Ekskluzivni različici Rangerja – Stormtrak in Wolftrak

13. aprila 2021

Ford je predstavil Ranger Stormtrak in Ranger Wolftrak – vznemirljivi izvedbi, ki nadgrajujeta slog in zmogljivost večkrat nagrajenega pickupa.

Z dvema ekskluzivnima različicama našega Rangerja – Mednarodni pick-up leta 2020, (in Slovenski poltovornjak 2020), ki navdušujeta z drznim slogom in zmogljivostjo, predstavljamo še novi različici Stormtrak in Wolftrak. Ki bosta izdelana v omejenem številu ter prinašata še več vznemirljivosti.

Ekskluzivni različici Rangerja – Stormtrak in Wolftrak
Vpadljiva barva Rapid Red je rezervirana le za Rangerja Stormtraka.

Vpadljiva barva Rapid Red je rezervirana le za Rangerja Stormtraka in dopolnjuje ekskluzivni rdeči vstavek v maski. Ta poudari mišičasto oblikovanje sprednjega dela. Za osvetlitev poskrbijo žarometi LED. Serijska zaščita podvozja pa naredi izjemen vtis tudi na asfaltu.

Ekskluzivni različici Rangerja – Stormtrak in Wolftrak

Ranger Stormtrak je zmogljiv

Kupci lahko izberejo tudi barvi Frozen White in Blue Lightning. Zmogljiv videz Rangerja Stormtraka dopolnijo še: ekskluzivni pokrov motornega prostora, nalepke na stranicah, zajetne tridimenzionalne oznake ter črn zadnji odbijač in športni varnostni lok.

Notranjost Rangerja Stormtraka

Navduši z vrhunsko opremo in praktičnimi možnostmi. Za Stormtraka specifični sedeži so oblazinjeni z enakim voljnim usnjem kot sedeži Fordovega legendarnega modela Ranger Raptor. Krasijo jih vezeni logotipi Stormtrak in blazine iz posebne tehnične tkanine.

Na vrhunski različici Ranger Wildtrak zasnovani novi Ranger Stormtrak bo na voljo v izvedbi z dvojno kabino (Double Cab) z veliko prostora na zadnjih sedežih.  Ali s podaljšano kabino (Super Cab) z večjim prostorom za tovor.

Poganja ga

Vse modele Rangerja Stormtraka bo poganjal Fordov motor iz vrha ponudbe: 2,0-litrski dizelski bi-turbo EcoBlue z 159 KW / 213 KM, ki za izjemno vlečno moč razvije 500 Nm navora.

Serijski sistem štirikolesnega pogona z možnostjo vklopa in izklopa zagotavlja samozavestno terensko vožnjo. Napredni 10-stopenjski samodejni menjalnik pa poskrbi za uglajeno in lahkotno vozno izkušnjo.

Novi električno pomični rolo

Poleg tega so del serijske opreme obloga tovornega prostora, predelitev tovora in Fordov novi električno pomični rolo nad kesonom. Vse to zagotavlja izjemno priročnost in praktičnost za prevoz tovora.

Ranger Stormtrak ima nosilnost 1,0 tone in lahko vleče prikolice z maso do 3500 kg tako kot priljubljena različica Wildtrak.


Ranger Wolftrak

Ekskluzivni različici Rangerja – Stormtrak in Wolftrak
Ranger Wolftrak je izdelan za uporabnike, ki stavijo na zanesljivo terensko zmogljivost in drzno neposredno zunanjost.

Wolftrak bo navdušil uporabnike, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in gozdarstvom. Ali ponudbo prostočasnih aktivnosti na prostem, pa tudi preostale ljubitelje poltovoranjkov. Temelji na različici Ranger XLT. Poganja ga Fordov 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue s 127 KW / 170 KM. Kupci lahko izbirajo med 6-stopenjskim ročnim in 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Izjemna barva Conquer Grey poudari pickupove boke in dopolnjuje mat črno masko, zaščito podvozja, 43,18 cm /17-palčna črna platišča iz zlitine. Za piko na i prepoznavnega sloga poskrbijo zatemnjene oznake Wolftrak in obloge pragov. Na voljo je tudi barva Sea Grey.

Ekskluzivni različici Rangerja – Stormtrak in Wolftrak

Glavni poudarki v notranjost

Med ekskluzivne poudarke kabine Rangerja Wolftraka sodijo oznake Wolftrak, mat črna armaturna plošča in ročaji vrat ter talne obloge za vse vremenske razmere. Fordov sistem za komunikacije, povezave in navigacijo SYNC 3 z 20,32 cm / 8-palčnim zaslonom na dotik je del serijske opreme.


Ford Ranger je lani postavil rekord z doseženim 34,9-odstotnim letnim tržnim deležem. S tem je še utrdil svoj vodilni položaj kot najbolje prodajani pickup v Evropi, kot tudi v Sloveniji. Več informacij o prihodu novih izvedenk še sledi.