Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih

26. novembra 2020

Ford predstavlja model E-Transit – povsem električno različico najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu z dosegom do 350 km.

Ford, vodilni proizvajalec kombijev za prevoz tovora na svetu, je predstavil nov dostavnik E-Transit, pameten delovni stroj. Ta bo s povsem električnim pogonskim sklopom, programskimi rešitvami, storitvami in možnostjo Pro Power Onboard uporabnikom zagotovil še večjo produktivnost. Ford je tako pripravljen na vodstvo elektrificirane konjenice, ki sta jo uvedla že nagrajena Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue Hybrid.

Danes kombije potrebujemo bolj kot kdaj koli prej, saj so uporabniki po vsem svetu odkrili pomembnost dostave blaga in hrane do domačega vhoda.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih
Ford predstavlja model E-Transit – povsem električno različico najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu. Ford je številka ena med gospodarskimi vozili v Severni Ameriki in Evropi, zato je prehod vozil za vozne parke na delovanje brez izpustov, kritičnega pomena pri doseganju cilja ogljične nevtralnosti.

Hkrati pa se velika mesta od Londona do los Angelesa zavezujejo, da bodo v urbanih okoljih ustvarili območje brez misij za čistejši zrak.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih
E-Transit omogoča tako polnjenje z izmeničnim tokom (AC) kot tudi hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC). Vgrajeni 11,3 kW polnilnik zagotavlja 100-odstotno napolnjenost v času do 8,2 ure. Pri polnjenju s hitro polnilnico z močjo do 115 kW lahko E-Transit dopolni baterijo s 15 odstotkov na 80 odstotkov v približno 34 minutah.

Da bo Ford lahko zadostil povečanemu povpraševanju po kombijih z manj emisijami je nedavno predstavil povsem električno različico najbolje prodajanega kombija na svetu – Ford E-Transit.

Njegova baterija omogoča voznikom, da z enim polnjenjem prevozijo do 350 km – kar je približno trikrat več kot znaša vsakodnevna razdalja povprečnega voznega parka dostavnih vozil v Evropi. E-Transit ima prav toliko tovornega prostora kot klasični dizelski Transit, tako da lahko dostavljavci prevažajo več tovora hkrati, medtem ko ničelne emisije in tiho delovanje ustvarjajo manj hrupa v mestih in poskrbijo za ohranjanje čistejšega okolja.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih

Vozniki lahko preko FordPass Connect modema koristijo vrsto internetnih storitev in prihranijo na času, ko iščejo ustrezen parkirni prostor, izvedejo plačilo storitev. Sistem voznike v realnem času obvešča o stanju na cestah in jim priporoča najbolj ustrezne dostavne poti. Pred odhodom celo pred-ogreje kabino na nastavljeno temperaturo.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih E-Transit je edini kombi, ki ga lahko uporabljate za napajanje in polnjenje orodja in opreme na samem kraju dela ali med vožnjo.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih
Pro Power Onboard E-Transita spremeni v mobilni vir energije, ki z močjo do 2,3 kW pomaga uporabljati orodje in polniti opremo na delovišču – izjemna novost med lahkimi gospodarskimi vozili v Evropi.

Ko bo E-Transit leta 2022 zapeljal na naše ceste, boste lahko izbirali med 25 različicami glede na dolžino, višino, maksimalno težo in model Transita.

Ford E-Transit bo doprinesel k čistejšemu zraku v mestih
Serijsko vgrajeni modem FordPass Connect omogoča povezljivost, ki uporabnikom gospodarskih vozil pomaga pri zagotavljanju optimalne učinkovitosti voznega parka, vključno s preprostim iskanjem polnilnic med vožnjo in plačilom polnjenja, brezžične posodobitve pa omogočajo nadgradnjo navigacijskega sistema in drugih funkcij.