Ford Pro je z dvojno zmago utrdil vodilno vlogo na trgu

23. novembra 2023

Ford Pro si je prislužil dvojno priznanje, saj je osvojil nagrado za mednarodni dostavnik leta (International Van of the Year – IVOTY) in mednarodni pickup leta (International Pick-up Award – IPUA).

Nagradi sta mu prinesla povsem novi dostavnik Transit Custom in povsem novi pickup Ranger.

Ford Pro je po dvojni zmagi v letih 2013 in 2020 zdaj že tretjič prejel nagradi IVOTY in IPUA v istem letu ter tako prehitel vse druge proizvajalce.

Nagrade so podelili na posebni slovesnosti na salonu gospodarskih vozil Solutrans v Lyonu v Franciji in dodatno potrjujejo vodilni položaj Forda Pro na evropskem trgu gospodarskih vozil.

Tim Slatter, podpredsednik produktnih programov pri Fordu, je ob prevzemu nagrad v imenu podjetja Ford Pro povedal: “To je ponosen trenutek za Fordove ekipe po vsem svetu, ki si prizadevajo za zagotavljanje odličnih izdelkov za naše stranke. Veseli nas, da je žirija prepoznala prednosti naših najnovejših gospodarskih vozil, s katerimi podpiramo stranke pri izpolnjevanju vseh zahtev v njihovih poklicih.”

Transit Custom je osvojil naziv IVOTY

Strokovna žirija 25 novinarjev s področja gospodarskih vozil je za zmagovalca IVOTY 2024 izbrala povsem novi Transit Custom. Nova generacija vodilnega dostavnega vozila družbe Ford v segmentu, ponuja najširšo izbiro različic doslej ter uvaja edinstvene, digitalne in z izkušnjami uporabnikov zasnovane funkcije, kot so modem 5G za superhitro povezljivost, posodobitve programske opreme, pomoč pri dostavi (Delivery Assist – na voljo kasneje v 2024), ki lahko prihrani več kot 20 sekund na postanek, tovarniško vgrajena osebna pomočnica Alexa, nagibni volan (na voljo v 2024) in vsestranska karoserijska izvedba MultiCab, ki nadgrajujejo merila produktivnosti, te pa so postavili predhodniki iz prejšnjih generacij tega modela.


Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro Europe, je povedal: “Zelo smo ponosni, da je žirija IVOTY to prestižno nagrado podelila povsem novemu Transitu Custom. Povsem novi Transit Custom je vodilni enotonski dostavnik po izboru evropskih uporabnikov in je bil zasnovan in izdelan tako, da izpolnjuje njihove najrazličnejše zahteve. Poleg našega nagrajenega dizelskega motorja bodo stranke kmalu lahko izbirale tudi med električnimi in priključno-hibridnimi (PHEV) različicami. Vsak model je opremljen z inovacijami in superhitro povezljivostjo z ekosistemom programske opreme Ford Pro za kar najdaljši čas obratovanja, polnjenje in produktivnost, kar našim strankam pomaga pri uspešnem poslovanju.”

Ford Pro je z dvojno zmago utrdil vodilno vlogo na trgu

Jarlath Sweeney, predsednik izbora International Van of the Year, je dejal: “Čestitke Fordu Transitu za zmago in osvojitev priznanja za najboljši dostavnik leta 2024. Ford Transit je že petič prejel naziv IVOTY, prvič leta 2001 in 2007 s takratnim vsestranskim modelom. Kmalu po predstavitvi si je naziv leta 2013, leta 2020 in zdaj za leto 2024 zagotovila nova generacija samostojne enotonske različice – Transit Custom. Čestitke vsem sodelujočim za ta pomemben dosežek.”

Transit Custom je bil lani najbolje prodajani enotonski dostavnik v Evropi. Popolnoma novi model proizvajajo v najsodobnejši tovarni Yeniköy družbe Ford Otosan v Turčiji.

Ranger je osvojil prestižno nagrado med pickupi

Po napornem testiranju na cestah in na terenu, ki ga je žirija IPUA (International Pick-up Awards) opravila v začetku leta v Grčiji, je Ford Ranger že tretjič osvojil krono IPUA in tako postavil še en nov rekord.

Ranger je Fordov najbolj globalen izdelek: razvili so ga oblikovalci in inženirji v Fordovem avstralskem razvojnem centru, izdelujejo ga v šestih Fordovih tovarnah na štirih celinah, vzljubili pa so ga kupci v Evropi. Ranger je bil zadnjih osem let najbolje prodajani pickup v regiji in predstavlja skoraj polovico celotne prodaje pickupov v Evropi.

Popolnoma novi model je zaradi svojih terenskih zmogljivosti, prefinjene zmogljivosti na cesti ter povezljivosti in tehnologij brez primere priljubljen tako pri poslovnih kot zasebnih uporabnikih.

Rangerja je za zmagovalca ocenila žirija strokovnih novinarjev iz Evrope in tudi iz Južne Afrike, kjer je Fordova tovarna Silverton, v kateri izdelujejo Rangerja za evropske kupce.

Ford Pro je z dvojno zmago utrdil vodilno vlogo na trgu

Hans Schep je povedal: “Veseli nas, da je žirija IPUA že tretjič nagradila Forda Rangerja, kar dodatno potrjuje, da je že osem let najbolj priljubljen pickup v Evropi. Novi Ford Ranger prinaša doslej najobsežnejšo izbiro različic, ki kupcem ponujajo prefinjenost na cesti in terenske zmogljivosti, primerne za delovnik in konec tedna. Poskrbeli smo, da je pripravljen za delo in zabavo.”


Jarlath Sweeney, predsednik žirije za nagrado International Pick-up Award, je dejal: “Ford je osvojil ‘hat-trick’ in si z najbolje prodajanim Rangerjem zagotovil že tretjo mednarodno nagrado za najboljši pickup. V sedmi izvedbi izbora IPUA je Ranger šeste generacije dopolnil naslova, ki ju je osvojil leta 2013 in 2020. Čestitke globalni Fordovi razvojni ekipi za ustvarjanje tega izjemnega vozila.”

Član žirije, Boštjan Paušer, urednik revije Transport in logistika je s svojim glasom pripomogel k zmagi >>