Novi dirkalnik Mustang Dark Horse R

06. avgusta 2023

Mustang Dark Horse R bo uradni dirkalnik novega prvenstva Mustang Challenge, v katerem bodo sodelovala samo vozila enega proizvajalca – IMSA ga upravlja kot prvenstvo, zasnovano za Mustange in njihove občudovalce.

Mustang Dark Horse R bo uradni dirkalnik novega prvenstva Mustang Challenge. Na njem bodo sodelovala samo vozila enega proizvajalca – IMSA pa ga upravlja kot prvenstvo. Zasnovano je za Mustange in njihove občudovalce.

Ford Performance z novo različico Mustanga Dark Hors

Ford Performance je predstavil povsem novo različico Mustang Dark Horse™ R, ki najzahtevnejšim ljubiteljem dirkališč ponuja ‘dirkalnik na ključ’. Pripravljen je za tekmovanje v novem prvenstvu Mustang Challenge. Ta je namenjenem samo Mustangom Dark Horse R, ki ga upravlja Mednarodno združenje za motošport (IMSA).

Povsem novi Ford Mustang Dark Horse R iz oddelka Ford Performance je namenjen samo vožnji na dirkališčih. Predviden je za tekmovanja v številnih priljubljenih prvenstvih.

Mustang Dark Horse R, ki ga poganja novi 5,0-litrski motor Coyote V8 četrte generacije, je tretji dirkalni derivat na osnovi modela Dark Horse gt4. Pridružuje se bogati paleti športnikov Mustangu GT3 in Mustangu GT4.


 “Mustang Dark Horse R premošča vrzel med modeli Dark Horse ter Mustangoma GT3 in GT4,” je povedal Mark Rushbrook, globalni direktor oddelka Ford Performance Motorsports. “Vozila na temelju serijskih Mustangov dirkajo že od samega začetka. Mgt3ed njimi je celo zmagovalec dirke Tour de France leta 1964. Dark Horse R našim strastnim strankam ne ponuja le dosegljivega, tovarniško izdelanega dirkalnika, temveč tudi prvenstvo, v katerem lahko tekmujejo z drugimi navdušenci nad Mustangi.”

 Dobave Mustanga Dark Horse R so načrtovane za pripravo na začetek prve sezone prvenstva Mustang Challenge leta 2024.drzal obljubo