Kako odličen dostavnik Transit Custom še izboljšati?

27. oktobra 2023

Prvi vtisi z mednarodne predstavitve novega Ford Transit Customa, ki je že od leta 2015 najbolje prodajani dostavnik v Evropi.

Avtor: Sebastjan Plevnjak, oddaja Avtomobilnost na RTV Slovenija

Trdno za petami mu je tudi potniška različica Tourneo Custom in tako je tudi v Sloveniji. Ford je predstavil osveženo različico, ki so jo v Avtomobilnosti že spoznali v živo.

Najširša izbira različic doslej uvaja nov priključni hibridni model, inteligenten štirikolesni pogon in edinstveno karoserijsko izvedbo MultiCab za največjo vsestranskost. Foto: Ford
Najširša izbira različic doslej uvaja nov priključni hibridni model, inteligenten štirikolesni pogon in edinstveno karoserijsko izvedbo MultiCab za največjo vsestranskost. Foto: Ford

Po vzoru osebnih avtomobilov tudi kombiji postajajo vse bolje opremljeni in pametni. Izziva so se lotili celovito. Najbolje prodajani evropski dostavnik so pri Fordu oplemenili z inovacijami in naprednimi digitalnimi izkušnjami za optimalno produktivnost. Fordovi inženirji so razvili povsem novo platformo, zasnovano za optimizacijo prevoza tovora in dostopa, izboljšanje voznikovega udobja in priročnosti, poudarek je bil tudi na zmogljivosti in vodljivosti.

Naročila povsem električnega transita E custom bodo začeli sprejemati v kratkem, dobave pa bodo sledile poleti 2024. Foto: Ford
Naročila povsem električnega Transita E-Custom bodo začeli sprejemati v 2024. Foto: Ford

Napredna zasnova podpira tudi vgradnjo različnih pogonskih sklopov, vključno s priključnim hibridom in novo možnostjo štirikolesnega pogona, najobsežnejšo ponudbo različic modela Transit Custom doslej pa bo dopolnil električni E-Transit Custom, ki ima namen majhnim podjetjem bistveno poenostaviti prehod na električna vozila.

Dobil je nagibni volan

Med uporabnimi funkcijami, ki so prvič na voljo v tem segmentu, so inovativni nagibni volan, sistem za pomoč pri dostavi, ki prihrani čas, in nova opozorila pri izstopanju, ki pomagajo zaščititi kolesarje v mestih. Med pomembne novosti štejemo serijsko povezljivost 5G, ki omogoča brezžične posodobitve, nova generacija platforme vozila pa prinaša izboljšano zmogljivost za prevoz tovora in tudi večje udobje.

Ford je med raziskavami v fazi razvoja ugotovil tudi, da številni lastniki želijo v svojih dostavnikih prevažati štiri ali pet oseb, hkrati pa v ločenem tovornem prostoru imeti možnost za prevoz dolgih predmetov ali zajetne, umazane opreme. V segmentu edinstvena nova karoserijska izvedba MultiCab to omogoča s kompozitno predelno steno v obliki črke L, ki razdeli zadnji prostor na povsem oblazinjeni del z dvema sedežema v drugi vrsti in prostorom za tovor po celotni dolžini.

V Avtomobilnosti smo se pogovarjali tudi s Fordovimi inženirji, ki so bili zadolženi za razvoj vozila. Vabljeni k ogledu videoreportaže iz oddaje Avtomobilnost, kjer prdstavijo še več podrobnosti o povsem novem dostavniku. Prva vozila so že v Sloveniji. Več info na www.ford.si in pri pooblaščenih trgovcih Ford.

Želite, da vas kontaktiramo? >> Transit Custom

Sestavite svoj Transit Custom furgon: Ford konfigurator (sml.si)