Izkaznica

Rojen: 13. 5. 1995, Maribor
Poklic, zaposlitev: glasbenik
Vozilo:  Mustang Mach-E
Opiši ga z eno besedo:  umetnina

#AMBASADOR Žan Serčič

29. maja 2024

Žan Serčič se je z desetletjem trdega dela uspešno umestil med najbolj iskane slovenske glasbene avtorje in producente, v zadnjih letih pa se je dokončno prebil v sam vrh tudi kot izvajalec. Številne hite, kot so Zadnja noč, Pusti mi spomin, Pijan od ljubezni, Vse bom dal za tebe, Snežinki, Letiva in Naj me vzame, je izdal na treh studijskih in enem koncertnem albumu. In prav na živih nastopih s Šakali – tako v majhnih intimnih dvoranah kot na največjih festivalskih odrih – prihajajo njegova glasba, karizma in energija najbolj do izraza. Žan sodi med najbolj iskane slovenske glasbenike na družbenih omrežjih in platformah za predvajanje glasbe, saj sta bili kar dve njegovi uspešnici lani med petimi najbolj predvajanimi slovenskimi pesmimi na radiih, leto pa je sklenil tudi z nominacijo za zlato piščal za izvajalca leta.

Uresničevanje Fordove vizije

Skupaj z Žanom se podajamo v uresničevanje Fordove vizije: voznikom električnih vozil omogočiti, da lažje in privlačneje kot kdaj koli prej odkrijejo, kupijo in uporabljajo električno vozilo, ki jim najbolj ustreza. S prihodom novih električnih modelov bo to sodelovanje dolgotrajno in pestro.

»Veseli smo, da smo ključe tako izjemnega Mustanga Mach-E GT predali najbolj nadarjenemu in priljubljenemu pevcu na slovenski glasbeni sceni, Žanu Serčiču. Tako, kot avto neustavljivo pritegne številne poglede na cesti, Žan osvaja množice na razprodanih koncertih. Verjamemo, da se začenja zanimivo glasbeno popotovanje, na katerem bomo skupaj z Žanom povedali številne odlične zgodbe ter širši javnosti še uspešnejše predstavili Fordovo znamko,« je ob predaji Mustanga Mach-E GT dejal Tomaž Oblak, direktor prodaje in marketinga v podjetju Summit motors Ljubljana.

 

O Žanu Serčiču

KARIERA

Največji karierni uspeh:

Na svojo kariero zmeraj gledam, kot da sem na začetku. Tako, da mislim, da moji karierni uspehi še prihajajo, bo pa zagotovo ena stopnička 18. 6. v ljubljanskih Križankah. Verjetno sem najbolj ponosen na to, da mi je do svojega 28 leta uspelo izdati štiri albume, kar nekaj dobre muzike pa sem ob tem ustvaril tudi za druge izvajalce.

Koliko časa se že ukvarjaš s petjem:

V resnici pojem že odkar pomnim, se pa zares nikoli nisem učil petja. Obstajajo kasete VHS, na katerih sem star dve leti in že imam svoje prve nastope pesmi iz vrtca. 🙂

Kaj si si želel biti po poklicu kot otrok:

Glasbenik.

Če ne bi bil pevec, bi bil:

Producent in studijski glasbenik.

Število koncertov:

Mislim, da sem izvedel že več kot 500 nastopov.

VOZILA

Kdaj si opravil vozniški izpit:

Pri svojih 18. letih – se pravi takoj, ko sem ga lahko.

V katerem poizkusu:

V prvo.

Kakšen voznik si:

Odvisno kako se mi mudi. 🙂 Ponavadi sem res bolj umirjen voznik in rad uživam tako, da med vožnjo kaj dobrega poslušam.

Tvoj najljubši sopotnik v avtu:

Sicer sem rad v avtu sam, pa vendar če pomislim in pobrskam po spominih, ki sem jih preživel v avtu, moram priznati, da so to bile punce. 🙂

PROSTI ČAS

V prostem času se rad ukvarjam s športom, berem knjige, pogledam dober film, grem na koncert ali pa se sproščam v domači savni.

Najljubši šport:

Košarka.

Bereš knjige? Knjiga, ki si jo nazadnje prebral je:

David Deida – Razsvetljen seks

Kakšne vrste filmov najraje gledaš?

Zelo rad imam biografije ali pa popolnoma fikcijske zgodbe, ki zahtevajo ogromno domišljije.

Najljubša jed:

Kot velik ljubitelj hrane se težko odločim za samo eno jed. Zelo rad potujem in raziskujem različne kuhinje. Na dobro hrano ter postrežbo gledam kot na umetnino, saj je približno isto narediti komad. Potrebuješ prave sestavine v ravno pravih merah in jih na koncu dobro prezentirati. Težko se uprem dobremu kosu mesa, še vedno pa imam najraje mamino govejo juho. Boljše na svetu pač ni.

Najljubša pijača:

Sicer ga pijem bolj po redko, je pa to dobro rdeče vino.

Imaš tatuje?

Imam enega, ki me vedno spomni na trenutek, ko sem skoraj odnehal. Orel, ki nosi kitaro in je simbol za pogum na poti, ki ni vedno enostavna. Pa vendar, če imaš glasbo v srcu se glasba vedno pokliče nazaj.

Najljubša destinacija za počitnice:

Positano, Italija.

S katero (zgodovinsko ali še živečo) osebo bi se najraje srečal:

Če lahko izbiram s komerkoli, je to Michael Jackson.

Na kaj si najbolj ponosen v svojem življenju:

Na to, da sem uspel uvideti pomembnost svojih družinskih in osebnih odnosov, ki sem jih za ceno uspešne kariere večkrat zanemarjal.

Kateri trenutek svojega življenja bi doživel še enkrat:

Verjetno je to trenutek, ki je bil zame tudi eden izmed najbolj srhljivih. Ko sem imel 16 let sem nastopil v polnih Stožicah na finalu oddaje Slovenija ima talent. Zdaj bi ta dogodek drugače dojemal in bolj užival v trenutku.