Ford E-Transit je pripravljen na elektrifikacijo posla

11. aprila 2022

Prva vozila Ford E-Transit, izdelana v tovarni Ford Otosan Gölcük v turškem mestu Kocaeli, so pripravljena na dobavo. Veliko povpraševanje strank po elektrifikaciji evropskih voznih parkov bo sedaj lahko realizirano.

Ford iz tovarne Ford Otosan v Kocaeliju v Turčiji strankam po Evropi dobavlja prve električne dostavnike E-Transit.

Ford E-Transit je pripravljen na elektrifikacijo posla
Prelomni trenutek so proslavili v tovarni Gölcük na slovesnosti, ki so se je udeležili predstavniki turške vlade, vlagatelji, zaposleni in mediji.

Po velikem povpraševanju evropskih podjetij po dostavnikih E-Transit – prejeli so več kot 5000 naročil strank, še preden so vozila zapeljala s proizvodne linije – Ford Otosan zdaj prehaja na polni obseg proizvodnje.


“Ford Otosan v Kocaeliju je srce proizvodnje Transita v Evropi, s tem praznovanjem proizvodnje E-Transita pa se začenja elektrificirano naslednje poglavje našega močnega partnerstva,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro v Evropi. “To je prvi korak v preoblikovanju tovarne v Kocaeliju, ki bo postala pomembno središče za proizvodnjo električnih gospodarskih vozil v Evropi.”

Ford E-Transit je pripravljen na elektrifikacijo posla
E-Transit je povsem električna različica najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu.

E-Transit je povsem električna različica najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu,1 novo vozilo pa uvaja Ford Pro v regiji. To novo podjetje ponuja nabor programske opreme, rešitev za polnjenje, servisiranje in financiranje z vrhunskimi vozili. vse to pomaga izboljšati produktivnost in razpoložljivost, znižati stroške ter olajšati dostop do vsega, kar operaterji potrebujejo. Vse na eni platformi, ustvarjeni za električno in digitalno dobo.


“Proizvodnja E-Transita v naši tovarni v Kocaeliju, kjer je elektrika 100-odstotno zagotovljena iz obnovljivih virov energije, nam je v ponos in predstavlja še eno prelomnico v naši vse večji vlogi v Fordovi strategiji elektrifikacije,” je povedal Güven Özyurt, generalni direktor družbe Ford Otosan. “Prepričani smo, da elektrifikacija legendarnega modela Transit pomeni velik napredek. Je pomemben korak k temu, da Ford Otosan postane proizvodna baza Fordovih elektrificiranih gospodarskih vozil.”

Ford E-Transit je pripravljen na elektrifikacijo posla
Proizvodnja E-Transita poteka v Kocaeliju, kjer je elektrika 100-odstotno zagotovljena iz obnovljivih virov energije.

Celovito vlaganje v elektrifikacijo gospodarskega vozila

 Da bi zadostil povpraševanju po prihodnjih elektrificiranih Fordovih modelih, Ford Otosan vlaga dve milijardi evrov in povečuje število zaposlenih za približno 3000. Tako bo povečal proizvodne zmogljivosti, med drugim za naslednjo generacijo modela Transit Custom.

Fordovo usmeritev v povsem električno prihodnost v Evropi je poudarila tudi nedavna objava, da so Ford, SK On Co., Ltd. in Koç Holding podpisali nezavezujoč memorandum o soglasju za novo, v panogi vodilno skupno podjetje v Turčiji. Po sklenitvi končnega sporazuma nameravajo trije partnerji ustvariti enega največjih obratov za proizvodnjo baterij za električna vozila v širši evropski regiji. Proizvodnja naj bi se začela že sredi tega desetletja, letna zmogljivost pa naj bi znašala od 30 do 45 gigavatnih ur.

Ford, ki potrjuje svojo vodilno vlogo najbolje prodajane znamke gospodarskih vozil v Evropi, bo še naprej elektrificiral svoje legendarne Transite, da bi zadostil različnim zahtevam uporabnikov. Do leta 2024 se bodo E-Transitu pridružili še štirje novi povsem električni modeli iz Transitove družine. Ford se približuje cilju ničelnih emisij pri prodaji vseh vozil v Evropi in ogljični nevtralnosti v svojem evropskem odtisu objektov, logistike in dobaviteljev do leta 2035.

Koristi za stranke v električni dobi

E‑Transit je s svojim izjemno konkurenčnim dosegom, nosilnostjo, močjo in izbiro karoserijskih izvedb zasnovan tako, da upravljavcem omogoča ‘nebolečo’ elektrifikacijo voznega parka. Hkrati pa pospešuje njihovo produktivnost s pomočjo rešitev Ford Pro za polnjenje, telematiko in servisiranje.

Ford Pro je že dokazal vzdržljivost vozila E-Transit z zahtevnim testiranjem v visokotehnoloških obratih po vsem svetu. Podjetje zdaj izvaja širši program pilotnih projektov za stranke s skupno 60 predprodukcijskimi E-Tranziti. Vključno s predelanimi modeli, ki jih stranke v Franciji, Nemčiji, Italiji, na Nizozemskem, Norveškem in v Veliki Britaniji uporabljajo pri običajnem vsakodnevnem delu.To podjetju Ford Pro pomaga optimizirati izdelke in storitve za stalno podporo, da bi lahko podjetjem zagotovili optimalno učinkovitost in produktivnost.

# # #

1 Na osnovi podatkov agencije IHS Markit o registracijah od začetka koledarskega leta 2014 dso konca koledarskega leta 2021, zbranih pri vladnih uradih in drugih virih; ti podatki po poročilu februarja 2022 zajemajo 95 odstotkov prodanih novih vozil v več kot 80 državah po vsem svetu. Družina dostavnikov, kombijev, šasij s kabino in platform s kabino vključuje modele Ford Transit in Transit Custom. Vanje nista všteta Transit Connect in Transit Courier.

2 Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.