Ford vrača skupnosti

27. avgusta 2020

Ford Motor Company je za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 je pomagal 47 organizacijam v 20 državah po svetu in v 14 ameriških zveznih državah.

Ford Motor Company je objavil, da so Fordovi zaposleni in drugi udeleženi za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 po svetu prispevali 1.133.447 dolarjev (957.791 evrov). S tem so uspešno presegli zastavljeni cilj.

COVID-19 Donation Match Program

Pprogram uskladitve donacij so uvedli aprila. Tako so zaposlenim pri Fordu, njihovim družinam in prijateljem omogočili pomoč v borbi proti razmahu pandemije. Ker so morali ostati doma, se niso mogli udeležiti običajnih prostovoljskih akcij.


Vračanje skupnosti je ena Fordovih ključnih vrednot, ki jo naši zaposleni uresničujejo v največji meri,” je povedal Bill Ford, izvršni predsednik družbe Ford Motor Company. “Zaposleni so nam ob samem začetku pandemije poslali ogromno vprašanj, kako bi lahko pomagali. Program uskladitve donacij se je izkazal za učinkovit način boja zaposlenih proti pandemiji COVID-19. To v času, ko niso mogli biti fizično prisotni, da bi lahko zagotovili spremembe.”

Prek programa uskladitve donacij je 47 neprofitnih organizacij in skupin skupnosti v 20 državah po svetu in 14 ameriških zveznih državah prejelo sredstva. Ta so podarili zaposleni pri Fordu in drugi udeleženi v programu. Zbranemu znesku so nato dodali še 500.000 dolarjev iz Fordovega sklada in osebnega prispevka izvršnega predsednika družbe Ford Motor Company Billa Forda.

Ford vrača skupnosti
Ford Motor Company je objavil, da so Fordovi zaposleni in drugi udeleženi za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 po svetu prispevali 1.133.447 dolarjev (957.791 evrov).

Program uskladitve donacij

je podprl projekte skupnosti v državah z znatnimi potrebami zaradi novega koronavirusa in velikim številom Fordovih zaposlenih. Skoraj tretjina – 29 odstotkov – sredstev je bila namenjena odpravljanju lakote. Naslednji največji delež, 24 odstotkov, bo pomagal pri osnovnih človeških potrebah. Zagotavljanju hrane, strehe nad glavo in obleke. Za izobraževalne ukrepe so posredovali 19 odstotkov zbranih sredstev. Preostale donacije bodo pomagale projektom, povezanim z zdravjem. Tudi ukrepom za ohranitev virtualnih programov umetnikov in delovnih mest v ustanovah, ki zagotavljajo zgodovinsko in kulturno izobraževanje.


“Ta pandemija je vplivala na vsak vidik našega vsakodnevnega življenja. Veliko neprofitnim organizacijam je skoraj onemogočila pomoč v skupnostih,” je povedala Mary Culler, predsednica sklada družbe Ford Motor Company. “Zahvaljujoč velikodušnosti naših zaposlenih in drugih smo lahko podprli široko paleto projektov po svetu. Številnim neprofitnim organizacijam smo omogočili nadaljevanje njihovega izjemno pomembnega dela.”

Ford vrača skupnosti
Ford Motor Company Fund today announced Ford employees, and others contributed $1,133,447 million to COVID-19 related relief efforts around the world, surpassing its goal.

Za administracijo programa je skrbel GlobalGiving, Fordov dolgoročni partner za humanitarno pomoč in globalno finančno podporo.

Kaj vse pokriva Fordov sklad?

Program uskladitve donacij za boj proti pandemiji COVID-19 je le eden od primerov, kako Fordov sklad lokalnim skupnostim zagotavlja potrebno pomoč pri soočanju s posledicami pandemije. Doslej je Fordov sklad zagotovil naložbe v višini skoraj tri milijone dolarjev (več kot 2,5 milijona evrov) za pomoč neprofitnim organizacijam. Ta si prizadevajo za odpravljanje lakote ter zagotavljanje bivališč, mobilnosti in drugih nujno potrebnih dobrin po vsem jugovzhodnem Michiganu, v ZDA in drugod po svetu. Za več informacij o odzivih Fordovega sklada na COVID-19 in načinih za pomoč obiščite www.fordfund.org/covid19.