Povsem novi ‘crossover’ – nova Ford Fiesta Active

04. decembra 2018

Ford Fiesta Active navdušuje s privlačnostjo športnega terenca in vozno izkušnjo prave Fieste.

Povsem nova Ford Fiesta Active je prvi član nove družine Fordovih modelov ‘crossoverjev’ Active, ki trpežne oblikovne poteze in izboljšano vsestranskost po navdihu športnih terencev (SUV-jev) združujejo z zabavno Fordovo vozno dinamiko, dovršenim udobjem in tehnologijami za pomoč vozniku, nagovarjali pa bodo vse večje število kupcev SUV-jev in ‘crossoverjev’ v Evropi.

Fiesta Active večkrat nagrajeni Fiesti v izvedbi s petimi vrati doda še več praktičnosti s povečanim odmikom od tal, ki omogoča večjo zmogljivost na slabših cestiščih, višji vozni položaj pa zagotavlja samozavest pri vožnjah v mestu in na avtocestah.

Med značilnostmi po športnih terencih navdihnjene zunanjosti so dodatne obloge, unikatna 17‑palčna platišča iz zlitine in strešni nosilci, ki pomagajo pri prevozu koles ali druge športne opreme – vse za aktiven življenjski slog. V notranjosti so športni sedeži, ki jih krasijo ekskluzivni materiali in dizajni, serijsko je vgrajen sistem za povezave, informacije in razvedrilo SYNC 3 z glasovnim upravljanjem, za vrhunsko predvajanje glasbe pa je na voljo odličen zvočni sistem B&O PLAY.

Prijavi se na testno vožnjo >

Vozno izkušnjo s Fiesto Active izboljša tehnologija voznih načinov, ki voznikom omogoča izbiro med načini Normal, Eco in Slippery (spolzka podlaga), da lahko s pritiskom na gumb nastavitve za vožnjo prilagodijo razmeram. Med dovršenimi pogoni sta tudi Fordov nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost z močjo do 140 KM in 1,5-litrski dizelski motor TDCi, ki razvije do 120 KM.Povsem novi ‘crossover’ – nova Ford Fiesta Active

“Kupce navdušujejo vsestranskost, drzno oblikovanje in samozavest, ki jo vzbujajo športni terenci, po katerih ni bilo še nikoli večjega povpraševanja, zato smo te odlike zlili z izjemno vozno izkušnjo in naprednimi tehnologijami za vožnjo naše povsem nove Fieste. Rezultat je ‘crossover’ Fiesta Active, ki se odlično sklada z aktivnim življenjskim slogom naših strank,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Fordova prodaja športnih terencev se je v letu 2017 povečala za 24 odstotkov – skoraj vsak peti novi Ford, ki so ga prodali v Evropi, je bil SUV. K temu je odločilno prispevala najboljša prodaja kompaktnega EcoSporta, srednje velike Kuge in večjega Edgea doslej. V nadaljevanju leta se bosta povsem novi Fiesti Active pridružila še novi KA+ Active v razredu manjših avtomobilov in povsem novi Focus Active v različici s petimi vrati in kot karavan.

Drzno in trpežno oblikovanje

Povsem nova Ford Fiesta Active predstavlja trpežnejšo izvedbo elegantnega zunanjega oblikovanja nove Fieste, ki ji dajejo poudarek temne obloge vozila, temna maska z unikatnim mrežastim vzorcem in sprednji meglenki vgrajeni v obliki črke C v odbijaču. V primerjavi s standardnim podvozjem nove Fieste je odmik od tal pri Fiesti Active povečan za 18 milimetrov, kolotek pa je širši za 10 milimetrov, kar zagotavlja mogočno držo, zmogljivejšo uporabo na slabših cestiščih in samozavesten vozni položaj.

Za notranjost so značilni odlični materiali, brezhibne površine in intuitiven razpored. Usnjeno oblazinjenje volana in poudarke iz mat aluminija na glavi prestavne ročice dopolnjujejo športni sedeži, ki so prešiti z barvnimi šivi. Notranjost Fieste Active je pripravljena na izzive blatnih škornjev, brisač, polnih peska in premočenih potnikov.

Pripravljena na vse izzive, grobe in nežne

Nova Ford Fiesta Active vozniku zagotavlja samozavest na uglajenih asfaltnih avtocestah, makadamih in na spolzkih podlagah, obenem pa ohranja zabaven značaj večkrat nagrajene nove Fieste.

Voznik Fieste Active lahko izbira med tremi voznimi načini:

  • Normal uporablja standardne nastavitve sistemov ESC in nadzora zdrsa pri vsakodnevni vožnji.
  • Eco – na voljo samo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom – prilagaja nastavitve motorja in menjalnika, da lahko voznik prihrani še več goriva.
  • Slippery (spolzko) prilagodi nastavitve ESC in nadzora zdrsa za večjo samozavest na površinah s slabšim oprijemom, na primer na snegu in ledu, prav tako je zmanjšano vrtenje koles v prazno, na primer pri speljevanju iz mirovanja. Način za spolzke podlage vozniku pomaga ohraniti nadzor pri vožnji skozi ovinke ali spreminjanju voznih pasov na spolzkem cestišču z zagotavljanjem manjših prilagoditev pospeševanja in zaviranja, ki preprečijo podkrmiljenje ali prekrmiljenje.

Napredne tehnologije za pomoč vozniku

Povsem nova Fiesta Active prinaša obsežno paleto dovršenih tehnologij za pomoč vozniku, ki jih je uvedla nova Fiesta ob prihodu na evropski trg v lanskem letu:

Nova Fiesta je osvojila tudi najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP.

Vrhunske povezave in zvok

Povsem nova Fiesta Active z vrhunskimi možnostmi za povezave in predvajanje zvoka poskrbi, da uporabniki kar najbolj uživajo med svojimi pustolovščinami na cesti. Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 omogoča vozniku Fieste Active upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi. Za vedno odličen zvok ne glede na vir glasbe pa poskrbi vrhunski zvočni sistem B&O PLAY.Povsem novi ‘crossover’ – nova Ford Fiesta Active

Zmogljivi motorji za aktiven življenjski slog

Fordov dovršeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost in 1,5-litrski dizelski TDCi z zmogljivostjo in varčno porabo poskrbita za najboljšo vozno izkušnjo v tem razredu in manjše stroške uporabe, obenem pa izpolnjujeta zahteve najnovejšega strogega emisijskega standarda Euro 6.

Več o novi Fiesti Active >