Fordova modela osvojila prestižni priznanji

21. novembra 2019

Ford Transit Custom PHEV in mHEV sta osvojila naziv Mednarodni dostavnik leta, naziv Mednarodni pickup leta je že drugič osvojil Ford Ranger.

Ford slavi prepričljivo zmago, saj sta njegova modela osvojila prestižno priznanje v segmentu lahkih gospodarskih vozil

Elektrificirani Ford Hybrid Transit Custom je postal Mednarodni dostavnik leta (International Van of the Year – IVOTY) 2020, Ford Ranger pa Mednarodni pickup leta (International Pick-up Award – IPUA) 2020.

Nova modela Transit Custom Plug-In Hybrid in Transit Custom EcoBlue Hybrid sta prejemnika prestižnega vsakoletnega priznanja IVOTY.

Ford je prvi proizvajalec, ki mu je kar dvakrat uspelo naziva IVOTY in IPUA osvojiti v istem letu, prvič je dvojno zmago slavil leta 2013.

Žirija je pohvalila doseg dostavnikov Transit Custom z elektrificiranim pogonskim sklopom Ford Hybrid. Ta uporabnikom pomaga zmanjšati stroške za gorivo in jim omogoča dostop do čedalje večjega števila območij z omejitvijo izpustov. Prinaša praktične rešitve za podjetja, ki želijo zmanjšati izpuste in doseči zastavljene cilje glede čistejšega zraka v mestih.

Enotonska dostavnika Transit Custom Plug-In Hybrid in Transit Custom EcoBlue Hybrid ter dvotonski Transit EcoBlue Hybrid, ki se je na letošnji podelitvi zavihtel na drugo stopničko, so trije od 14 elektrificiranih Fordovih modelov za evropski trg do konca leta 2020. Naziv IVOTY je Ford doslej osvojil šestkrat.

Ford Ranger – najbolje prodajani pickup v Evropi – je 18 članov žirije za naziv IPUA, ki ga sicer podeljujejo vsaki dve leti, prepričal z zmogljivejšim in varčnejšim 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue ter naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku.

“Naša nova Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue Hybrid sta pravi vozili v pravem trenutku – uporabnikom pomagata zmanjšati stroške in izpuste ter premagati izzive uspešnega dela v sodobnem poslovnem okolju, ne da bi se morali odreči praktičnim možnostim ali nosilnosti. Naš novi Ranger obenem postavlja višja merila glede prefinjenosti, tehnologij in produktivnosti v segmentu pickupov,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Fordu Evropa.

“Čestitke Fordu za dvojno zmago, saj so osvojili tako naziv Mednarodni dostavnik leta 2020 kot nagrado Mednarodni pickup leta 2020. To je odličen in obenem resnično zaslužen dosežek. Z jasno osredotočenostjo na hibridizacijo so Fordovi inženirji razvili do okolja prijaznejši pogonski sklop, ki tukaj in zdaj koristi voznikom in lastnikom dostavnih vozil pri mestni, medmestni in podeželski uporabi. Transit Custom Plug-In Hybrid in Transit Custom EcoBlue Hybrid resnično navdušita z vožnjo in zmogljivostjo!” je povedal Jarlath Sweeney, predsednik žirije International Van of The Year.

“Najbolje prodajani enotonski pickup v Evropi je prepričal žirijo kot najboljša izbira in avto, ki si res zasluži naziv najboljšega med pickupi za leto 2020,” je dodal Sweeney. “Odkar je Ranger to cenjeno lovoriko osvojil prvič – leta 2013 – je izjemno napredoval in je z najnovejšo generacijo nadvse prepričljiv.”

Ford je številka ena med gospodarskimi vozili v Evropi. Do oktobra so prodali 114.000 Transitov Customov, kar je za 2,6 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani. Prav tako ima Ranger primat med pickupi na evropskem trgu – v istem obdobju so jih prodali 43.300.

Več o Fordovih gospodarskih vozilih >>

Izberi svojega iz zaloge gospodarskih vozil >>