Ford Ranger je Slovenski Poltovornjak leta 2020

19. junija 2020

Reviji Transport & Logistika in Mehanik in voznik sta letos izvedli že 15. zaporedni izbor za slovensko Gospodarsko vozilo leta. Laskavi naziv slovenski Poltovornjak leta 2020 je osvojil Ford Ranger.

Letos so se kandidati prvič pomerili v vseh petih kategorijah.

Ford Ranger je Slovenski Poltovornjak leta 2020
Ford Ranger je Slovenski Poltovrnjak leta 2020. Poleg te lovorike se ponaša tudi z mednarodnim naslovom Pick-up of the Year 2020.

 

Pri letošnjem glasovanju so v prvem delu izbora kandidatom glasove prisodili bralci obeh revij z elektronskim glasovanjem. V drugem delu pa je svoje odločitve izrazila še strokovna novinarska žirija revij Transport & Logistika in Mehanik in voznik, ki je kandidate ocenjevala po posameznih kriterijih.

Kaj pravi strokovna žirija?

Tako kot v preteklih letih je bila odločitev, kateremu kandidatu nameniti največ točk, izredno težka. Med tovornjaki so se spopadli izredno konkurenčni modeli, a vendar je na koncu prevladala odločitev, da zmaga pripada MAN-ovemu modelu TGX. Še težja je bila odločitev v kategoriji Slovenski dostavnik leta 2020, kjer se je pomerilo kar šest kandidatov, izmed katerih se je bilo treba odločiti tudi med štirimi modeli dveh različnih proizvajalcev. Na koncu je kljub temu preprečljivo zmagal Volkswagnov Caddy, ki je tudi s strani bralcev prejel daleč največ glasov. V kategoriji avtobusov so se pomerili trije kandidati, izmed katerih je največ glasov prejela Scania Citywide.

Kategorija Poltovornjak (Pick-up)

Med poltovornjaki je v dvoboju med Mitsubishijevim L200 in Fordovim Rangerjem zmagal slednji, ki med evropskimi in slovenskimi kupci velja za izredno priljubljen model.

Ford Ranger bo poleg že osvojenega naslova Mednarodni poltovornjak leta 2020, slovenske kupce in lastnike razveseljeval tudi z domačim naslovom. Zelo priljubljen in uspešen model, ki vključuje tudi športno izvedenko v segmentu Ford Ranger Raptor bo še naprej zmagoval na brezpotjih in v urbanem okolju.

In če je bil izbor pri preostalih štirih kategorijah težji, je bil pri izbiri Električnega gospodarskega vozila leta 2020 toliko lažji. Tu je namreč zmagal Mercedes-Benzov eVito Tourer, ki jasno tlakuje pot tudi na področju elektrificiranega prevoza oseb.

Na seznamu zmagovalcev izbora z več kot desetletjem tradicije pa so se predhodnikom iz prejšnjih let po obeh krogih glasovanja letos pridružili:

Slovenski Tovornjak leta 2020 – MAN TGX

Slovenski Dostavnik leta 2020 – Volkswagen Caddy

Slovenski Avtobus leta 2020 – Scania Citywide 

Slovenski Poltovornjak leta 2020 – Ford Ranger

Slovensko Električno gospodarsko vozilo leta 2020 – Mercedes-Benz eVito Tourer

Vir: eTransport.si