27 Jan.
Sapporo
2019

Drugo mesto za Timija Zajca

Še pred kratkim prejemnik Fordove štipendije za perspektivne mlade zimske športnike, danes pa že vrhunski smučarski skakalec.

27 Jan.

Drugo mesto za Timija Zajca

Naš najboljši smučarski skakalec letošnjo sezono nas je že večkrat navdušil z dolžinami svojih skokov, s katerimi je danes skočil kar na 2. mesto. Čestitke Timiju, ki je bil v preteklosti prejemnik Fordove štipendije za perspektivne mlade zimske športnike.

Mladi 18-letnik je nastope v japonskem Sapporu začel obetavno, s šestim mestom, danes ponoči po slovenskem času, pa je dosegel uspeh kariere, 2. mesto! Z odličnim prvim in dobrim drugim skokom je zaostal le za zmagovalcem Stefanom Kraftom.

Timi je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije dejal: “Tega dne ne bom nikoli pozabil, to so prve stopničke. S skoki sem zelo zadovoljen, upam, da bom tudi nadaljeval v takem slogu. Skoki so bili danes precej boljši kot včeraj, naredil sem dva konstantna, dokaj podobna skoka. Prvi je bil malce boljši kot drugi. Upam in vem, da bom nadaljeval v takšnem slogu. Po finalnem skoku me je sicer malo zaskrbelo, ker daljava res ni bila vrhunska (125 m), a na koncu je bilo res zelo veselo. Nekaj sem se naučil tudi včeraj, v bistvu sem bil letos že večkrat visoko po prvi seriji, pa tega nisem izkoristil. Pred finalom nisem bil živčen, uspelo mi je ponoviti skok iz prve serije. Rezultat je res prišel ob pravem času, zdaj grem prvič na letalnico, glava je že usmerjena tja”.

Zajc si je zmagovalni oder razdelil z dvema junakoma te sezone: Kraftom in Kobajašijem.

Lansko leto smo se ob naslovu državnega prvaka s Timijem pogovarjali tudi mi. Preberite intervju >