100 dni teme: Ford Ranger – Limited Black Edition*

22. februarja 2018

Preizkus vzdržljivosti novega Ford Rangerja Limited Black Edition.

Longyearbyen na otočju Svalbard v arktičnem krogu med Severnim polom in Norveško je vsako leto 110 dni v popolni temi. 110 dni do ponovnega sončnega vzhoda. Temperature globoko pod ničlo in trda tema običajne ceste spremenijo v nepredvidljive, ko dodamo plazove, ledeniške razpoke, ledenike in polarne medvede pa so nevarnosti za 2400 prebivalcev še bolj jasne. Očitno to ni kraj za vsakogar. In za vsako vozilo!

Kje bi torej našli boljšo priložnost za preizkus vzdržljivosti našega novega Ford Rangerja Limited Black Edition*, ekskluzivno novo različico najbolje prodajanega poltovornjaka (pickupa) v Evropi? Preizkusili so ga trije meščani Longyearbyena in preverili, kako se obnese v temi arktične Norveške.

100 dni teme: Ford Ranger – Limited Black Edition*

Za to si ustvarjen, ali pa nisi

Kratki film, ki prikaže, kako temno in naporno je lahko življenje v arktičnem krogu v času polarne noči, je režiral večkrat nagrajeni Toby Dye v produkciji RSA Films priznanega Ridleyja Scotta. “Že prvič, ko so mi predstavili svoje želje, sem se zaljubil v idejo snemanja črnega avta na najbolj temnem delu sveta. izjemno! Seveda so mi pozabili povedati, kako mrzlo bo,” je povedal režiser Dye.

Steve Fletcher, Fordov manager za vsebinsko znamčenje pri komercialnih vozilih, je ob lansiranju vozila in filma povedal: “Naše najmčnejše in najtemnejše vozilo smo preizkusili v najtežjem in najtemnejšem okolju na Zemlji. Prebivalci Svalbarda potrebujejo zanesljivo vozilo in Ford Ranger Limited Black Edition* je dokazal, da dosega njihove visoke standarde za vsakodnevna opravila in življenjski stil tudi v najtežjih okoljih.”

Življenje na 78 stopinjah severno je zahtevno, a je lahko za prebivalce Svalbarda, ki prebivajo med severnim sijem in tuljenjem haskijev, s pomočjo Fordovega Rangerja Limited Black Edition* lažje.

* Limited Black Edition – omejena črna različica

100 dni teme: Ford Ranger – Limited Black Edition*

Več o Fordovem Rangerju >