Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

02. julija 2023

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo, da bo Mustang namenjen dirkačem po vsem svetu.

Fordova kultna znamka Mustang® danes z uradno premiero modela Mustang GT4 na dirki CrowdStrike 24 ur Spa na legendarnem dirkališču Spa-Francorchamps v vzhodni Belgiji še povečuje svoj legendarni status.

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

Troj Lee Designs

Mustang GT4 je najnovejši del prizadevanj na področju motošporta, ki jih je Jim Farley, izvršni direktor družbe Ford Motor Company, poimenoval “Ford proti vsem”. Dirkalnik temelji na povsem novem modelu Mustang Dark Horse™ 2024. S predstavitvijo Ford uradno nadaljuje neprekinjeno delovanje v kategoriji SRO GT4 v katero je prvič vstopil leta 2017.

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

Tako kot Mustang GT3 je tudi ta dobil drzno, barvito podobo. Prirejeno po zamislih podjetja Troy Lee Designs za Mustang GT3 in SuperVan 4.2. Krasi ga drzen in barvit nov videz, za katerega ima zasluge Troy Lee. Je trenutno eden najboljših oblikovalcev z avtomobilskim športom povezanih izdelkov na svetu.


“Mustang GT4 je ključni član naše dirkaške ponudbe,” je dejal Mark Rushbrook, globalni direktor Ford Performance Motorsports. “Njegova umestitev med Mustang GT3 in kmalu predstavljeni Mustang Dark Horse R ohranja znamko v vrhu na vseh ravneh zmogljivosti na dirkališču. Je pomemben del našega športnega programa za stranke. S to novo različico, ki temelji na novem modelu Dark Horse sedme generacije, smo izboljšali ‘igro’ in smo pripravljeni na izziv tekmecev po vsem svetu.”

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

Športna konjenica

Predstavitev modela Mustang Dark Horse leta 2022 je bila uvod v širšo predstavitev družine dirkalnikov Mustang, ki bo debitirala letos. Med njimi so novi Mustang GT4, nedavno razkriti Mustang GT3 ter prihajajoči Mustang Dark Horse R in drugi. Vsi športni modeli bodo nadaljevali utrjevanje položaja Mustanga kot najuspešnejše blagovne znamke podjetja za avtomobilske športe. Dirkal bo na legendarnih dirkališčih po vsem svetu, od Daytone do Bathursta. Od vrhunskih profesionalnih GT dirk do širše zastopanih rekreativno tekmovalnih dirkališč. Mustang bo resnično prisoten povsod.

Z novim Mustangom GT4 Ford Performance še dodatno širi svoje trdno partnerstvo z družbo Multimatic. Ta bo izdelala vsakega Mustanga GT4. Dirkaške motorje Ford Coyote V8 v Mustangu GT4, ki jih je v celoti razvil Ford Performance, bo Ford sestavljal v Dearbornu v Michiganu.


“Ponosni smo, da pri teh programih za tekmovalna vozila sodelujemo s toliko odličnimi partnerji,” je dejal Christian Hertrich, vodja pogonskih sklopov za motošport pri družbi Ford Performance. “odlikuje nas tudi to, da lahko vsa dela v zvezi z motorji za Mustang GT4 v celoti opravimo v lastni režiji. Imamo odlično ekipo in navdušen sem, da bodo Mustangovi ljubitelji videli Mustanga GT4 v akciji.”

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

Dirkalnik Mustang GT4 ima Multimatic DSSV blažilnike, Holingerjev menjalnik, prestavne ročice s pnevmatskim upravljanjem ter edinstven aerodinamični paket, posebej razvit za doseganje ciljev GT4 tekmovalne kategorije.

Ford je v Spa predstavil novega Mustanga GT4 in izpolnil obljubo

Tekmovalci in ekipe, ki jih zanima dirkanje na prvenstvih z Mustangom GT4, lahko za več informacij obiščejo spletno stran: https://www.ford.com/performance/mustang-gt4

#BredtoRaceFP

#FordSPA