Najboljši mladi voznik Luka Gril je navdušen nad asistenčnimi sistemi

05. oktobra 2019

Najboljši mladi voznik Luka Gril nam je v pogovoru razkril, kam vse ga je popeljala Ford Fiesta Active.

Kaj ti je pri Fiesti najbolj všeč?  Definitivno sem bil najbolj navdušen, ko sem odkril samodejno preklapljanje dolgih luči, ki močno olajšajo nočno vožnjo. Tudi sama vozna dinamika mi je zelo všeč, ker se ‘avtek’ res dobro drži ceste, hkrati pa je v kabini udoben in tih.

Kaj te pri Fiesti moti, kaj bi si želel drugače?   Glede na to, da sem študent, ne bi imel nič proti manjši porabi (trenutno je povprečna 6,5 l/100km). Tudi pedal sklopke bi lahko bil malenkost večji, saj pri pogosti uporabi (npr. v zastoju) postane rahlo neudoben.

Katere tehnologije za pomoč pri vožnji najbolj ceniš in katere najpogosteje koristiš?   Kot že omenjeno,samodejni preklop žarometov, poleg njih pa redno uporabljam še tempomat in omejevalnik hitrosti. Sistem BLIS skupaj z vzvratno kamero je zelo uporaben pri vzvratni vožnji s parkirišča. Tudi sistem za preprečevanje naleta me je že kakšnih dvakrat pravočasno obvestil, da je treba začeti zavirati.

Kje vse vaju je s Fiesto vodila pot?   Največkrat definitivno po opravkih in v službo, najdlje pa na morje v Izolo in na kakšen enodnevni izlet v gore.

Kaj si v tem času s Fiesto doživel-a kot nekaj posebnega, presenetljivega?   Imel sem zanimiv/zabaven pripetljaj s policijo. Ko sem se pozno zvečer vračal domov, se mi je za hrbet na minimalno razdaljo pripeljala “marica”, mi nekaj časa sledila in nato za trenutek prižgala modre luči. Sem si mislil, da pač izvajajo kakšno kontrolo in se ustavil na prvi avtobusni postaji. Oni so se pa gladko odpeljali naprej mimo mene, kot da se ne bi zgodilo nič.

Izberi svojo Fiesto Active >>

Spoznaj jo podrobneje >>