S Ford Focusom po poteh nostalgije

19. februarja 2022

K uspehu na tekmovanju Najboljši za volanom in posledično uporabi Forda Focusa za eno leto je pripomoglo veliko dejavnikov, pravi Neca G. Strniša.

Avtorica: Neca Galičič Strniša

Sproščenost na dan tekmovanja, številne izkušnje za volanom, srečen razplet okoliščin. Da pa sem prišla do vseh voznih izkušenj, sem najprej morala opraviti vozniški izpit. Septembra, leta 2013.

S Ford Focusom po poteh nostalgije

Srednješolsko izobraževanje sem opravljala na gimnaziji Jurija Vege v Idriji. Ker so me potem življenjske poti vodile precej stran od teh krajev, se mi je zdelo super, da združim prijetno s koristnim in se z mojim Focusom odpravim na izlet po poteh, kjer sem dobrih 8 let nazaj opravila vozniški izpit. Poleg tega sem bila nazadnje v Idriji ob zaključku srednješolskega šolanja, zato se mi je ideja za izlet zdela super za obujanje spominov.

Do vozniškega izpita po idrijskih cestah

Vozniški izpit sem tako priročno opravljala po idrijskih cestah. Ker so le-te mestoma strme, ozke in nepregledne, sem pridobila kar nekaj voznih izkušenj in spretnosti. Speljevanje z ročno zavoro v klanec, vzvratna vožnja navkreber, da sem se na ozki cesti umaknila kamionu in mnogo drugih podobnih situacij, je popestrilo mojo vsakdanjo pot v šolo.

Vozniški izpit sem uspela opraviti le nekaj dni po 18. rojstnem dnevu. Za vse predano znanje sem vedno znova hvaležna mojemu inštruktorju Mateju, ki mi je predal mnogo informacij za varno in uspešno vključevanje v promet. Še danes se včasih spomnim kakega nasveta, ki mi ga je podal v avtošoli. Zato se mi je zdelo super, da bi obisk Idrije združila tudi s ponovnim srečanjem z inštruktorjem, ker trdim, da je pripomogel velik delež, da sem v tem letu ponosna lastnica Focusa.

S Ford Focusom po poteh nostalgije

Matej je bil klica vesel in se je z navdušenjem odzval povabilu za srečanje. Ob prijetnem klepetu sva podoživela najine najbolj zanimive in atraktivne trenutke iz šole vožnje. Vesela sem bila, ker sem ob mojem uspehu videla zadovoljstvo v njegovih očeh.

S Ford Focusom po poteh nostalgije

Ob povratku z izleta sem moža, ki se je z mano odpravil na izlet, popeljala po cesti, kjer sem opravljala izpitno vožnjo, relacija Idrija – Gore. Nad cesto je bil milo rečeno osupel in nad dejstvom, da sem po tej cesti uspešno odpeljala izpitno vožnjo – presenečen. Po vsem videnem mu je bilo jasno, da sem si naziv Najboljše za volanom zagotovo pošteno zaslužila.

S Ford Focusom po poteh nostalgije

Na žalost se je v hribovju nad Idrijo vreme zelo pokvarilo in se je spustila gosta megla, zato nisva mogla uživati v pokrajini in razgledih, kar pa ni vplivalo na zadovoljstvo po nostalgičnem izletu in ponovnem snidenju z inštruktorjem.