Najbolje prodajan dostavnik Transit Custom še izboljšan

23. novembra 2023

Ford Transit Custom je že od leta 2015 najbolje prodajan dostavnik v Evropi v segmentu vozil z nosilnostjo okoli ene tone in od nekdaj znan po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti ter vrhunskem udobju.

Zdaj se predstavlja z novo generacijo, v kateri ponuja še širši nabor inovativnih funkcij in pametnih tehnologij ter večjo učinkovitost zahvaljujoč vrsti naprednih dizelskih ali razpoložljivih hibridnih možnosti. Zdi se, da bo z novo generacijo, ki združuje vse vrste pogona in širi ponudbo konfiguracij, ohranjanje prvega mesta postalo še lažje.

Ford Transit Custom je med raznovrstnimi uporabniki zelo dobro zapisan, tudi njegova zadnja izvedenka je letvico kakovosti in vsakdanje uporabnosti postavila zelo visoko, celo tako, da je bilo toliko bolj zanimivo pospremiti, kaj in na kakšen način je ustvarjalcem uspelo (še) izboljšati. Zagotovo drži naslednje: če želiš resnično izboljšati svoj izdelek, moraš do obisti poznati načine, kako ga tvoji uporabniki uporabljajo. In prav to je v primeru vozila Transit Custom storila znamka Ford. Dinamika dela povprečnega uporabnika Forda Transit Custom je pač drugačna, specifična. Takšno pa mora biti tudi vozilo. Povprečen uporabnik Transita vozilo uporablja za različne namene, zato je še kako pomembno, da dostavnik vse to tudi omogoči na do uporabnika prijazen način.

Ključna misija pri ustvarjanju nove generacije? Voznikom ali v končni fazi podjetjem še bolj pomagati pri njihovem delu, storitvah in še oplemenititi široko polje različne uporabe. Kaj je drugače? Obilje različnih podrobnosti, pomembne malenkosti, ki novo generacijo vozila povzdigujejo še raven višje. Najbolje prodajani evropski dostavnik je izboljšan z inovacijami in naprednimi digitalnimi izkušnjami za optimalno produktivnost. Fordovi inženirji so razvili povsem novo platformo, zasnovano za optimizacijo prevoza tovora in dostopa, izboljšanje voznikovega udobja in priročnosti, poudarek je bil tudi na zmogljivosti in vodljivosti. Nastal je velik, prostoren, zmogljiv in varčen dostavnik z veliko nosilnostjo.

Najbolje prodajan dostavnik Transit Custom še izboljšan

Ko nastane povsem novo vozilo in ko so lastniki vir navdiha

Dejstvo je, da gre pri novi generaciji za povsem novo vozilo, ne le za izboljšavo predhodne različice. Predhodni model je svoje delo in nalogo opravil odlično, težko mu je karkoli očitati, kljub vsemu pa stara “arhitektura” sprva ni omogočala nekaterih želenih sprememb. Začetek z ničle je proizvajalcem ponudil možnosti popolne prilagodljivosti, veliko zastavljenih ciljev proizvajalci namreč ne bi mogli doseči zgolj s spreminjanjem obstoječega modela. Med drugim so tako ustvarjalci nove generacije Forda Transit Custom razširili mehanski potencial, povečali so čvrstost celotne zasnove in zmogljivost v vseh pogledih.

Pri Fordu so se pri ustvarjanju novega Forda Transit Custom veliko pogovarjali z lastniki in tudi lastniki podjetij. Učenje od strank, ki v vozilih velikokrat preživijo tudi cele dneve, je bilo pri razvoju novega Forda Transit Custom ključnega pomena. Novi Transit Custom je rezultat pridobljenega znanja, izkušenj ter podrobnega vpogleda v načine, kako stranke vozijo in uporabljajo obstoječe različice vozila.

Najbolje prodajan dostavnik Transit Custom še izboljšan

Končni rezultat? “Delovno mesto” v Fordu Transit Costum je za raznovrstne uporabnike zdaj postalo še veliko bolj prijetno, napredna tehnologija pa omogoča še višjo raven povezljivosti in produktivnosti.

Osnovni proporci

Kar zadeva osnovne mere, novi Transit Custom prinaša izboljšane proporce z nižjo višino praga za lažji vstop v kabino, priročna drsna vrata po širini sprednjih sedežev in višino pod dvema metroma, zato je idealen za podzemno parkiranje. Vozilo je od predhodnika dobrih sto kilogramov lažje, karoserija je za več kot trideset odstotkov trdnejša, opremljen pa je z največjimi bočnimi drsnimi vrati v razredu.

Nova generacija platforme vozila prinaša izboljšano zmogljivost za prevoz tovora in tudi večje udobje, nosilnost presega eno tono.

Prostornejša in prilagojena kabina

V notranjosti velja v prvi vrsti omeniti, da je potniška kabina prostornejša, ponuja odlično preglednost in je zelo dobro zvočno izolirana. Omejitev s sedeži tako rekoč ni. Fantastični prilagodljivi sedeži, ki so pomični naprej in nazaj, omogočajo številne scenarije vsestranskega prtljažnega prostora.

Ker je sopotnikova zračna blazina nameščena v strop kabine nad vetrobransko steklo, se je v armaturni plošči sprostil prostor za dodaten zelo globok predal, v katerem je prostora tudi za dokumente velikosti A4.

V novi izvedenki Forda Transit Custom je izboljšana tudi prilagodljivost tovornega prostora, ki je nižji in opremljen z že omenjenimi največjimi bočnimi drsnimi vrati v razredu. Vse to je dopolnjeno z izredno notranjo osvetlitvijo, kar v temni zori ali mraku dodaja raven prilagodljivosti za delo.

Omeniti velja tudi edinstveno novo karoserijsko izvedbo MultiCab* (na voljo kasneje, predvidoma v letu 2024). Ford je med raziskavami v fazi razvoja ugotovil tudi, da številni lastniki želijo v svojih dostavnikih prevažati štiri ali pet ljudi, hkrati pa v ločenem tovornem prostoru imeti možnost za prevoz dolgih predmetov ali zajetne, umazane opreme. MultiCab to omogoča s kompozitno predelno steno v obliki črke L, ki razdeli zadnji prostor na povsem oblazinjen del z dvema sedežema v drugi vrsti in prostor za tovor po celotni dolžini.

Poskrbljeno za številna odlagalna mesta

Dejstvo je, da številni uporabniki Forda Transit Custom pri svojem delu med drugim uporabljajo raznolike pripomočke, tudi zvezke in bloke, zato je še toliko bolj pomembno, da jih lahko odložijo na varno in pregledno mesto.

Tako ali drugače je poskrbljeno tudi za urejenost prostora, za mesta, kamor je mogoče odložiti različne naprave. V novi generaciji najbolje prodajanega dostavnika je veliko odprtih in zaprtih odlagalnih površin ter drugih shramb.

Raven varnosti in preglednosti je ohranjena, hkrati pa je močno povečana uporabnost tam, kjer so jo uporabniki najbolj potrebovali, da lahko varno odložijo vse naprave in druge reči. Zaradi možnosti brezžičnega polnjenja vam ni treba prenašati motečih kablov, prav tako pa se lahko preprosto povežete na Apple CarPlay ali Android.

Gonilna sila za mišičnjakom: Ford Pro

Novi Ford Transit prinaša številna orodja, ki vam bodo olajšala vsakdan. Tako kot osebni avtomobili tudi kombiji v zadnjih letih postajajo vse bolj pametni in opremljeni. Tudi novi Ford Transit Custom.

Osrednji zaslon infozabavnega sistema je postal večji – diagonale 13 palcev – in je serijski v vseh izvedbah. Med pomembne novosti spada serijska povezljivost 5G, ki omogoča brezžične posodobitve, prav tako je vozilo opremljeno z Googlovim pomočnikom Alexa. Gledano v celoti je vozilo odlično pripravljeno na digitalno dobo. Integracija pametnega telefona se bo izkazala za brezhibno. Glasovni ukazi vam bodo olajšali uporabo sistema med vožnjo, hkrati pa vam bo sistem postregel s podatki o prometu iz realnega časa.

Nova mobilna pisarna

Z novo generacijo Forda Transit Custom je uporabnikom ponujen drugačen koncept mobilne pisarne. Inovativne nove funkcije vam omogočajo, da vaš kombi postane kar vaša pisarna.

Na tem mestu velja vsekakor omeniti inovacijo nastavljivega volana, ki ga je mogoče postaviti v več različnih leg. Volan ponuja možnosti različne rabe, od pisanja na prenosni računalnik do povsem vodoravne lege, kar je mogoče izkoristiti za kosilo in zajtrke. Nagibni volan se torej lahko spremeni tudi v delovno ploščo za vaš računalnik, lahko pa je zgolj miza za kosilo.

Še več podrobnosti >>