Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

21. avgusta 2019

Intervju z zmagovalcem izbora Najboljši za volanom 2019, Luko Grilom, ki je s Fiesto Active preživel že nekaj mesecev.

Luka Gril je mladenič, ki je maja premagal več tisoč prijavljenih na izbor Najboljši za volanom 2019 in si s svojim znanjem in veščinami za volanom prislužil eno leto s Fordovo Fiesto Active. Ta je zdaj že postala del njegovega vsakdana, zato smo se z njim pogovorili o tem, kako aktivna Fiesta služi mlademu vozniku.

#Najboljsizavolanom

Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

Ko se ne moreš odločiti, ali bi peljal modrega na mamine stroške ali belega na svoje.

Luka, prvo vozilo mladih je ponavadi rabljeno ali pa izposojeno. Si pred zmago že imel svoj avto? 
“Svojega avtomobila prej nisem imel, največ sem vozil družinski avto. Odkar imam svojo Fiesto Active sem najbolj vesel tega, da je logistika prevozov sem in tja zdaj mnogo lažja, ker si ni treba vedno izposojati avta. Je pa res, da sem postal dežurni taksist za mlajšo sestro … :)”

Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

Pohajkovanje s Fiesto Active

Kje in kdaj ti pride najbolj prav v vsakodnevnem življenju? 
“Do zdaj mi je največkrat prišel prav pri vsakodnevnih opravkih. Najbolj navdušena je verjetno babica, ker jo lahko zdaj peljem v mesto. Sem pa bil tudi že na izletu v hribih, na morju in še kje.”

Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

Nekaj kilometrov se je že nabralo

Kaj ti sicer pomeni avtomobil? 
“Predvsem prevozno sredstvo od točke A do točke B, v katerem se želim počutiti sproščeno, udobno in varno.”

Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

Prtljažnik sprejme prtljago 4 oseb in pol za deset dni morja

Če bi se odločal za nakup novega, na katere karakteristike bi bil pozoren zdaj, po izboru za Najboljšega mladega voznika? 
“Najbolj bi verjetno bil pozoren na vozno dinamiko, ker pri vožnji mnogo bolj uživam, če se avto dobro drži ceste in na varnostne sisteme. Seveda mora avto tudi dobro izgledati in imeti kakovosten avdio-sistem.”

ZVOČNI SISTEM B&O PLAY V NOVI FIESTI

Od klasike do rocka … ne glede na to, katero glasbo imaš najraje, si zasluži, da zveni tako, kot si je zamislil avtor. Fordov osupljivi novi zvočni sistem B&O PLAY s 675 watti in 10 zvočniki, umerjen prav za Fiestino kabino, omogoča prav to. Strokovnjaki za zvok pri B&O PLAY so ga zasnovali in prilagodili ekskluzivno za povsem novo Fiesto, da postane vsaka vožnja prav posebna zvočna izkušnja. Poleg tega so samosvoje oblikovani zvočniki v popolnem sozvočju z elegantno Fiestino notranjostjo.

Kaj ti je dalo tekmovanje Najboljši za volanom, na kaj si postal bolj pozoren? 
“Predvsem se trudim biti bolj potrpežljiv in strpen do ostalih udeležencev v prometu.”

Si s tekmovanjem spoznal kakšne nove tehnologije, ki jih zdaj posebej ceniš v vozilu? 
“Vzvratna kamera res olajša vožnjo nazaj.”

NE LE LEPA, TUDI PAMETNA

Ko zaženete motor nove Fieste, se hkrati sproži celoten nabor naprednih funkcij in sistemov. Na primer aktivna pomoč pri parkiranju, prilagodljiv tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov … Pripravite se na preizkušanje tako pametnih in uporabnih tehnologij, da se boste spraševali, kako ste sploh shajali brez njih.

Si se zdaj prvič srečal s Fordovimi vozili, ali jih imate morda tudi doma? 
“Doma jih nimamo, sem se pa že vozil z njimi.”

Kako so ti všeč naša vozila, kateri model te je med preizkusi na poligonu najbolj navdušil? 
“Na začetku so mi res šli na živce modri kazalci na “armaturki”. Zdaj sem se jih že navadil. Sicer pa je po mojem okusu trenutno najbolje “izgledajoči” Fordov avtomobil novi Focus. Zadeva izgleda res hudo in tudi pelje se lepo, kolikor sem ga imel možnost preizkusiti.”

Tudi ti lahko preizkusiš Slovenski avto leta, Forda Focusa >>

Kam boš najprej odpeljal svojo Fiesto?  
“Prvi zaresni izlet je bil do vznožja Svete Trojice v bližini Pivke. Kmalu pa je sledil še izlet na morje na RadŽivim (župnijske počitnice na morju, kjer sem bil animator) in do Istralandije.”

FORD FIESTA ACTIVE – USTVARJENA ZA DOŽIVETJA

Fiesta Active je prva od Fordovih ‘crossoverjev’ Active, ki trpežne oblikovne poteze in izboljšano vsestranskost po navdihu športnih terencev (SUV-jev) združujejo z zabavno Fordovo vozno dinamiko, dovršenim udobjem in tehnologijami za pomoč vozniku. Fiesta Active večkrat nagrajeni Fiesti v izvedbi s petimi vrati doda še več praktičnosti s povečanim odmikom od tal, ki omogoča večjo zmogljivost na slabših cestiščih, višji vozni položaj pa zagotavlja samozavest pri vožnjah v mestu in na avtocestah. Luka se s svojo Fiesto Active že veseli jeseni, ko bosta lahko preizkusila tudi vozni način Slippery (spolzko).

Najboljši za volanom (AMZS) vozi Ford Fiesto Active

 Izlet animatorjev RadŽivima

Več o Ford Fiesti Active >>

Zapelji jo na testno vožnjo >>