Izkaznica

Rojen: 28. 9. 1987, Maribor
Poklic, zaposlitev: podjetnik in športnik
Vozilo:  Ford Ranger Raptor
Opiši ga z eno besedo: nepremagljiv

#AMBASADOR Filip Flisar #neukrotljiv

26. oktobra 2023

Filip Flisar, nekdanji vrhunski smučar, je ambasador Ford blagovne znamke že vrsto let. Direktor prodaje in marketinga pri Summit motors Ljubljana, Tomaž Oblak je Filipu v uporabo predal nov atraktiven Ford Ranger Raptor z novim 3.0 EcoBoost motorjem in 215 kW (292 KM).

Ne le športnik, po novem tudi podjetnik

Filipa Flisarja v zadnjem času spremljamo tudi na njegovi podjetniški poti, saj je nedavno predstavil blagovno znamko Pohorska šunka. Tako je Ford Ranger Raptor že na daleč prepoznaven, saj je elegantno preoblečen v barve blagovne znamke Pohorske šunke. Verjamemo, da boste Filipa in Raptorja srečali na različnih koncih Slovenije, saj je pri promociji zelo aktiven in kot pravi, mu energije ne bo zmanjkalo. V nedavnem pogovoru je priznal, da malo pogreša pravi športni adrenalin, saj za številne poslovne obveznosti porabi največ časa, tako da je šport trenutno na drugem mestu.

Filip Flisar se vozi z vozilom Ford Ranger Raptor s katerim uspešno usklajuje zasebno in poslovno življenje.

Ob predaji vozila je direktor marketinga in prodaje, Tomaž Oblak, povedal: »Pri Fordu se zavedamo, da je pri grajenju prepoznavnosti blagovne znamke pomembno predvsem dolgoročno sodelovanje. Enako velja za ambasadorske projekte, kjer s Filipom sodelujemo že več kot desetletje, saj smo ga podpirali že v času njegove aktivne športne kariere. Poglobljeno vez in dobro sodelovanje sedaj nadgrajujemo z novim Ford Ranger Raptorjem, ki je super zvezdnik med poltovornjaki in je odlična kombinacija za poslovno uporabo ter aktivno preživljanje prostega časa. Ranger je prva izbira številnih kupcev in je vodilni v segmentu, tako v Sloveniji, kot Evropi, kjer je Ford že osmo leto zapored, številka ena po prodaji gospodarskih vozil. Verjamemo, da nas skupaj s Filipom čaka še veliko novih doživetij.«

 

O Filipu

Največji karierni uspeh:

Za svoj največji uspeh ne štejem individualne zmage kot so svetovno prvenstvo in ostale »lovorike«, ki sem jih dosegel ampak dejstvo, da sem s trdim delom, rezultati in karizmo smučarski kros iz športa, ki ga pred menoj ni praktično noben poznal uspel spraviti na nacionalno televizijo.

Koliko dni na leto si prost:

Če bi se znal sprostit v času dopusta bi jih verjetno nabral za kakšna dva do tri tedne, ampak so ti trenutki tako redki, da imam prav slabo vest takrat in se resnično težko prisilim, da sem res free.

Kako skrbiš za psihofizično kondicijo: 

Za kondicijo skrbim s svojih kondicijskim trenerjem, ker še vedno delam na projektih, ki zahtevajo dobro kondicijsko pripravljenost tako, da še vedno vlagam nekaj napora v to smer, čeprav seveda manj kot prej. Za psihično kondicijo pa zadnje čase dosti berem in se družim s pravimi ljudmi, ki me znajo pomirit takrat, ko to potrebujem.

Katero poslovno področje ti je najbližje:

Trženja samega sebe in kreiranje dobrih zgodb skozi dolgoročna sodelovanja s sponzorji in povezovanje le-teh med seboj.

Tvoj nasvet mladim: 

Najprej odpri srce, da ugotoviš kaj bi resnično rad postal v življenju in ko to najdeš ti bo pot do želenega cilja bistveno lažja, ker boš motiviran, da ga dosežeš. In ne pozabi, da je pot do uspeha, polna vzponov in padcev ampak le če verjameš v sebe, se boš za vsakim padcem ponovno vzpel.

Vozila

Kdaj si opravil vozniški izpit:  takoj, ko sem dopolnil 18 let. Sem delal vse že prej, da sem čimprej lahko sam vozil.
V katerem poizkusu:   V prvem
Kakšna voznik si:  dinamičen a vedno uvideven
Tvoj najljubši sopotnik v avtu: Moja draga, ker se rada odpraviva na izlete, predvsem pa uživa v malo bolj dinamični vožnji.

V prostem času rad …:  Rad pomislim na čase, ko sem imel prosti čas… Kolikor ga imam zdaj, ga pa rad preživim s prijatelji oz. grem na kak fajn izlet.

Najljubši šport: Uganite! J Smučanje, kolo, motocross in vse, kar ima kolesa ali diši po bencinu.

Bereš knjige? Katero zvrst najraje: Zadnje čase bistveno več berem in kar dosti poslušam audioknjige, ki so večinoma izobraževale narave na večih področjih. Za preganjanje dolgčasa pa ne berem, ker v tem primeru bi lahko prebral recimo eno knjigo na leto…

Kakšno glasbo poslušaš: Glasbeno nisem omejen na zvrst, v glasbi pa definitivno iščem nekaj več, nekaj novega oz. nekaj drugačnega. To je seveda velika redkost v zadnjih časih, ko se kreira generična glasba za ljudi, ki glasbo sicer slišijo, ji pa ne prisluhnejo. Načeloma pa sem bolj na rock/punk strani.

Kakšne vrste filmov najraje gledaš: Če že gledam film, imam najraje kake bizarne komedije. Všeč mi je recimo francoski humor. So mi pa zadnje čase vedno bolj všeč otroške risanke dejansko, ker z mojo hčero kdaj pogledam kako risanko in se včasih zgodi, da me kaka risanka resnično prevzame.

Najljubša nadaljevanka: Tega pa res ne gledam. Že za film si tako redko vzamem čas.

Najljubša jed: Tisti, ki me poznajo bi se ob tem vprašanju zelo smejali, ker vedo, da je to za mene najtežje vprašanje. Hrano obožujem z vsem svojim srcem in trebuhom, dosti kuham in o kulinariki tudi dosti vem, ker dosti berem, zato se ne morem odločit za najljubšo jed. Obožujem recimo japonsko kuhinjo in njihov pristop do hrane ter vložen trud v pripravo jedi, po drugi strani obožujem turško ter tisto pravo mehiško (ne to, kar dobimo pri nas!), ampak na koncu dneva, če mi daš eno jed, ki jo moram jest do konca življenja izberem domačo klasično babičino kuhinjo – goveja župa, pečenka ali pohana kura, restan krompir in salata! Ker dragi moji – pohano ni hrana… pohano je način življenja!

Najljubša pijača: Ko treniram in rabim energijo RedBull, ko sem žejen Radenska, ko sem navihan pa Radensko razredčim z malo vinčeka.

Če bi se moral opisati kot žival, katera bi bila: Divja svinja pomoje… Načeloma sem zelo miren, če me preveč razkuriš, si si pa sam kriv.

Kakšen si bil kot otrok:  Navihan.

Imaš tatuje? Hahaha seveda. Imam muho in imam zvedo s svinjskim rilcem, zdaj pa naj vam domišljija začne delat. Aja, pa gumb imam tudi, če kdaj srečam dimnikarja in nimam hlač z gumbom.

Najljubša destinacija za počitnice: Španijo imam zelo rad.
S katero (zgodovinsko ali še živečo) osebo bi se najraje srečal: Anthony Bourdain

Na kaj si najbolj ponosen v svojem življenju: Sem že gori napisal, da sem spravil neznan šport na nacionalno televizijo, še bolj bom pa ponosen, ko bo moja hčerka kaj dosegla.

Kateri trenutek svojega življenja bi rad doživel še enkrat: Zmago na svetovnem prvenstvu, kjer so moji prijatelji navijali napol nagi v cilju in ustvarili nepozabno doživetje za mene, njih, ostale udeležence in verjetno tudi boga, če nas je gledal.