skakalci/ke

V tekmovalni sezoni 2023/2024 so v ospredju naslednji nivoji in nazivi tekmovanj:

  • svetovni pokal
  • svetovno prvenstvo v poletih v Kulmu 2024
  • novoletna turneja (turneja štirih skakalnic)
  • finale svetovnega pokala Planica 2024

V sezoni 2023/24 nadaljujemo več kot desetletno partnerstvo z zimskimi junaki slovenske reprezentance v smučarskih skokih tako pri moški kot ženski reprezentanci. Skupaj bomo navijali in nizali športne uspehe od prizorišča do prizorišča. Tekmovalci bodo na poti v družbi z varnimi in sodobnimi zmagovalci – Fordovimi gospodarskimi vozili, ki v Evropi že vrsto let zasedajo prvo mesto.

Nova sezona svetovnega pokala za skakalce se bo začela na Finskem, v Ruki, kamor bodo odpotovali Domen Prevc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Timi Zajc in Žiga Jelar.

Takole so strnili svoje misli:

Robert Hrgota, glavni trener: »Poletni rezultati niso bili najboljši. Smo pa po dolgi, čustveni sezoni imeli malo več časa, ki so si ga fantje vzeli zase. Smo pa zdaj tam, kjer si želimo biti. Veselimo se odhoda na sever, da se sezona začne. Imamo tri vrhunce. Novoletno turnejo, svetovno prvenstvo v poletih in seveda Planica. Povsod si želimo biti med najboljšimi. Vedno si postavimo visoko letvico, tega se vedno veselim. Kompaktna sezona, veselim se vrhuncev.«

Anže Lanišek: »Vsaka tekma posebaj bo vrhunec zase. Potrebno bo biti na visokem nivoju celo sezono. Veliko sem moral narediti sam pri sebi, da sem se postavil sem, kjer sem zdaj. Brez podpore zagotovo ne bi šlo. Veselim se že nove zime. Določene težave so bile s prilagoditvijo novim pravilom. Če spremeniš malenkost, se zagotovo pozna, a smo na tem, da gremo lahko mirno v zimo.«

Timi Zajc: »Na vsaki tekmi si želim biti čim boljši, dobro je, če greš z vsake tekme nasmejan in zadovoljen.

Peter Prevc: »Vedno bi bilo lahko še kaj bolje. Smo kjer smo in s tem se vsak dan soočaš. Trenutno pa sem kar zelo zadovoljen z nivojem skakanja kjer sem. V športu je tako, da ko se ena tekma zaključi, jo premlevaš še kakšen dan, nato pa se osredotočiš na nove tekme.«

Žiga Jelar: »Zdaj sem zdrav, zdravje pa je največje bogastvo. Ni bilo težav poleti, priprave so potekale super. Upam, da bom na tekmah užival in se nasmejan vračal s tekem. Najbolj se zdaj veselim začetka sezone.«

Domen Prevc: »Na stare lovorike se ni dobro zanašati. Letos gremo s svežo glavo, z napotki s treningov. Zdi se mi, da sem zdaj prišel do pravih skokov in to rdečo nit bo potrebno držati do tekem, da se nam bo tam izšlo kot želimo. Pri merjenju je bilo pri meni zelo malo sprememb.«

Kaj lahko pričakujemo v letošnji sezoni?

Tekoča sezona predstavlja sezono z malo vrhunci, vendar veliko tekmovanji za svetovni pokal. Znotraj sezone je tako pomembna vsaka tekma najvišje ravni. Kot dober pokazatelj pripravljenosti bomo lahko ocenjevali rezultate takoj v začetku sezone, še posebej pa na novoletni turneji tako na moški kot tudi ženski strani. V vsakem primeru je potrebno rezultate graditi postopoma in umirjeno, z veliko vnemo ter vero v vrhunski športni rezultat. Fokus mora ostajati na področjih, ki jih je potrebno nadgraditi, saj je športni rezultat v veliki soodvisnosti od izboljšanja posameznih področij, tako na strokovnih kot tudi mejnih področjih.


Peter Prevc še enkrat drugi, Timi Zajc četrti

Na drugi posamični tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v poletih je Peter Prevc na letalnici v Oberstdorfu zopet poletel na 2. mesto, tokrat le za Avstrijca Stefana Krafta. Le dve desetinki za zmagovalnim odrom je zaostal včerajšnji zmagovalec Timi Zajc.

Smučarski skoki

Vodstvo po prvi seriji druge tekme v Oberstdorfu si je z 224 metri in 224,5 točkami zagotovil Japonec Rjoju Kobajaši. Ob enaki daljavi je z 219,9 točkami drugo mesto zasedal Stefan Kraft, tretji je bil z 222 metri in 213,7 točkami Timi Zajc. Peter Prevc je bil z 223.5 metri ter 213,0 točkami šesti, Domen Prevc z 221.5 metri in 208,3 točkami pa osmi. Lovro Kos je zasedal 18. mesto z 202.5 metroma in 181,5 točkama, Žak Mogel je bil z 201 metrom in 166,9 točk na 27. mestu po prvi seriji.

V finalu je Mogel končal pri 191 metrih in je s 345,2 točkami zasedel tudi končno 27. mesto. Hitro je iztek letalnice po doskoku pri 197 metrih zapustil Kos, ki je s 354,9 točkami končal na 24. mestu. Domen je imel bolj zahtevne razmere in je z 214.5 metri ter 407,0 točkami danes zaokrožil prvo deseterico. Nato pa nov izjemen polet Petra, dolg kar 224 metrov, s skupno 430,2 točkami pa je bil ostalim skoraj nedosegljiv. Zajc je za njim zaostal z 213 metri in 421,9 točkami, prehitel ga je le Kraft z 217 metri ter 433,5 točkami. Kobajaši je z 215 metri in 422,1 točkami izrinil Zajca z zmagovalnega odra, na katerem pa je torej drugič zapored končal kapetan Peter Prevc.

Izjave po tekmi

Peter Prevc: “Še ena odlična tekma za mano v Oberstdorfu. Drugi polet je bil res izjemno dolg, izjemno dober. Malo je manjkalo do zmage, ampak drugo mesto je odličen rezultat.”

Timi Zajc: “Danes so bile razmere zelo težke za dolg polet. Moral si res narediti super skok. A na koncu zelo dobro četrto mesto. Veselim se še zadnjih poletov.”

Domen Prevc: “Oberstdorf je za nami. Zame najbolj uspešen. Danes kljub napakam še vedno zelo v redu 10. mesto. Na srečo je dovolj velika skakalnica, da v zraku odpravim vse napake, ki jih na manjših napravah zagotovo ne bi mogel. Sem vesel in grem lahko z neko dobro popotnico v nadaljevanje, skorajšnji zaključek sezone.”

Robert Hrgota: “Odličen skok Petra v drugi seriji. Gladko najdaljši, najboljši. Žal, tokrat so nas zagotovo sodniki oškodovali za zmago. Mogoče si je Peter danes to res zaslužil sploh s tem drugim skokom. Očitno še nima takega imena kot nekdo drug. Na tem bo potrebno še delati. Škoda tudi Timija, ki je za las zgrešil zmagovalni oder, a mislim, da lahko zadovoljni zapuščamo Oberstdorf.”

Več


Nika Prevc že desetič na stopničkah – zasedla drugo mesto

Nika Prevc je zaostala samo za Evo Pinkelnig in je tako desetič v karieri skočila na zmagovalni oder. Tretja je bila še ena domačinka – Jacqueline Seifreidsberger.

Smučarski skoki

Po prvi seriji druge tekme je bila v najboljšem položaju Avstrijka Eva Pinkelnig z 90 metri in 126,3 točkami pred Nemko Katharino Schmid z 89 metri ter 121,3 točkami, tretja je bila Kanadčanka Alexandria Loutitt z 90 metri ter 119,7 točkami. Četro mesto je zasedala Francozinja Josephine Pagnier s 86.5 metri in 118,9 točkami, takoj za njo je bila Nika Prevc s 86 metri ter 117,3 točkami. V finale so se uvrstile tudi preostale štiri Slovenke. Tina Erzar z 22. mestom ter 81 metri in 102,2 točkami, Ema Klinec mesto za njo z 80 metri ter 101,2 točkami, Katra Komar je bila 24. z enako daljavo in 100,9 točkami, Nika Križnar pa je zasedala 29. mesto z 79.5 metri ter 94,6 točkami.

Nika Križnar je v finalu z 88 metri in 205,6 točkami skočila do 19. mesta, Katra Komar je prav tako pridobila nekaj mest, z 80 metri in 204,1 točkami je pristala na 20. mestu. Razočarana je bila Ema Klinec z 79 metri ter 200,7 točkami na končnem 26. mestu, Tina Erzar pa je z 80 metri in 205,1 točkami končala med Križnarjevo in Komarjevo. Super finalni skok pa je nato uspel Niki Prevc – kljub zahtevnejšim razmeram je pristala pri 87.5 metrih in z 238,9 točkami in prehitela vse, razen Eve Pinkelnig. Avstrijka je pristala pri 90.5 metrih, zbrala pa je 246,6 točk za drugo zaporedno zmago. Tretja je bila na koncu Seifriedsbergerjeva z 88 metri ter 237,8 točkami. To so bile že 10. stopničke za Niko Prevc na 50. tekmi v karieri.

Izjavi po tekmi

Nika Prevc: “Danes sem najbolj zadovoljna s svojim kvalifikacijskim skokom. V prvi seriji sem malo pokvarila, naslednji pa je bil spet malo boljši, kar je zadostovalo za odlično drugo mesto.”

Zoran Zupančič: “Drugo mesto Nike Prevc je obliž na celoten vikend. Cel vikend smo se mučili s smučino, ki je nekako nismo pogruntali. Mogoče tudi zaradi same napetosti, prevelike želje izredno slabe zaletne hitrosti. To je pomenilo, da nas je odpeljalo od želje lepega ekipnega nastopa. Zdaj moramo priti v tekmovalni ritem, v sredo že potujemo v Lahti, upam, da bodo tam skoki bolj sproščeni in da nam steče.”

Več


Slovenci preletavajo Oberstdorf – Timi prvi, Peter drugi, Domen peti!

Timi Zajc je zmagal četrtič v karieri, Peter Prevc je dvajsetič v karieri skočil na drugo mesto, Domen Prevc je bil 5., Lovro Kos pa je zaokrožil prvo petnajsterico uvrščenih.

Smučarski skoki

Čudovit pogled na rezultate prve serije na letalnici v Oberstdorfu. V vodstvu je bil Peter Prevc z 230.5 metri in 214,6 točkami, le 4 desetinke manj je s pol metra krajšim poletom zbral Timi Zajc, tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft z 222 metri in 210,5 točkami, štiri desetinke za njim pa naslednji Slovenec, Domen Prevc, ki je poletel 227.5 metrov. Lovro Kos je bil na 13. mestu z 213 metri in 191,9 točkami, Žak Mogel je na 31. mestu s 193 metri finale zgrešil za vsega 8 desetink točke.

V finalni seriji je Kosa odneslo do 222.5 metrov in je s 404,3 točkami zaokrožil prvo petnajsterico uvrščenih. Izjemen finale je z 229.5 metri in 436,5 točkami napovedal šestouvrščeni Avstrijec Michael Hayboeck, ki je prehitel Domna Prevca z 219 metri ter 430,6 točkami na koncu. To je za skakalca pomenilo 4. in 5. mesto. Z 225.5 metri je nato udaril Kraft, 440,3 točk. Zajca je Robert Hrgota, kot v kvalifikacijah, poslal z nižjega zaletišča, z 230 metri in 449,3 točkami pa je vse skupaj izjemno izkoristil! To je bil prevelik izziv tudi za Petra, ki pa je z 232 metri znova imel najdaljši polet serije, s skupno 445,1 točkam pa je zasedel drugo mesto!

Izjave po tekmi

Timi Zajc: “En res lep dan v Oberstdorfu. Dolgo sem čakal spet to zmago. Po celi sezoni, ko sem imel težke trenutke, mi je zdaj res odleglo. Veselim se še dveh vikendov na letalnicah.”

Peter Prevc: “Drugo mesto. Odličen rezultat. Vse se je poklopilo. Dva odlična skoka. Končno spet prave letalske daljave. Gremo spat.”

Domen Prevc: “Danes sta mi uspela dva zelo v redu skoka. Manjše napake, manjši kiksi, a še vedno zelo, zelo odlično peto mesto.”

Lovro Kos: “Ena lepa tekma za Slovence in zame tudi. Zelo sem zadovoljen z današnjimi skoki, tako da že komaj čakam jutri.”

Robert Hrgota: “Res, boljše skoraj ne bi moglo biti. Dvojna slovenska zmaga. Peter na stopničkah v svoji zadnji sezoni. Mislim, da je bila to ena lepših tekem v moji karieri. Mislim, da je to en lep dan za slovenske skoke. Jutri ponovimo.”

Več


Na tekmi dvojic Timi in Domen poletela do zmage

Prepričljivo sta konkurenco v dveh serijah ugnala Timi Zajc in Domen Prevc, ki sta s tem poskrbela za že drugo slovensko zmago v letošnji sezoni na tekmi dvojic.

Smučarski skoki

Prva tekma dvojic v zgodovini na letalnicah je ponudila le dve seriji namesto dveh. Razlog za to je bil včeraj odpovedan program uradnega treninga in kvalifikacij, v pravilih pa je zapisano, da skakalec več kot štirih poletov na dan ne sme narediti. Tako smo danes pred tekmo že bili priča dolgim poletom Domna Prevca, ki je bil z 227.5 in 237 metri najboljši v obeh serijah, Timi Zajc je mesto v ekipi dobil po 205.5 in 224 metrih. Daleč je skočil tudi Peter Prevc, 212.5 in 215.5 metrov, Lovro Kos je z 225.5 metri v prvi seriji imel 3. oceno, v drugi pa je imel težave in je pristal pri 164.5 metrih. Žak Mogel je poletel 202 in 199.5 metrov.

Na tekmi pa smo potem videli popolno dominacijo našega para Timi Zajc – Domen Prevc, ki je vodil od začetka do konca tekme. Zajc je že na samem začetku skočil  223 metrov, Domen je bil nato po znižanju zaletišča pol metra krajši, to pa je prineslo slabih deset točk naskoka Sloveniji po prvi seriji pred Norveško s Kristofferjem Eriksenom Sundalom ter Johannom Andrejem Forfangom, tretja je bil Poljska s Piotrom Zylto in Aleksandom Zniszczolom, a razlike so bile do šeste uvrščene Nemčije, majhne.

V finalu je Zajc po znižanem naletu na zahtevo Roberta Hrgote opravil polet dneva, dolg 233.5 metrov, zanesljivo slovensko zmago pa je potrdil Domen z 229 metri. Prednost naših dveh pred Norvežanoma je znašala kar 23,2 točk, tretja je bila na koncu Avstrija z Michaelom Hayboeckom in Stefanom Kraftom, zaostala pa sta še dobrih pet točk za Norvežanoma. Četrta je bila Japonska, peta Poljska in šesta, v konkurenci 12 držav, Nemčija.

Izjave po tekmi:

Timi Zajc: “Za nami je ena zelo lepa tekma. Z Domnom sva pokazala, da znava super leteti in mislim, da sva danes kar zasluženo zmagala.”

Domen Prevc: “Super tekma parov, prva na letalnici, žal z dvema skokoma, ne tremi. Timi Zajc je oddelal svoje, potem sem dodal še jaz. Uspela sta mi dva v redu skoka, sploh drugi je bil zelo soliden. Zmaga. Oba sva uživala. To je lepa popotnica za vikend.”

Robert Hrgota: “Spet ena super tekma za nami. Fanta sta danes res dobro oddelala in zasluženo zmagala. Všeč mi je, da je Timi naredil tisto razliko, da je Domnu olajšal delo, ki je potem samo potrdil zmago. Prvo zmago dvojic na velikanki, kar je lepa popotnica za naslednji dve tekmi.”

Več


Domen Prevc v Sapporu prekosil vso konkurenco

Domen Prevc je že šestič v karieri premagal vso konkurenco. Njegovo zmago sta na 8. in 9. mestu dopolnila Peter Prevc in Lovro Kos.

Smučarski skoki

Po prvi seriji je Domen Prevc s 136,5 metri in 134,7 točkami prekosil Norvežana Kristofferja Eriksena Sundala, ki je skočil 139.5 metrov in zbral 133,8 točk, tretji pa je bil domačin Ren Nikaido s 136 metri ter 130,9 točkami. Sledila sta Rjoju Kobajaši s 133 metri in 129,2 točkami ter Lovro Kos na petem mestu s 131.5 metri in 126,8 točkami. S 109.5 metri in 82,3 točkami je brez finala ostal Žak Mogel na 40. mestu, Timi Zajc pa je bil diskvalificiran še pred nastopom v prvi seriji.

V finalu je Peter imel nekaj težav pri doskoku na zadnjo nogo, kljub temu pa je skočil 138,5 metrov in z 248,6 točkami zasedel 8. mesto. Kos je nato skočil malce slabše, 126.5 metrov, a je z 236,6 točkami kljub temu ostal med deseterico – na koncu se je uvrstil na 9. mesto. Odlično je skočil Domen, ki je pristal pri 139,5 metrih, z 273,6 točkami pa se je razveselil že šeste zmage v karieri.

Izjave po tekmi

Domen Prevc: “Danes sta mi uspela dva zelo super skoka, razmere so bile na moji strani. Zelo sem vesel, da se mi je tako poklopilo ravno v Sapporu, kjer mi skakalnica zelo ustreza, leži. Že se veselim naslednjega vikenda v Oberstdorfu.”

Peter Prevc: “Dobra tekma, dva zelo dobra skoka danes. Škoda za doskok v drugi seriji. Očitno je v petek, ko je zelo štopalo pri pristanku pustilo malo v podzavesti strahu in sem doskočil malo preveč nazaj, kar pa pri tej daljavi ne smemo delati. Zato je bilo žal par točk izgubljenih pri sodnikih. Sem pa zelo vesel Domnove zmage, s katero je potrdil to, da če se dobro zbereš in vztrajno delaš, lahko prideš na vrh.”

Lovro Kos: “Še en lep vikend je za mano. Skoki so bili malo toplo-hladni, a moram reči, da sem vseeno zadovoljen z današnjim 9. mestom.”

Robert Hrgota: “Res super dan za Domna. Zmaga po kar nekaj časa. Dva res lepa skoka, zasluženo! Res lahko zadovoljen zapušča Sapporo. Tudi Lovro in Peter sta danes skakala zelo lepo. Popravili smo vtis in zdaj gremo mirno naprej.”

Več


Lovro Kos znova zablestel

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Lake Placidu je Lovro Kos ponovno zablestel. Skupaj z Nemcem Philippom Raimundom je zasedel drugo mesto. Zmage se je razveselil Avstrijec Stefan Kraft.

Smučarski skoki

Že po prvi seriji se je Lovro Kos s 130 metri in 141,6 točkami uvrstil na drugo mesto, s pol metra daljšim skokom je bil boljši Avstrijec Stefan Kraft, ki je zbral 144,7 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Poljak Piotr Zyla s 125 metri in 136,9 točkami. V finale so tokrat skočili še trije Slovenci. To so bili Timi Zajc s 122.5 metri in 126,3 točkami na 12. mestu, Domen Prevc s 121 metri in 124,4 točkami na 16. mestu ter Žak Mogel s 122.5 metri in 120,1 točkami na 23. mestu. Maksim Bartolj je bil zopet blizu – zasedel je 33. mesto in zbral 110,3 točk za 113 metrov dolg skok.

V finalni seriji je Domen Prevc končal na 12. mestu s pristankom pri 127 metrih in z 257,4 točkami. Zajc je s 118 metri in 242,3 točkami pristal na 20. mestu. Kar 135 metrov je skočil Nemec Philipp Raimund, ki je zbral 278,4 točk. Enako število točk je zbral tudi naš Lovro Kos in se s 127,5 metrskim skokom uvrstil na drugo mesto. Nove stopničke so bile tu! Na koncu je zmagal Kraft s prednostjo 3,2 točk.

Izjave po tekmi 

Lovro Kos: “Za mano je neverjeten vikend! Danes še drugo mesto, tako da si bom ta Lake Placid res zapomnil. Komaj čakam naslednje tekme, da vidimo, kam pridem.”

Domen Prevc: “Zelo lep ekipni rezultat, štirje do točk, sploh Lovro drugo mesto. Meni je uspel prvi soliden in drugi zelo dober skok. Zadovoljen sem z 12. mestom.”

Robert Hrgota: “Za nami je res super dan. Lovro je bil ponovno dvakrat res vrhunski. Škoda, malo je zmanjkalo za zmago. Res pa je njegov trenutni nivo na visoki ravni. Z izjemo druge serije Timija z malo smole in slabšim skokom, smo danes veliko bolje nastopali tudi kot ekipa. Še enkrat pa čestitke Lovru za res vrhunski dosežek.”

Več


Lovro Kos premagal vso konkurenco!

Ta dan si bo gotovo dobro zapomnil, saj je prvič skočil do prve zmage v svetovnem pokalu. Premagal je Rjojuja Kobajašija in Mariusa Lindvika. Poleg njega je točke osvojil še Domen Prevc.

Smučarski skoki

Po prvi seriji je bil v vodstvu Stefan Kraft, na drugem mestu je bil njegov rojak Clemens Aigner, na tretjem pa Japonec Rjoju Kobajaši. Lovro Kos je bil na šestem mestu – skočil je 123,5 metrov in pridobil 144,1 točk. V finale se je povzpel tudi Domen Prevc – skočil je 123 metrov in pridobil 134,9 točk. Maksim Bartolj se je uvrstil na 31. mesto, Timi Zajc na 39. mesto, Žak Mogel pa na 42. mesto.

V finalu je Domen Prevc padel na 19. mesto, izjemno je skočil Marius Lindvik, prehitel pa ga je Lovro Kos in s tem prevzel vodstvo. Skočil je 125 metrov z 278,9 točkami. Najbližje se mu je približal Kobajaši s 122 metri in 278,1 točkami.  Za aktualnega državnega prvaka so to druge stopničke v karieri. Lovro Kos je tako postal 16. Slovenec z zmago na tekmi svetovnega pokala.

Izjave po tekmi 

Lovro Kos: “Zelo, zelo lepa tekma zame. Prva zmaga v karieri. Res sem vesel. Naredil sem dva zelo lepa skoka, tako da mislim, da sem si zaslužil zmago.”

Robert Hrgota: “Nepozabna tekma, prva zmaga za Lovra. Zasluženo! Res. Odskakal je zelo lepo. Mislim, da smo vsi zelo veseli za njega. Glede na sam potek, morda so ostali imeli malo smole danes, se je Lovrotu vse poklopilo. Res smo zelo veseli in komaj čakamo super ekipno tekmo.”

Več


Slovenski orli ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih

Lovro Kos, Peter in Domen Prevc ter Timi Zajc so po uspehu na letalnici na Kulmu znova postali ekipni svetovni prvaki v smučarskih poletih.

Smučarski skoki

Tekmovanje na Kulmu je za Slovenijo odprl Lovro Kos z izjemnim skokom, dolgim 231 metrov. Odlično je nato nadaljeval Peter Prevc z 226 metri. Domen Prevc je bil v tretji skupini fantastičen z 232 metri, zanesljivo vodstvo po prvi seriji pa je za Slovenijo potem potrdil Timi Zajc z 226.5 metri. V finalni seriji Kos ni bil tako uspešen, a 208 metrov ni ogrozilo slovenskega vodstva tudi po petih poletih. Peter je nato z 213.5 metri zopet utrdil slovensko vodstvo, še enkrat pa je razliko v primerjavi s konkurenti naredil Domen, ki je kljub težkim vetrovnim razmeram poletel 194 metrov. Ubranitev naslova iz Vikersunda je z zadnjim poletom na tekmi potrdil Zajc, ki je pristal pri 202 metrih in slavje se je lahko začelo! Srebro je z zaostankom 26,5 točk osvojila Avstrija, bron pa z zaostankom 65,5 točk pa Nemčija.

Izjave:

Domen Prevc: “Sprva nisem bil prepričan, da mi je uspel res dober skok. Ko sem pa potem videl posnetek in ko sta me Lovro in Peter potolažila sem videl, da sem oddelal svoje in da sem dodal kamenček v mozaik. Peter me je presenetil pozitivno, res je šel preko sebe sploh po včerajšnjem dnevu. Lovrotu sem zaupal, Timi je pa rutina od letalca.”

Lovro Kos: “Nastopa bi ocenil na 80%. Prvi je bil zelo lep, drugi z malo manjšo napako. Še vedno pa sem užival v vseh poletih. Pri Domnu smo bili vsi malo nervozni, nismo vedeli, ker so bili malo slabše razmere. A nekako je zvozil in takrat smo že bili blizu.”

Peter Prevc: “Zmaga, odličen rezultat! Več ne potrebujemo govoriti. Nič nisem podoživljal Kulma od prej. Na razglasitvi sem bil prisoten v tem trenutku in sem to poizkušal zaužiti. Nastopi preostale trojice so bili zelo zanimivi. Do konca je bilo napeto in zadovoljen sem, da so zdržali pritisk.”

Timi Zajc: “Prva serija je bila zelo lepa. Pokazali smo vsi, da zelo dobro letimo in da si zaslužimo zlato. Tudi v drugi seriji, ko so razmere začele biti težke, smo vsi zdržali in mislim, da smo si vsi štirje danes zaslužili zlato. Nista pomembna moja skoka, pomembno je, da smo vsi štirje fantje dali vse od sebe in da imamo vsi štirje medaljo.”

Robert Hrgota: “Po prvi seriji je izgledalo vse tekoče, je bila mogoče druga serija morda za malo popestritev doma, za gledalce. V Domnovi skupini je bila točka preloma, tam so se po mojem podelile medalje. Po Domnovem skoku smo se nekako vsi oddahnili in res sem vesel, da je fantom uspelo ubraniti naslov, kar se ne zgodi velikokrat. Mislim, da so se fantje včeraj takoj po odhodu s skakalnice in prihodu v hotel že umirili in pripravili na naslednji dan. K sreči je ritem tako hiter, da si primoran pozabiti in se lahko že takoj pripraviš za naprej. Vedo, da so bili sposobni zmage in mogoče jih je tudi to držalo pokonci.”

Več


Nika Prevc na Ljubnem zmagala, Nika Križnar je bila tretja

Nika Prevc je zmagovalka druge tekme svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, Nika Križnar pa se je uvrstila na tretje mesto.

Smučarski skoki

Po prvi seriji druge tekme svetovnega pokala na Ljubnem je vodila Nika Prevc z 89 metri ter 135,9 točkami pred Niko Križnar, ki je pristala pri 89.5 metrih in zbrala 134,6 točk. Na tretje mesto se je znova uvrstila Kanadčanka Alexandria Loutitt z 92 metri ter 134,5 točkami. Katra Komar je pristala na 16. mestu s 84.5 metri in 121,8 točkami, Tina Erzar pa na 18. mestu s 85 metri ter 120,9 točkami, Taja Bodlaj je bila 19. 85 metri in 120,7 točkami, v finale pa se je tokrat uvrstila tudi Ajda Košnjek z 81 metri ter 112,2 točkami, ki se je sicer uvrstila na 27. mesto. Brez finalne serije so ostale Jerica Jesenko, Urša Vidmar in Živa Andrič.

V finalu je Košnjek končala na 28. mestu. Bodlaj je s 83.5 metri in 240,1 točkami padla na 20. mesto, tudi Erzarjevi skok ni najbolje uspel, s 84 metri in 238,1 točkami je pristala na 22. mestu. Tri mesta je v finalni seriji izgubila Komar s 83.5 metri in 240,6 točkami, ki je končala na 19. mestu. V finalu je bila izjemna Eva Pinkelnig, ki je skočila 92 metrov in prejela 271,7 točk . Loutitt je zaostala za njo, tako kot tudi Križnar, ki pa je z 89 metri in 268,9 točkami vseeno zadržala mesto na zmagovalnem odru s tretjim mestom. Nov imeniten skok pa je uspel Niki Prevc – 92 metrov in 276,8 točk ji je prineslo že 6. zmago v karieri! S tem je še povečala prednost v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Nika Križnar je skupno na 6. mestu.

Več


Lanišek se je v Zakopanah uvrstil na tretje mesto

Zaostal je samo za Stefanom Kraftom in Andreasom Wellingerjem, med deseterico pa se je uvrstil tudi Lovro Kos. V seštevku turneje je Slovenija zasedla 2. mesto.

Smučarski skoki

V Zakopanah so na finalni tekmi poljske ekipne turneje nastopili štirje Slovenci. Zaradi slabega počutja se Timi Zajc žal ni udeležil tekme. Po prvi seriji so bili naši severni sosedje že v vodstvu saj je bil najboljši zopet Stefan Kraft s 137 metri in 171,1 točkami pred rojakom Janom Hörlom s 140 metri in 169,2 točkami, tretji je bil Anže Lanišek s 137.5 metri in 166,3 točkami. Lovro Kos se je s 137 metri in 162,8 točkami uvrstil na osmo mesto, Peter Prevc je zasedel 25. mesto s 131.5 metri in 150,4 točkami, žal je za pol točke finalno serijo zgrešil Domen Prevc s 127.5 metri in 144,8 točkami pristal na 31. mestu.

V finalni seriji se je Prevc s 136 metri in 306,1 točkami povzpel za pet mest na končno 20. mesto.  Kos je s 134 metri in 318,3 točkami končal med najboljšimi, zasedel je 9. mesto. Boj za stopničke je bil zelo napet.  Lanišek je po pristanku pri 133.5 metrih in s 327,3 točkami za pol točke zaostal za Andreasom Wellingerjem, ki je v finalu skočil 137 metrov, na koncu pa ju je prehitel Kraft. Skočil je 134 metrov ter zbral 332,3 točk za rekordne 109 stopničke v njegovi karieri.

Slovenija je na poljski ekipni turneji zasedla drugo mesto, 9,9 točk več je zbrala Avstrija, več kot 100 točk pa so zaostale preostale reprezentance.

Izjave po tekmi

Anže Lanišek: “Spet lepi skoki z moje strani. Lepa tekma, lep rezultat in upam, da v Kulmu nese čim dlje.”

Lovro Kos: “Super tekma, spet med najboljšimi desetimi. Res sem lahko zadovoljen, sploh s prvim skokom, ki je bil dolg, tako da se veselim Kulma.”

Robert Hrgota: “Odlično 3. mesto Anžeta. Škoda tiste pol točke za drugo mesto, a super popotnica za Kulmu. Tudi Lovro odličen deveti. Škoda Petra v prvi seriji z manjšo napako, a lep ekipni uspeh.”

Naslednji teden se bodo najboljši skakalci na Kulmu pomerili za naslov svetovnih prvakov v poletih. 

Več


Nika Križnar si je priborila prve stopničke v Sapporu

Na drugi tekmi, ki je potekala v Sapporu je Nika Križnar zablestela in se uvrstila na 3. mesto. Nika Prevc je kljub uvrstitvi na 10. mesto obdržala vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Zmagala je domačinka Juki Ito.

Smučarski skoki

V času druge tekme v Sapporu je bilo oblačno vreme. Po prvi seriji je bila najbolj uspešna domačinka Juki Ito, ki je skočila 124,5 metrov in se s 112,1 točkami uvrstila pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt, ki je skočila 124 metrov in zbrala 109,9 točk. Nika Križnar se je uvrstila na tretje mesto – skočila je 123 metrov in zbrala 109,3 točk. Nika Prevc je pristala pri 116 metrih in je s 95,2 točkami zasedala 8. mesto skupaj z Avstrijko Evo Pinkelnig. Ema Klinec se je skupaj z Avstrijko Marito Kramer uvrstila na 14. mesto. Katra Komar pa je pristala na 25. mestu.

V finalni seriji je Komarjeva uspela obdržati 25. mesto, prav tako tudi Nika Križnar 3. mesto – na koncu se je uvrstila na 14. mesto. Žal tudi Niki Prevc ni uspel boljši skok, saj je izgubila 2 mesti in zasedla 10. mesto. Križnarjeva je na koncu zaostala le za domačinko Juki Ito – dosegla je 218,2 točk.

Izjave

Nika Križnar: “Super dan je za mano. Res sem vesela, da se mi je poklopilo tudi v Sapporu. V prejšnjih letih vem, da sem tu vedno imela kar nekaj težav, sakakalnica mi ni bila všeč. Mislim, da bom zdaj začela razmišljati malo v drugo smer, da se vse da, če le hočeš, če imaš le voljo. Sem pa tudi vesela, da smo kljub vse kolobociji s samimi dresi in smučmi, ki so nam manjkali se uspeli tako dobro pripraviti na samo tekmo. Vesela sem današnjega dne in upam, da mi uspe tudi v Zau.”

Nika Prevc: “Danes sem cel dan poskušala popraviti eno in isto napako, a mi to trikrat pač ni uspelo. Sem pa zabeležila še eno zelo v redu uvrstitev. Lahko grem zadovoljna na naslednjo postajo.”

Ema Klinec: “Danes bi čestitala Niki, super, da se ji je poklopilo spet za stopničke, sploh ker včeraj ni mogla skakati. Mene pa nekaj ne nese. Trenutno čisto ne vem, poizkušam veliko stvar, a trenutno pač ne gre. Upam, da se kmalu vse postavi na svoje mesto.”

Zoran Zupančič: “Vesel sem, da smo konec s Sapporom. Po vseh predhodnih težavah nam tudi ta skakalnica vsako leto dela kar nekaj težav. Pričakoval sem, da bomo danes šli bolj sproščeno v tekmo, a to se ni zgodilo. Lepo je odskakala Nika Križnar, si tudi zaslužila stopničke. Medtem pa se ostali del ekipe ni znašel tako dobro. Zdaj moramo ostati mirni in iti v Zao. Znamo skakati bolje. Predvsem več pričakujem od rumene majice in od Eme Klinec, ki se še ni znašla oz. sestavila nazaj. To sta dve tekmovalki, ki ciljata veliko višje, medtem ko je 25. mesto za Katro Komar na veliki skakalnici soliden rezultat.!

Več


Nika Prevc tudi v rumenem deklasirala konkurenco, Nika Križnar tretja

S prvim mestom Nike Prevc in tretjim mestom Nike Križnar se slovenska reprezentanca vrača v domovino z druge tekme svetovnega pokala. Drugouvrščena je bila domačinka Eva Pinkelnig.

Smučarski skoki
Nika Prevc je prvič v karieri skakala v rumeni majici in že v prvi seriji ponovno izjemno skočila. Kljub slabim vremenskim razmeram je skočila 94,5 metrov in zbrala 134,5 točk, kar je kar 12,1 točk več od drugouvrščene Eve Pinkelnig. Tretja je bila s 95 metri Japonka Juki Ito, zbrala je 119,9 točk. Le tri desetinke manj je na četrtem mestu z 91.5 metri zbrala Nika Križnar. Na 23. mestu je bila Ema Klinec s 86 metri in 101,3 točkami, na 30. pa Katra Komar z 81 metri in 96,2 točkami.

S 86.5 metri in 210,6 točkami je Komar v finalni seriji pridobila nekaj mest in je končala na 23. mestu. Tudi Ema Klinec se je bolje odrezala in pristala pri 88 metrih, z 213,0 točkami pa se je uvrstila na končno 21. mesto. Križnar je pristala pri 94 metrih in je z 251,8 točkami uvrstila na stopničke, Ito pa je zaostala za njo. Na koncu jo je Pinkelnig prehitela z 91.5 metri za 3,5 točk, konkurenco pa je še drugič prekosila Nika Prevc. S 95 metri je bila najboljša tudi v finalu, zbrala pa je še več točk kot včeraj – 275,6.

Izjave po tekmi

Nika Prevc: “Zelo sem zadovoljna z vsemi tekmovanji ta teden in s konstantnostjo skokov. Zdaj imam prvi cilj to nadaljevati.”

Nika Križnar: “Res sem vesela in ponosna na mene in seveda tudi na Niko. Ne vem, kje naj začnem. Res sem vesela, da mi je uspelo sestaviti dva zelo lepa skoka, mogoče dva najlepša trenutno v tej sezoni. Upam, da bom nadaljevala s takimi občutki, s takimi skoki. Zdaj pa naprej za dva tedna na Japonsko.”

Zoran Zupančič: “Tudi druga tekma v Beljaku je šla približno po naših načrtih. Ponovno zmaga in dominanca Nike Prevc in še ene stopničke z Niko Križnar. Res sem vesel, da ji je po vseh teh težavah v zadnjem obdobju uspelo zborbati te stopničke. S tem smo zadovoljni, medtem ko vemo, da so ostale tekmovalke malenkost grešile. Katra Komar prvi skok predvsem v veliki želji, ko je želela ponoviti včerajšnje skoke in je še bolj napadla. Ema Klinec se trenutno trudi, skoki pa morajo biti sproščeni. Turneja je bila težka, zdaj gremo pa domov na tri dni počitka. Dva dni imamo časa, da nekaj postorimo pred odhodom na Japonsko.”

Več


Nika Prevc v Beljaku s prepričljivo zmago do rumene majice

S prepričljivo prednostjo, ki je znašala kar 26 točk je Nika Prevc dobila sedmo tekmo letošnje sezone in s tem prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Uspešni sta bili tudi Nika Križnar na 6. mestu in Katra Komar na 8. mestu ter Ema Klinec na 21. mestu.

Nika Prevc se je izjemno izkazala že v prvi seriji s skokom dolgim 96.5 metrov, s 135,2 točkami pa je imela kar 19,7 točk prednosti pred konkurenco, ki je bila sicer kar izenačena. Izjemnem skoku naše skakalke se je z 91.5 metri in 115,5 točkami najbolj približala Nemka Anna Ruprecht, tretja je bila Kanadčanka Abigail Strate z 91 metri in 115,3 točkami. Katra Komar je zasedala 13. mesto z 88.5 metri in 107,8 točkami, Nika Križnar ji je sledila s 87 metri ter 107,5 točkami, Ema Klinec je v finale skočila na 22. mestu s 103,1 točkami. Žal je le pol točke na 31. mestu do finalne serije zmanjkalo Ajdi Košnjek, doskočila je pri 84 metrih.

V finalu je Ema Klinec s 86 metri in 203,9 točkami pridobila eno mesto za končno 21., odlično pa so nastopile preostale tri Slovenke. Križnar je s 93 metri in 226,3 točkami skočila do 6. mesto, rezultat kariere je z 8. mestom spisala Komar, ki je pristala pri 88.5 metrih, zbrala je 220,1 točk. Brez težav, s še enim najboljšim skokom, pa je do tretje zmage skočila Nika Prevc, ki je z 92 metri zbrala 262,7 točk oz. kar 26 točk več od drugouvrščene Eve Pinkelnig. Tretje uvrščena je bila Kanadčanka Strate z zaostankom 29,1 točk.

Smučarski skoki

Po tekmi so povedali:

Nika Prevc: “Zelo sem zadovoljna z današnjimi skoki, predvsem pa to, da imam zdaj novo majico.”

Nika Križnar: “Kot ekipa smo zelo veseli in zadovoljni nad Niko Prevc, ki je prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi. Zelo sem vesela za njo, naj obdrži to majico čim dlje, ker ji pristoji. Za sebe pa lahko rečem, da je bil prvi skok malo podivjan, drugi pa je bil lepo umirjen, zbran, naredila sem tisti pravi skok. Z dvema takima skokoma vem, da sem lahko zelo visoko. Šola za naprej.”

Katra Komar: “Zelo lep dan v Beljaku, rezultat kariere. Zelo sem zadovoljna, da so bili skoki mirni, tako da grem jutri mirno naprej v tekmo.”

Zoran Zupančič: “Lepa tekma, kaj naj rečem? Super! Zdaj lahko rečemo, da imamo serijsko zmagovalko. Nika Prevc je danes pokorila konkurenco. Zmagala je z naskokom 26 točk na mali skakalnici. To je izjemno! Vzela je rumeno majico in poskrbela, da smo ponovno poslušali našo himno v Avstriji. Res lep tudi drugi skok Nike Križnar, upam, da se bo sprostila, da ji res uspeta dva takšna skoka, potem bo že v boju za stopničke. Res velike čestitke danes Katri Komar za rezultat kariere. 1000x zasluženo. Upam, da se bo zdaj sprostila in da ji bo ta rezultat dal tisto energijo, da ga bo poskušala napadati večkrat oz. ga še popraviti. Ema se danes ni znašla, kot tudi ostale punce. Vsega nam ne gre zameriti, vedno nas čaka še delo.”

Več


Anže Lanišek zmagal na prestižni tekmi v Garmischu!

Anže Lanišek se je razveselil že šeste zmage v svoji karieri. Uspešni so bili tudi ostali naši skakalci: Peter Prevc, Timi Zajc ter Lovro Kos.

Smučarski skoki

Na drugi tekmi novoletne turneje štirih skakalnic je v Garmisch-Partenkirchnu prisostvovalo kar 22.500 gledalcev. Slovenija je po diskvalifikaciji Domna Prevca imela štiri skakalce v prvi seriji. Vsi so bili uspešni in se prebili v finalno serijo. Lovro Kos je s 130.5 metri in 129,9 točkami najprej izločil Američana Erika Belshawa s 122.5 metri. Peter Prevc je nato v zelo slabih razmerah s 127.5 metri in 132,4 točkami premagal domačina Marina Hamanna, ki je skočil 125.5 metrov in se je prav tako uvrstil v finalno serijo. Timi Zajc je nato v boljših razmerah skočil odlično, 136 metrov in je s 136,3 točkami izločil Simona Ammanna s 125 metri. Sijajno je nato skočil še zadnji naš, zmagovalec kvalifikacij, Anže Lanišek, ki je skočil 136 metrov in je s 144,6 točkami izločil Poljaka Piotra Zylo, ki pa je s 126 metri prav tako skočil v finale. Po prvi seriji je vodil Japonec Rjoju Kobajaši s 137 metri in 146,4 točkami pred Avstrijcem Janom Hoerlom, ki je skočil 140 metrov in je zbral 146,5 točk, tretji je bil Lanišek, osmi Zajc, 14. Prevc in mesto za njim Kos.

V finalu je Kos pristal pri 134.5 metrih in je z 262,2 točkami drugo tekmo turneje končal na 15. mestu. Prevc je skočil meter manj in se z 272,6 točkami povzpel na končno 9. mesto. Zajc je skočil 127 metrov in skupno zbral 269,5 točk ter zasedel 11. mesto. Slabe razmere niso zaustavile niti Laniška, ki je skočil do 137 metrov in skupno zbral 295,8 točk kar je bilo nedosegljivo za vse. Najprej je za Laniškom zaostal Hoerl s 128.5 metri, nato pa po dolgem čakanju zaradi vetra še Kobajaši, ki je skočil 135.5 metrov in je zbral 292,6 točk. Na tretje mesto je skočil Andreas Wellinger s 137.5 metri v finalu in z 291,4 točkami.

Izjave po tekmi:

Anže Lanišek: “Super začetek leta. Res odlični skoki. Sproščenost je spet tukaj, tega sem najbolj vesel. Nadaljujemo v tej smeri.”

Peter Prevc: “Odličen razplet za Slovenijo z zmago, moji skoki so bili tudi kar zelo dobri, kar potrjuje deveto mesto.”

Timi Zajc: “Težka tekma, razmere se niso poklopile. Nimamo kaj, glavo gor in gremo naprej v Innsbruck.”

Lovro Kos: “Dva lepa skoka, še en rezultat med petnajst, tako da sem tudi z današnjim dnem lahko zadovoljen.”

Robert Hrgota: “Super dan v Garmischu, zmaga Anžeta, super rezultati ostalih fantov. Komaj čakam Innsbruck.”


Nika Prevc zmagovalka turneje dveh večerov

Nika Prevc je z uvrstitvijo na 5. mesto na novoletni tekmi v Oberstdorfu postala skupna zmagovalka turneje dveh večerov. Uspeh sta dopolnili tudi Ema Klinec z uvrstitvijo na 7. mesto in Nika Križnar na 14. mestu. Zmago si je prislužila Avstrijka Eva Pinkelnig.

Smučarski skoki

Na drugi tekmi turneje dveh večerov se je pomerilo vseh 6 naših skakalk – trem se na žalost ni uspelo uvrstiti v finalno serijo. Katra Komar je zasedla 34. mesto s 106.5 metri in 90,7 točkami, Ajda Košnjek je bila mesto za njo s 102.5 metroma in 84,1 točkami, Taja Bodlaj pa 37. s 100.5 metri in 80,8 točkami. Naša najboljša skakalka je bila Nika Prevc, ki je zasedla 6. mesto s 126.5 metri in 128,6 točkami, sledila ji je Nika Križnar s 125.5 metri in 126,4 točkami, Ema Klinec pa se je uvrstila na 14. mesto s 122.5 metri in 118,3 točkami.

V finalni seriji se je odlično izkazala Ema Klinec s 128.5 metri, z 257,0 točkami pa se je povzpela na 7. mesto. Nika Križnar je po doskoku pri 116 metrih z 237,9 točkami padla na 14. mesto. Nika Prevc je v finalu doskočila pri 125 metrih z 260,3 točkami in se uvrstila na 5. mesto, kar je na koncu zadostovalo za skupno zmago na turneji dveh večerov.

Izjave:

Nika Prevc: “Po malo zmedenem dnevu in težavah z zbranostjo sem zelo vesela, da sem še vseeno pokazala dva dovolj dobra skoka, ki sta bila dovolj za skupno zmago.”

Ema Klinec: “Nisem ravno najbolj skakala na turneji, slabo pa tudi ni bilo. Malo sem se lovila. V Oberstdorf sem prišla z določeno nalogo in sem jo uspešno opravila. Zadnji skok je bil z mize zelo lep. Zelo vesela grem zdaj naprej. Zadovoljna sem kar se tiče skokov, ne pa toliko rezultatsko kar se tiče turneje.”

Nika Križnar: “Zadnja tekma ni šla po mojih željah. Tudi z napak se učimo. Težje je sprejeti, če ti gre dobro v kvalifikacijah in na uradnem treningu in potem na tekmi ne kot pa obratno. Za naprej se bo potrebno bolj zbrati. Naslednja tekma je na tako rekoč domačem prizorišču, Beljak imam rada in upam, da bom tam uživala.”

Zoran Zupančič: “Prva turneja dveh večerov je za nami, dobili smo skupno zmago. Vesel sem, da si je Nika Prevc v Garmischu priskakala dovolj prednosti, da je bilo na koncu dovolj. To je bila tudi edina lovorika, ki jo kot ekipa še nimamo v svoji zbirki. Upamo, da se zgodi še kdaj. Če ocenim tekmovanje, je bilo težko. Žirija je bila konzervativna. Nizek zalet. Spremenljive razmere od vzgonskega vetra do 20 točk pribitka in seveda nizko zaletišče naredi ogromne razlike. Sami skoki niso bili na visokem nivoju kot na prejšnjih dveh prizoriščih. Kot ekipa moramo malo stopiti na gas.”


Smučarski skoki

 

Nika Prevc osvojila prvo zmago za svetovni pokal v Engelbergu, Ema Klinec druga!

Sanjski izplen slovenskih smučarskih skakalk na drugi tekmi svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu.

Nika Prevc je prvič v karieri zmagala, Ema Klinec je bila druga, Nika Križnar je zasedla 6. mesto!

V lepem sončnem vremenu, a znova z veliko vetra v hrbet, je potekala druga tekma smučarskih skakalk v Engelbergu. V finalni seriji je Ema Klinec, z naletnega mesta višje odgovorila silovito, z brezhibnim slogom in poletela do 134 metrov. Slovenska zmaga je bila tu! S 302,7 točkami je svetovna rekorderka prevzela vodstvo in na vrsti je bil le še skok mlade Nike Prevc. 18-letnica je zdržala pritisk, skočila pol metra čez zeleno črto, 129.5 metrov in je zbrala 305,3 točk kar je pomenilo prvo zmago v svetovnem pokalu za Niko Prevc!

Izjave:

Nika Prevc, je ob osvojeni zmagi na kratko strnila svoje misli: “Zelo sem vesela in zadovoljna, da sem končno prikazala svoje dobre skoke tudi na tekmi. Danes je en odličen dan!”

Ema Klinec, je povedala: “Vesela sem, da smo pokazale res izredno dobre skoke. Jaz sem tu imela kar nekaj skoraj popolnih skokov. Danes sem bila še malo bolj pozorna pri doskoku, ker sem vedela, da je malo slabše urejeno doskočišče in se včeraj ni izšlo. Imamo pa tri angelčke in bolj vesela pa naprej v Garmisch mislim, da ne moremo iti.”

Zoran Zupančič, glavni trener: “Super dan za našo ekipo, dvojna zmaga. Prva zmaga v karieri za mlado Niko Prevc, upam pa da jih bo še dovolj. To je četrta tekmovalka pod mojim vodstvom, ki smo jo spravili na najvišjo stopničko. Pa še dve punci danes v prvi šesterici, točke tudi Katri Komar in Ajdi Košnjek. Sem smo prišli kot šesti v pokalu narodov, domov odhajamo kot prvi. Lep vikend je za nami.”

Svetovni pokal, v katerem so Slovenke še povečale vodstvo v pokalu narodov, se bo konec leta nadaljeval v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Več