S Ford Pumo ni nikoli dolgčas

19. februarja 2021

Avtorica: Petra Prašnikar, Najboljša mlada voznica 2020

Še bolj varno

Čeprav imam Ford Pumo že več mesecev vseeno odkrivam na njej vedno novo opremo, ki mi je zelo všeč. Eno izmed stvari sem ugotovila, ko sem pri Matejevi Pumi opazila, da ima aktivirano avtomatsko pospravljanje stranskih ogledal pri zaklepanju. Tako sem tudi sama brez težav našla to funkcijo v nastavitvah in jo aktivirala. Ta funkcija mi predvsem daje občutek varnosti, ko Pumo parkiram na javnih parkiriščih, saj menim, da s tem zmanjšam možnost, da mi kdo po nesreči na ozkih parkiriščih opraska vozilo. Zdaj tudi na daleč vem, da sem avto zagotovo zaklenila, saj so ogledala lepo’pospravljena’.

Brrr, prvi mraz je tu – s Ford Pumo ni panike

Že novembra sem dobila nove zimske pnevmatike, ki so bile še posebej učinkovite že zgodaj decembra, ko je zapadel sneg in smo skočili na bližnji hrib s sankami. Zaradi hitro bližajoče se zime je postajalo vedno hladneje, vendar sedaj z mrazom nisem imela težav. Puma ima namreč ogrevana oba sprednja sedeža in celo volan in prav ti dve funkciji uporabljam največkrat pri vsakodnevni vožnji. Predvsem ogrevan volan me nadvse navdušuje, saj me drugače vedno zebe v roke. Poleg tega pa je moja Ford Puma doma parkirana na nepokritem parkirišču in sem kar nekajkrat zjutraj imela zaledeneno vetrobransko steklo. To zimo mi ni bilo treba uporabiti strgalca za led, saj ima Puma ogrevano tako zadnje, kot tudi vetrobransko steklo in sem se le lagodno namestila na sedež in počakala par minutk, med tem pa se je led s stekel sam odtajal. Ogrevani sta tudi obe stranski ogledali, kar mi prav tako olajša pripravo na varno vožnjo.

Zgodaj decembra sem tudi magistrirala, ker pa so bila vsa gostišča zaprta se s Pumo nisem odpeljala prav daleč. Doma so me z njo vseeno presenetili družinski člani in me pripeljali do rdeče preproge pred vhod v domačo hišo. prav tako smo se decembra s prijatelji odpeljala v Ljubljano na ogled novoletnih lučk. Najboljši razgled pa je bil seveda kar z Ljubljanskega gradu.

Držim pesti, da bom lahko Pumo v letu 2021 še bolje izkoristila, to so mi omogočili tudi pri Fordu, saj so mi priskrbeli novo vinjeto za leto 2021.