Najboljši za volanom 2020 – nagrada Ford Puma

17. marca 2020

Si želite postati Najboljši za volanom in se odpeljati v novi Ford Pumi? Sodelujte v tekmovanju Najboljši za volanom. Čas imate le še do 6. aprila 2020.

Začeli smo letošnjim izborom za najboljšega mladega voznika in voznico v Sloveniji 2020

Predvidoma bomo v začetku maja ponovno dobili dva zmagovalca – najboljšega mladega voznika in najboljšo mlado voznico. Summit motors Ljubljana, zastopnik avtomobilske znamke Ford v Sloveniji, že tretje leto zapored sodeluje pri projektu AMZS Najboljši za volanom. Najboljšima bo za eno leto podaril atraktivni Ford Pumi Titanium – zanj bo Puma v modri barvi, zanjo v modni rdeči barvi.

Najboljši za volanom 2020 – nagrada Ford Puma
Lanska zmagovalca izbora najboljši za volanom: Laura Cerovšek in Luka Gril.

Izbor Najboljši za volanom 2020 se zaključi 06. aprila. Do takrat lahko vsak, ki je mlajši od 26. leta sodeluje v izboru na spletni strani www.amzs.si/najboljsi-za-volanom.si.  Rešite spletni test, ki je vstopnica za praktični del tekmovanja.

Polfinale tekmovanja Najboljši za volanom bo sredi aprila

Tisti, ki se bo želel uvrstiti v polfinale – ta bo 14. in 15. aprila v AMZS centru varne vožnje na Vranskem –, bo moral v spletnem testu pravilno in v čim krajšem času odgovoriti na 20 vprašanj. Ta so naključno izbrana iz nabora več kot 800 vprašanj s področja cestno-prometnih predpisov.

“Možnost za zmago imate vsi, ki vam ni vseeno za dogajanje na naših cestah. V izboru ne iščemo najhitrejših voznikov, temveč mlade voznike in voznice s širokim naborom znanja s področja avtomobilizma, z veseljem do vožnje, s spretnostjo pri vrtenju avtomobilskega volana in take, ki ste ob prometni nesreči pripravljeni ukrepati in s tem morda celo rešiti življenje.”

V polfinalu se bo pomerilo najboljših 50 fantov in 50 deklet. Želimo vam veliko sreče pri izpolnjevanju testa in kot pravita lanska zmagovalca: “Prijavite se, saj nimate kaj izgubiti, le dobite lahko odlične nagrade! Tekmovanje ni le poučno, ampak tudi zelo zabavno.”

Izbor Najboljši za volanom je lani k sodelovanju privabil več kot tri tisoč mladih. Avto-moto zveza Slovenije upa, da bo to število letos še večje.

Sodelujejo lahko mladi med 18. in 26. letom starosti, ki imajo opravljen vozniški izpit in nimajo kazenskih točk.

Poleg glavne nagrade Ford Pume bodo v nagradnem skladu še druge bogate nagrade. V izboru se splača sodelovati tudi zato, ker je to edinstvena in hkrati zabavna izkušnja, ki za nameček udeležencem prinese še nove vozniške veščine. Tudi letos se bodo fantje in dekleta med seboj pomerili ločeno. Spletni vprašalnik in praktični izzivi bodo sicer tako za dekleta kot fante enaki. Verjamemo, da se bo zaradi takšnega načina tekmovanja na izbor prijavilo več deklet kot doslej, ko so bila v manjšini.

Najboljši za volanom 2020 – nagrada Ford Puma
Inovativna Ford Puma prepriča z 1.0 EcoBoost motorjem mHEV – blagim hibridnim pogonom in odličnimi pospeški.

Avto-moto zveza Slovenije je najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirala že leta 1993. Takrat je bila najboljša za volanom prav voznica. Tekmovanje pa so ponovno obudili 2016 z namenom izboljšanja prometne varnosti med mladimi. Ti so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu. Mnogokrat so mladi tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki. V izboru Najboljši za volanom imajo mladi vozniki in voznice priložnost potrditi, da so stereotipi marsikdaj res zgolj – stereotipi.