19 Dec.
2018

Naši šampionki Ilki kar dve zmagi v dveh dneh

Dvojna zmaga Ilke Štuhec v Val Gardeni.

19 Dec.

Naši šampionki Ilki kar dve zmagi v dveh dneh

FOTO: Gepa

Pri Fordu se pridružujemo čestitkam Ilki Štuhec, ki je na smuku in superveleslalomu svetovnega pokala v Val Gardeni zopet stopila na najvišjo stopničko in kmalu po vrnitvi na bele strmine za seboj pustila vse tekmice.

Komaj 18 dni po vrnitvi v karavano svetovnega smučarskega pokala je naša šampionka že stopila na zmagovalno stopničko in roke presrečna zavihtela visoko v zrak. Na progi v Val Gardeni, ki je bila za dekleta popolna novost, se je odlično odrezala že na treningih, nato pa si je z osredotočeno, natančno in hitro vožnjo prismučala prvo letošnjo zmago v smuku, dan za tem pa na superveleslalomski tekmi še drugo!

Trener Grega Koštomaj je po prvi tekmi dejal: ”Če povem čisto po resnici, sem bil zelo zadovoljen že s prvim treningom. Za vse je bila ena velika neznanka. Ilka je imela še številko ena in brez kakšnih velikih informacij je odlično odpeljala že prvi trening, kar je bil prvi znak, da se tu dobro počuti. Na drugem in tretjem treningu je bilo iskanje tistih rezerv, ko najdeš optimalno hitrost na vsakem delu. Ko je bila tekma, je še tista pozitivna trema pomagala, da je bila še bolj odločena, agresivna. Bila je super vožnja, brez napak, na koncu pa rezultat, ki si ga lahko samo želiš.”

Dodal je še nekaj besed o pogledu na svojo varovanko na vrhu odra za zmagovalke: ”Tako Ilki, kot celi ekipi se je odvalil velik kamen od srca. Bila je ena sama velika sreča, nasmejane oči in usta. Potrditev dobrega dela, velikega talenta in vsega, kar premore Ilka.”

Tudi pri Fordu smo ponosni na našo zmagovalko in se veselimo njenih nadaljnjih uspehov!

Slovenska smučarka je z zmagovalno vrnitvijo pokazala enak neustavljiv in neomajen karakter, kot ga ima njena Ford Kuga, s katero je poleti premagala tudi progo za Zlato lisico.

Fordova vozila so vozila zmagovalcev!

Zapelji Ford Kugo tudi ti >