Divje mišice: novi Ranger MS-RT

29. januarja 2021

Ford je najavil ekskluzivni novi model nagrajenega pickupa Ranger, ki so ga razvili skupaj s specializiranim podjetjem za predelave vozil MS-RT.

Novinec osupljiv videz, povzet iz dirkaškega okolja, združuje z vrhunsko specifikacijo in edinstvenimi, ročno izdelanimi poudarki.

Novi Ranger MS-RT je izjemno zmogljiva in na cestno uporabo osredotočena različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi ter se v samem vrhu ponudbe Rangerjev uvršča ob bok modelu Ford Ranger Raptor s potezami puščavskih dirkalnikov. Izhodišče nove različice je Ranger Wildtrak, s katerim si deli bogato opremo, nosilnost za prevoz do ene tone tovora in možnost izbire med izvedbo z enojno in dvojno kabino.

Mogočen videz, prefinjene podrobnosti

Med opaznimi poudarki edinstvene zunanjosti Rangerja MS-RT je ročno izdelan sprednji del. Tega krasi maska s satovjem in učinkom ogljikovih vlaken ter integriranimi meglenkami. Osupljiv bočni profil kaže športen značaj vozila. 20-palčna platišča (50.80 cm) iz zlitine znamke OZ Racing, poudarjeni blatniki in izklesane bočne obloge izražajo odločno držo. V Frozen beli, Sea sivi ali Agate črni barvi pride mogočen slog še bolj do izraza. Poseben poudarek pa zagotavljajo pokrovi zunanjih ogledal z učinkom ogljikovih vlaken, aerodinamični transportni nosilci in oznake MS‑RT.

Divje mišice: novi Ranger MS-RT
Ford Ranger MS-RT navdušuje z osupljivim oblikovanjem in ekskluzivnimi ročno izdelanimi poudarki.

V kabini Rangerja MS-RT

V kabini Rangerja MS-RT navduši vrhunsko usnjeno oblazinjenje s kontrastnimi oranžnimi šivi. Za prijetno okolje poskrbita ambientna osvetlitev in ogrevanje sprednjih sedežev. Oznake MS-RT na predpražnikih in oblogah pragov pa zagotavljajo občutek izdelave po meri. Sistem za povezave in navigacijo Ford SYNC 3 z 20.32 cm (8-palčnim) zaslonom na dotik omogoča preprost dostop do funkcij za komunikacijo in razvedrilo, kamera s prikazom območja za vozilom pa pomaga pri parkiranju ali vleki prikolice.

Za odlično zmogljivost in vlečno moč ob prefinjenosti limuzine in optimalno varčni porabi goriva poskrbi 2,0-litrski dizelski bi-turbo motor EcoBlue z 159 kW (213 KM) iz vrha Fordove ponudbe.

Dopolnjuje ga napredni 10-stopenjski samodejni menjalnik. Ta je na voljo tudi s športnim Fordom Mustangom. Pogonski sklop razvije moč 159 kW (213 KM) in 500 Nm navora za prevoz tovorov z maso do 1098 kg in vleko prikolic, težkih 3500 kg. Rangerjev sistem za izbiro štirikolesnega pogona zagotavlja optimalen oprijem pri terenski vožnji. Če si uporabnik zaželi še bolj športen zvok, je kot dodatna oprema za vgradnjo pri trgovcu na voljo tudi glušnik Maxhaust z upravljanjem prek aplikacije.

Divje mišice: novi Ranger MS-RT
Za odlično zmogljivost in vlečno moč ob prefinjenosti limuzine in optimalno varčni porabi goriva poskrbi 2,0-litrski dizelski bi-turbo motor EcoBlue z 159 kW (213 KM).

Podjetje MS-RT

je kvalificirani predelovalec vozil, ki sodeluje z dolgoletnim Fordovim partnerjem iz sveta avtomobilskega športa M-Sport, z zmagovitimi izkušnjami s svetovnih prvenstev v reliju pa ustvarja osupljive predelave na trgu vodilnih Fordovih gospodarskih vozil.


“Ranger MS-RT je zasnovan za uporabnike, ki cenijo Rangerjevo garaško zmogljivost, a si želijo dirkaško poreklo in ekskluzivnost ročne izdelave naših modelov MS-RT. Ta nadvse privlačni avto združuje desetletja Fordovih uspehov pri razvoju pickupov in oblikovanje po navdihu avtomobilskih dirk, da osupljivemu videzu na cesto osredotočenega poltovornjaka doda zmogljivost za trdo delo v skladu z željami naših strank.” Brendan Lyne, direktor za področje gospodarskih vozil, Ford Evropa.

Divje mišice: novi Ranger MS-RT
Ranger MS-RT je izjemno zmogljiva različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi. uvršča se ob bok modelu Ford Ranger Raptor s potezami puščavskih dirkalnikov.

Ranger MS-RT se kot najnovejše vozilo v Fordovi ponudbi nakupa – vse na enem mestu (One-Stop Shop) pridružuje vznemirljivi paleti predelav. Izdelanih z upoštevanjem natančnih tovarniških standardov, ki so na voljo neposredno prek Fordovih trgovcev. Med njimi sta tudi Transit Custom in Transit Connect MS-RT ter avtodom Transit Custom Nugget. Ekskluzivni Ranger MS-RT bo pri Fordovih trgovcih na izbranih evropskih trgih na voljo od poletja 2021 (podatek za slovenski trg še ni znan).