Naslov prvaka Timiju Zajcu

10. oktobra 2017

Poklepetali smo s prejemnikom Fordove štipendije za perspektivne mlade zimske športnike.

Ford bo skupaj s športniki tudi letošnjo sezono organiziral akcijo Junaki gredo dlje, na kateri bodo s pomočjo navijačev zbirali štipendijo za perspektivne mlade zimske športnike. Eden od prejemnikov te štipendije iz preteklega leta je mladi skakalec Timi Zajc, ki je tudi s pomočjo te štipendije že požel prvi odmevni uspeh: na poletnem državnem prvenstvu v smučarskih skokih je premagal mnogo bolj zveneča imena iz reprezentance in osvojil naslov prvaka.

Čestitke ob naslovu poletnega državnega prvaka! Glede na rezultate je bilo poletje garaško. Si uspel tudi kaj počitnikovati?

Hvala. Časa za počivanje praktično ni bilo. Imeli smo prosto kakšen vikend, ko ni bilo tekem. Premagal si zveneča imena smučarskih skokov v svetovnem merilu.

Daje to osvojenemu naslovu še dodatno pomembnost?

Ne, ne daje mi dodatne pomembnosti. Bil sem v dobri formi. Že na treningih sem videl, da skačem boljše kot nekateri tekmovalci in da lahko naredim dober rezultat. Daje pa mi dodatno motivacijo za naprej.

Od konca pretekle zimske sezone prejemaš tudi štipendijo Junaki gredo dlje, ki jo prispevamo pri Fordu, njen znesek pa so določili vrhunski rezultati naših najboljših športnikov v lanski sezoni. Boš letos v ta sklad tudi sam prinesel kakšno točko?

Želim si, da bi prinesel kakšno točko. Ampak naprej je treba pokazati dobre skoke na treningu, da se uvrstim v ekipo za svetovni pokal, tam bomo pa videli, kje sem.

Za kaj ti prejeta štipendija najbolj koristi?

Najbolj mi koristi za nakup opreme in da si lahko v prostem času tudi kaj privoščim.

Kakšne načrte imaš za letošnjo zimsko sezono? Te bomo morda lahko kdaj spremljali že v reprezentanci A?

Imam cilj prebiti se v svetovni pokal in osvojiti točke.

Do vozniškega izpita ti manjka še kako leto. Že težko čakaš?

Vozniški izpit že nestrpno čakam, saj bo potem veliko lažje. Manj skrbi za starše in tudi meni bo veliko boljše, da glede prevoza ne bom odvisen od drugih.

V Fordovih avtomobilih preživiš veliko časa. Kaj te v njih najbolj razveseli, kaj najbolj ceniš?

Všeč so mi predvsem sedeži, saj si ga lahko nastaviš tako, kot ti paše in so tudi udobni.

 

Prispevek je bil objavljen v reviji Ford Magazine jesen 2017 >

Prelistaj aktualno številko revije Ford Magazine >