Fordov ambasador je spet nekaj zakuhal

17. junija 2019

Okusne grižljaje izpod rok Bineta Volčiča lahko sedaj poskusite tudi v Kranju.

FOTOGRAFIJE Primož Pičulin in Saša Kapetanovič

Bine Volčič, chef z diplomo Kulinaričnega inštituta Le Cordon Bleu v Parizu in član žirije v kuharskem TV šovu Masterchef Slovenija, v KluBaru v Kranju sedaj ponuja tudi rockovsko obarvane jedi v stilu street-food.

Ko je Bine v Ljubljani pred tremi leti odprl svoj Monstera bistro, si ni upal predstavljati, da se bo tako hitro priljubil slovenskim in tujim gostom. Ta butični skromno opremljeni »neo-bistro« z vrhunsko, a dostopno kulinariko, je že ves čas v samem vrhu priljubljenih ljubljanskih restavracij.

Fordov ambasador je spet nekaj zakuhal

Ustvarjalni zagon je v trenutku dobil tudi ob prošnji Klemna Malovrha, enega od lastnikov KluBara iz Kranja, za pomoč pri projektiranju kuhinje, s katero je želel obogatiti ponudbo v svojem gostinskem lokalu, znanem po izvrstnem klubskem glasbenem dogajanju.

Za Bineta dobra hrana in dobra glasba preprosto pašeta skupaj in prijateljski nasvet je prerasel v poslovno partnerstvo.

»Že pet let se praktično dnevno vozim iz Kranja v Ljubljano in popoldne hitim spet domov, pa v Kranju ali okolici do danes nisem nikjer našel kraja, kjer bi na hitro pojedel kaj dobrega, saj se mi vedno kam mudi … Sedaj pa sem v projektu KluBar gastropub našel priložnost, da razbijem mit, da je hrana street-food samo nekakovostna in nezdrava. In končno lahko zdaj sit pridem domov,« se smeji Bine.

KluBar je tako junija letos postal gastropub, ki ponuja hitro in svežo ponudbo jedi pod taktirko chefa Bineta Volčiča. Ideje za izbor in imena jedi je Bine poiskal v lokalnih navdihih, jedilnik pa ponuja tako sendviče kot tudi tople jedi in solate, vse postreženo enostavno na pladnjih ter v bio razgradljivi embalaži za enkratno uporabo: »… da lahko jed v trenutku spakiramo za s seboj in tako bodo na svoj račun prišli tudi tisti s kratkim odmorom za malico. Pa še naročilo vnaprej po telefonu je možno,« pravi Bine.

Nova kuhinja je opremljena v industrijskem slogu. Do končnega izgleda kuhinje je ekipi pomagal arhitekt Maj Blatnik, večino gradbenih del pa so s pridnimi in veščimi rokami opravili kar sami. Pri tem, doda Bine, jim je pomagal njegov Ford Tourneo Connect, v katerem so prepeljali gradbeni material, kuhinjsko opremo, sedaj, ko kuhinja že obratuje, pa tudi sveže sestavine za vsakdanjo uporabo.

Fordov ambasador je spet nekaj zakuhal

Preberi, zakaj je Tourneo Connect idealna izbira za Bineta >>

Kot zanimivost ekipa KluBar gastropuba izpostavi, da so pri prenovi prostora za bodočo kuhinjo pod stenskimi oblogami naleteli na izvirno spominsko ploščo z vklesanim datumom 8. 8. 1922, ki je bila vzidana v vogal kranjske osrednje prireditvene dvorane »Narodni dom« arhitekta Ivana Vurnika. Stavbo so v 60.-tih letih prezidali v »Delavski dom« in tako se je fasadna plošča do danes skrivala pod notranjim ometom. V čast kulturni zgodovini Kranja so KluBarovci spominsko ploščo z obeležjem izgradnje izvirne Vurnikove stavbe pustili odkrito in jo v kuhinji še posebej izpostavili.

KluBar gastropub, ki (p)ostaja družabno središče Kranja za vse generacije, je s pestro glasbeno ponudbo zaslovel tako med glasbenimi navdušenci, kot tudi med glasbeniki samimi, ki se zelo radi vračajo na to srčno klubsko prizorišče.

Ali ste vedeli, da je gostinski lokal na mestu KluBara z imenom »John Doe« leta 1997 odprl znani slovenski smučarski skakalec Primož Peterka, prav tako Fordov ambasador, ki danes s svojimi izkušnjami pomaga ženski skakalni reprezentanci?

Več o novem Tourneo Connect >

Fordov ambasador je spet nekaj zakuhal