikih z nizkim nakladalnim pragom, ki zahtevajo preprost dostop do tovornega prostora in veliko nosilnost.

 Najnovejša modela Transit in E-Transit bodo kupci lahko naročili kmalu. Proizvodnja bo stekla prihodnje leto. Dobave so predvidene od poletja 2024.

Ford E-Transit je od svoje predstavitve leta 2022 postal nedvomno vodilni v segmentu dvotonskih električnih vozil. Predstavlja več kot 50 odstotkov vseh v Evropi prodanih električnih vozil v svojem segmentu.