Ford Pro in Deutsche Post DHL Group združujeta moči za elektrifikacijo dostave

10. decembra 2022

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group združujeta moči za elektrifikacijo dostave na zadnjem kilometru po vsem svetu.

Družbi Ford Pro in Deutsche Post DHL Group (DPDHL) sta nedavno podpisali memorandum o soglasju za pospešitev uvajanja elektrificiranih dostavnih vozil, namenjenih logističnim dejavnostim po vsem svetu. S tem obe podjetji poudarjata svojo zavezanost zagotavljanju trajnostnih/zelenih storitev.

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group združujeta moči za elektrifikacijo dostave

Več kot 2000 električnih dostavnih vozil

V okviru načrtovanega sodelovanja bo Ford Pro družbo Deutsche Post DHL Group do konca leta 2023 opremil z več kot 2000 električnimi dostavnimi vozili po vsem svetu in tako okrepil svoj vodilni položaj pri uporabi električnih vozil za dostavo na zadnjem kilometru po vsem svetu. Sklenjena pogodba zajema celoten sklop rešitev za upravljanje električnega voznega parka, vključno z dostopom do povezane programske opreme Ford Pro E-Telematics in rešitev za polnjenje, da bi zmanjšali stroške in optimizirali učinkovitost kot del skupnih ciljev obeh organizacij za ničelne emisije.

Ford želi do leta 2035 doseči ničelne emisije pri prodaji vseh vozil in ogljično nevtralnost v svojih evropskih obratih, logistiki in pri dobaviteljih, po vsem svetu pa najkasneje do leta 2050.

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group združujeta moči za elektrifikacijo dostave

Deutsche Post DHL Group

Vodilno svetovno logistično podjetje, se je zavezalo h krepitvi čistih dejavnosti za varstvo podnebja in bo v tem desetletju na poti k logistiki z ničelnimi emisijami vložilo sedem milijard EUR. Družba Deutsche Post DHL Group si prizadeva, da bo do leta 2030 za ogljično nevtralen prevzem in dostavo uporabljala 60-odstotni delež e-vozil, med katerimi bo zdaj tudi linija elektrificiranih vozil Ford Pro, vključno s povsem novim modelom E-Transit.

Vizija večje trajnosti


“Ford Pro in Deutsche Post DHL Group si delita vizijo večje trajnosti in zavezanosti elektrificiranim rešitvam, ta sporazum pa je pomemben korak k milijonom dostav, ki jih bodo po vsem svetu opravila elektrificirana vozila. E-Transit je najbolje prodajano gospodarsko električno vozilo v Severni Ameriki in od junija tudi najbolje prodajano vozilo v svojem segmentu v Evropi, kar pomeni, da je popolnoma električni dvotonski kombi že naredil velike korake v podporo tem prizadevanjem,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.


Elektrifikacija logistike zadnjega kilometra je glavni steber za razogljičenje naših dejavnosti. Z dodajanjem novega Fordovega vozila E-Transit v naš globalni vozni park, ki šteje približno 27.000 električnih dostavnih vozil, še dodatno krepimo našo sposobnost zagotavljanja zelenih dostavnih storitev po vsem svetu. Z združitvijo moči za izpolnjevanje posebnih zahtev naše logistike bomo še povečali učinkovitost poslovanja in storitev,” je dejala Anna Spinelli, vodja nabave in mobilnosti v skupini Deutsche Post DHL.

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group združujeta moči za elektrifikacijo dostave

Prva vozila že na cesti

Ford Pro je v okviru sporazuma že predal prve E-Transite, ki so se pridružili električnemu voznemu parku družbe Deutsche Post DHL Group za dostavo na zadnjem kilometru v več državah po svetu. Obseg naročila se osredotoča na furgone E-Transit, ki so namenjeni za prevoz hitrih pošiljk v Ameriki in Evropi. Vozila dopolnjujejo vozni park Deutsche Post DHL Group v najbolj obremenjenem obdobju leta, kar omogoča bolj trajnostne dostave strankam v času najbolj obremenjene sezone. Poleg tega so bili sklenjeni nakupi posebnih vozil Ford Pro s prilagojenim zabojnikom za distribucijo v mestnih središčih v Nemčiji.

Memorandum o soglasju, ki sta ga podpisala Ford in Deutsche Post DHL Group, bo obema podjetjema omogočil, da preučita skupni razvoj prihodnjih izdelkov ter novih digitalnih in polnilnih rešitev. Poleg zgodnjega dostopa do inovativnih zamisli bo Ford Pro družbi Deutsche Post DHL Group zagotovil tudi dostop do testnih vozil in storitev spremljanja, saj podjetji preučujeta širitev storitev na več svetovnih trgov.